{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Mayland på bedding

3.519 visninger | Oprettet:

Jeg har lige købt maylandbåden "Litten" i juni-juli 2010. på grund af en mindre skade på kølen forhandlede jeg en fin pris hjem.
Skaden skal nu laves. Båden er kommet af traileren.
Det følgende fotoalbum skulle gerne ende med at vise et godt resultat. Ligeledes skal den klargøres med motor + hjælpemotor.

Hele projektet er nu grebet om sig. Der er købt superruller til montering på traileren. den gamle trailerakse viste sig at være for dyr at klargøre (italiensk fabrikat), så en helt ny er indkøbt mrk. ALKO komplet med bremser og rustfrie kabler.

Dette indebærer også, at der skal påmonteres andre hjul.

Båden males marineblå i bunden efter vandlinie.

Når motor + hjælpemotor skal på gennemgåes hækken for evt. fejl/svagheder. Den bestående "armering" et voldsomt stykke U - jern på tværs vil sandsynligvis blive udskiftet med vandfast plade og en rustfri stålplade, nu må vi se.


Per Ulrich B
Mand | 63 år | Oprettet: 29. jan 2010


Kommentér på:
Mayland på bedding
  •   18. mar 2011 Hej Henrik L.
    Som du kan se på billederne har jeg valgt at lave vandlinien på den blå farve vandret. Dette var forholdsvis nemt idet de tidligere ejere af båden havde haft den liggende nogen tid i vandet ved Rungsted Havn, således at det var relativt let at tegne en "vandlinie" op efter aftegningen af overfladebeskidt vand.
    Andre maylandbåd ejere har valgt at lave en skrå "vandlinie", som følger det nederste "brædt" i klinkbygningsmønsteret helt frem til kølen. og det er jog også pænt. Så det er nok en temperamentssag.
    God fornøjelse med renoveringen af båden.
    vh Per Ulrich


  •   16. mar 2011 hvortil går vandlinien stævn. Skal give min båd det helt store tur her i 2011

  •   5. aug 2010 Så er i da meget velkomne til at indlægge kommentarer, såfremt i har stødt på nævnte problemstillinger.

    Jeg har konstateret, at den pålagte (efter sigende håndpålagte) glasfiber er meget tyk i bunden af båden og at den er pålagt før der er lagt gelcoat på. Det giver et meget solidt indtryk af bådens soliditet. Jeg har set, at der ikke er tale om spanter af betydning idet båden er meget flad underneden.


  •   5. aug 2010 for de dystre forudsigelser.
    Maylanden har ikke skum i kølen. Jeg forventede en form for erstatning af træet i kølen, med hårdt træ eksempelvis egetræ og havde nogle stykker klar, da min ekspert begyndte at afdække skaden.
    Det viser sig, at bådn er støbt direkte over en form af spånplade!, og at denne spånplade ikke bærer noget som helst. Hele den bærende opbygning er i form af næsten massiv glasfiber i hele kølens længde. Samme gør sig gældende ved den lille skade i venste side af båden, hvor en af "rillerne" åbenbart er blevet beskadiget ved en forkert optagning af båden.
    Jeg lægger snareest billeder ind af denne fase af reparationen.


  •   4. aug 2010 hejsa fint projekt du har gang i der minder lidt om mit kig mit fotoalbum (kabinebåden) bliv endelig ved med at smide billeder ind smiley

  •   26. jul 2010 Hej
    Jeg er påbegyndt et fotoalbum, der hedder "Mayland på bedding"


Annonce