{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.797 visninger | Oprettet:

Villy M
Villy M
Tilmeldt:
9. sep 2017
Følger: 3 Emner: 3 Svar: 2

Lysspole på lille påhængsmotor {{forumTopicSubject}}

Hvis man kan få eftermonteret lysspole eller hvad det nu hedder på en mindre påhængsmotor, (på Honda er de vist monteret) Koster vist ca 2400 at få eftermonteret på yamaha. Kan de umiddelbart sættes til batteri så de lader derpå? Eller er det kun til lys. Kræver det andet udstyr for at kunne lade på batteri?


Kommentarer på:  Lysspole på lille påhængsmotor
  • #1   18. sep 2017 Lysspolen kan man kun bruge til at smide op, hvor man er højest når man plukker jordbær. Den giver lav amp. udgang, og en vekselspænding fra 10-30Vac alt efter omdrejninger på motoren. Man kan sætte lanterne til sådan en kreds. Men hvis du bruger 12V pærer, ja så springer de ved fuld gas på motoren. Så her skal man bruge 24V pærer, de holder. Men udgangen fra sådan en lysspole, skal til en ensretter, så spændingen kan blive lavet om fra AC til DC. Og her efter skal det igennem en spændingsregulator, så DC spændingen ikke kan komme over ca. 15V. ( Ensretter og spændingsregulator er for det meste bygget samme i en enhed ). Jeg byggede en kreds på en gammel Yamaha, via en gammel ensretter fra en autolader, og en spændingsregulator fra Thansen til en scooter. Samlet pris under 100,- Se billede.

    profilbillede
  • #3   18. sep 2017 kim c. er det ikke at gå med livrem og seler....mener da at thansen delen har brokobling indbygget..

    har aldrig set en diodebro eksternt på en scooter


  • #4   19. sep 2017 Mekanikles: Ensretter med spændingsregulator af den billige model til en Scooter er ikke opbygget med en brokobling, men kun med en enkelt diode. Dette kaldes "half wave" metoden. Jeg satte derfor en rigtig brokobling ( 4 dioder ) ind før scooter spændingsregulatoren, for at opnå en mere jævn DC spænding. Dette for at skåne batteri og instrumenter på skuden.

  • Villy M
    Villy M Tilmeldt:
    sep 2017

    Følger: 3 Emner: 3 Svar: 2
    #5   19. sep 2017 Honda 5 eller 6 hk som kommer med ladespole, burde det ikke virke ligeud af kassen, eller?

Kommentér på:
Lysspole på lille påhængsmotor

Annonce