Sådan finansierer du en bil, der kan trække din båd

Sådan finansierer du en bil, der kan trække din båd

2. sep 2019
Når du har investeret i en båd, kan det være nødvendigt at købe en ny bil, der er i stand til at trække den, hvis din nuværende bil er for lille. Afhængig af bådens vægt, kan det kræve en forholdsvis stor firehjulstrækker, der både kan trække båden op og ned af rampen, når den skal søsættes eller på land. Det kan dog være en dyr ekstrainvestering, og derfor har vi i det følgende lavet en guide til, hvordan du kan få råd til en ny bil.

Køb din bil brugt med finansiering
Når du køber din bil brugt af en privatperson, er det sjældent muligt at lave en aftale om finansiering af købet. Dette afholder mange fra at købe dyrere biler brugt, da det ganske enkelt ikke er muligt for dem at lægge alle pengene på en gang. Det har online firmaet NEMbilhandel lavet om på. De gør det nemlig muligt at købe en brugt bil med finansieringen. Det foregår sådan, at dig og sælger bliver enig om et fast månedligt beløb, som du skal afbetale. Selve finansieringen bliver dog varetaget af NEMbilhandel og deres samarbejdspartner Resursbank. Derved er der aldrig nogle penge mellem dig og den private sælger. Desuden hjælper NEMBilhandel med alle andre dele af salgsprocessen, så det foregår så smertefrit og professionelt som muligt. Du kan således føle dig tryg i hvert led af købsprocessen. Læs meget mere om NEMbilhandels finanseringsmuligheder på https://nembilhandel.dk/finansiering

Tag et regulært billån
En anden mulighed er at tage et regulært billån. Hos nogle pengeinstitutter, er det både muligt at optage lån til køb af nye og brugte biler. Mange banker har dog forskellige restriktioner i forhold til, hvor gammel bilen må være for, at de er villige til at give dig lånet. Desuden er det ofte ikke muligt at optage et lån uden udbetaling, hvis du vil have finansieret en brugt bil. Derfor er det i nogle tilfælde mest attraktivt at tage et traditionelt billån, hvis du ønsker at investere i en helt ny bil. 

Tager du et billån til en fabriksny bil er der to forskellige lånetyper: Du kan stifte lånet med eller uden udbetaling. Tager du et billån med udbetaling, vil banken eller låneudbyderen som regel kræve, at du lægger mindst 20 % af bilens værdi. Dette kan være en god idé, da renten altid vil være lavere, jo større udbetaling du er i stand til at lægge. Har du ikke pengene til udbetaling, er der dog også mange låneudbydere, der er villigt til at give dig et billån alligevel. Vælger du denne type lån, er det ekstra vigtigt, at du gør din research, så du finder det lån, der har de laveste årlige omkostninger, også kaldet ÅOP. Mange online låneudbydere har nemlig skyhøje renter og forskellige gebyrer, der kan gøre det til en dyr fornøjelse at stifte lånet. 

Overvej leasing
En sidste måde at finansiere lånet på er ved at privatlease en bil. Dette er en særlig god løsning, hvis du er træt af dyre og uventede værkstedsregninger. Med en leasingbil betaler du nemlig et fast månedligt beløb, som dækker alle de udgifter, der måtte være til bilen. Det betyder, at du kender alle udgifter forbundet med bilen i hele leasingperioden, hvilket kan være en stor fordel. Køber du en bil, kan du altid rende ind i uventede udgifter - særligt hvis du investerer i en brugt bil, hvor fabriksgarantien ikke længere er gældende. Derudover er det en god løsning, hvis du godt kan lide at skifte din bil ud ofte. Som regel løber leasningperioden nemlig over et vist antal år, hvorefter det er muligt for dig, at lease en ny model. Ulempen er, at du naturligvis, at du ikke ejer bilen, og det derfor kan føles som, at din penge du hver måned bruger på leasing, ryger ned i et sort hul. Køber du en bil finansieret gennem et lån, går disse penge derimod til at blive gældfri, og du har mulighed for at sælge bilen, hvis du vil betale dele af eller helt lånet ud. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce