{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
661 visninger | Oprettet:

2 stks nybegyndere {{forumTopicSubject}}

Hej med jer!

Vi er to der godt kunne tænke os en sejlbåd der kan lidt af hvert. Vi første omgang skal det være et hobbyprojekt som vi sammen kan fifle lidt med og når vi en gang er klar til det, tage på nogle lange lange ture til søs! måske endda til udlandet.

Jeg er uddannet tømrer og lillebror er ved at uddanne sig til maskinmester, så vi kan altså lidt af hvert. Dog har vi ingen erfaring når det kommer til både.

Vi har et maks loft på 50.000 kr i første omgang, da jeg er studerende og lillebror ligeledes er under uddannelse.

Det må gerne være et håndværker tilbud!

vi har udset os en række både som ser spændende ud efter omstændighederne, men igen vi har ikke forstand på det, endnu. Derfor vil vi også se om vi ikke kan få en med ud og kigge som har lidt mere erfaring. Men hvad syntes i om disse både? fordele og ulemper:

http://www.guloggratis.dk/sport/baade/sejlbaad/anden-model/annonce/32965439-shipman-28

http://www.guloggratis.dk/sport/baade/sejlbaad/anden-model/annonce/32504780-elvstroem-14-ton

http://www.dba.dk/polaris-drabant-aarg-1976/id-1024880305/

http://www.dba.dk/sejlbaad-for-handymand/id-1024897579/

http://www.dba.dk/hydro-28-aarg-1977-28-fod-4/id-1023674351/

http://www.dba.dk/sejlbaad-30-fods-golden-sha/id-1024081596/

Jeg håber i vil hjælpe sådan et par små stakler som os! og gerne komme med gode råd vi kan tage med os videre.

Mvh Mads og Kristian

P.s. Vi ses derude!


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  2 stks nybegyndere
  • #1   8. jun 2016 Lidt indput man bør huske. Ofte har de her "billige" både haft en del ejere hvor mange af dem ikke har haft lyst/økonomi til at vedligeholde dem så de kan gemme på ubehagelige overraskelser som kan være skjult eller sælger lader som ingenting. Det koster at have båd og er bestemt ikke billigt. Derudover er noget sjældent lige til hvor det jeg skrev før har spillet ind. I har formentlig hænderne skruet godt på men man løber hurtigt sur i det hvis det kun er arbejde og udgifter. I bør kigge efter et solidt fundament i en glasfiberbåd hvor det måske er apeteringen der trænger til et løft. Det er nogle gode bud i linker til men vær på vagt. Derudover vil jeg mene motoriseringen er i underkanten på flere af dem selvom det er motorsejlere. En ting man altid bør have i baghovedet som med alle andre brugte ting er jo at man ikke skal stole blindt på en sælger som måske mener den ting han sælger er i orden. "en kærlig hånd" kan dække over mange ting. Skal i køre langt efter noget så få set en masse billeder af det så i ikke bliver skuffede. Sejl er vidst heller ikke just billige så man bør nok tjekke standen af dem og evt undersøge hvad nye koster smiley

  • #2   8. jun 2016 Man kan sagtens finde en ældre men stadig god sejlbåd til din budget af 50000. Husk dog at give lidt rum til havneplads omkostninger, kran udgifter osv.
    Det kan betal sig at tage en bekendt som kender lidt til båd når du skal ude og kigge på den, se godt efter at der er intet vand i båden som kan indikere utætheder, at der er god og komplette Master,rigging og sejl, samt et der er ingen osmose på skroget.
    Bare kaste jeg ude i det , Vi lever kun en gang smiley


  • #3   8. jun 2016 Tak for jeres svar, det er en kæmpe hjælp og ja man lever nemlig kun en gang! smiley

    Hvis man ønsker at tage på lange ture til syden, er der så en fordel i at vælge en båd med påhængsmotor kontra indenbordsmotor? Og hvor Lille må båden Max være hvis til sådan et formål? Vi er to mand der vil afsted


  • #4   8. jun 2016 En påhængsmotor er nemmere at reparere eller bare erstatte med en nye of typen hvis den pludslige bliver uduelige når i er langt væk i syden . Man kan sagtens købe påhængsmotorer verden over men man kan risikere at ikke kunne finde reservedel til en bestemt indenbords model type hvis det er ikke bredt anvendt i området de befinder dig.

  • #5   8. jun 2016 vi frygter lidt at en påhængsmotor bliver en pestilens hvis man kommer ud i havområder hvor der ikke er nok vind til sejlende og man er nød til at sejle med motor i længere tid af gangen. Vi faldt også over et sted på nettet hvor der stod at man frarådede påhængsmotorer på sejlbåde over 17 fod. Men igen, vi er nybegyndere og det kan være at vi overtænker hele situationen.

  • #6   8. jun 2016 Hvis i skal have noget der er sejlklar, og få et sejlbåd som ikke mangler alt muligt.
    Så i finde flere penge.
    Det koster også selvom i vil lave lidt selv.
    Men valget er ikke mit men bare et råd.
    Så får i noget som er sejlklar og en fin båd til pengene.

    Ja du er inde på noget af det rigtige, med påhængsmotor til over 17 fod.
    De er meget langsomme i start, stop, og dreje ude på de fod.
    Men så skal man have en båd med aksel/Indbordsmotor på, så er det problem over.


Kommentér på:
2 stks nybegyndere

Annonce