{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.862 visninger | Oprettet:

Omdrejninger går amok, motoren klikker {{forumTopicSubject}}

Hej,
Har altid sejlet sejlbåd, så er lidt i tvivl om dette problem:
Vi har købt en 24 fods Stingray med en 5 liter Mer cruiser indenbådsmotor. Sejlet 80 timer, har lige fået service og siftet pakninger, drevolie etc. Men har et problem, som også var der sidste år. Når der er høj sø ,eller når vi passerer færgesundet ved Kronborg (hvor der kan være en del strømvirvler), eller når vi har sejlet i 1 time eller mere, så kan motoren pludselig begynde at klikke højt og slå fra og til, samtidigt med at omdrejningstælleren ræser op på 7000, selvom den bør gå f.eks. 3500. hvis vi sejler under 2000 omdrejninger i en time eller lader motoren få en pasue til næste dag, så er problemet væk.Vi har fået at vide af en mekaniker i Rungsted, at vi skal sejle med drevet og trimflaps helt nede da den bådtype ikke er tung nok og derfor kan suge udstødningsgasser ind og så at sige "hoste". Vi har holdt os til rådet, men det fortsætter stadig periodisk og vi har ellers haft et par mekanikere til at se på den, men da det er en periodisk fejl, ja så klør de sig i nakken. Er der nogen der har et bud på hvad det kan være?


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  Omdrejninger går amok, motoren klikker
  • #1   3. aug 2007 At omdrejningstælleren pludselig stiger så meget, siger mig noget om at der er et problem med tændingen(tændspole, strømfordeler etc.). Som regel er omdrejningstælleren på de sædvanlige indenbordsmotorer koblet til tændingen. Og når omdr tælleren skaber sig, altså stiger eller falder helt vildt, uden at motoren følger helt med, så er det der man kan starte med at undersøge for fejl, dårlige forbindelser m.m.

    Du kan i hvert fald være sikker på at motoren ikke går 7000 O/min, selvom omdr tælleren viser det, for det kan en 5,0 V8 ganskelt ikke nå i gear.

    Nu er det svært for mig at vide hvordan klikkelyden lyder, men det kunne godt være tændingsbanken. Og det er igen fordi der er et problem med tændingssystemet.

    Kort fortalt er tændingsbanken noget man kan høre, når tændrøret tænder for tidligt, altså lang tid før stemplet er i top. Tændrøret tænder dog altid før stemplet er i top, men er det for meget, banker motoren.

    Den der med at båden ikke er tung nok og kan suge udstødningsgas ind, kan afvises blankt, det lyder mere som en bortforklaring fordi man ikke kan finde fejlen.


  • #2   3. aug 2007 Hej, du ... Køre forbi med båden til en mekaniker og lad ham sætte tændingen, er også 100% sikker det er tænding,,når den evt bliver godt varm. kan tænding godt give sig lidt... og det betyder tik tak klikke lyd.....

    Ps: vil nok heller ikke sejle med den mere inden problemet er fixet.... mvh
    sini


Kommentér på:
Omdrejninger går amok, motoren klikker

Annonce