{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

LED-lys

706 visninger | Oprettet:

Som lovet ved indvielsen af båden, vil jeg til tider slå mine projekter op her på BG. Måske kan I bruge nogle af ideerne. De vil være af teknisk karakter.

I motorrummet var der intet lys og da jeg er gået igang med istandsættelsen af båden var dette nummer to på listen ( nr.1 var varme :-) ).
Jeg har købt 5 meter IP68 ledbånd i kold hvid for at få så meget lys ud i krogene uden det blænder, det er lykkes. LED båndet er tilpasset i længden og derved er der her 3 bånd i U-form. Der er loddet ledninger i hver ende af båndet og tætnet med Tec 7. Båndene , der er monteret med Tec 7 , er monteret oppe i loftet i motorrummet rundt om motoren og ledningsenderne er samlet med vandtætte samlerør. Når motorklappen kommer på igen vil der være lys der lyser ned på motoren. Nu vil jeg kunne skifte en knækket rem midt om natten.... hvis det lige skulle blive nødvendigt istedet for at vente til om morgenen. Lyset bliver tændt af en kontakt i styrepulten, som tænder alt lys i diverse fralægningsrum (ikke monteret endnu).
Jeg har brugt 3,6 meter ud af de 5 meter jeg købte. Der er forbrug for 387,- incl. de 1,4 meter jeg har til overs samt den Tec 7 lim der også er tilbage.
Der er mange projekter endnu før båden skal være klar til april 2017. Lydisolering af motorrummet er jo et af dem :-)

Martin B
Mand | 53 år | Oprettet: 22. maj 2015


Kommentér på:
LED-lys
  •   12. apr 2019 Søren. Du kan sætte en ny kontakt eller tilslutte ind over den originale. Du bliver nød til at føre et kabel hele vejen rundt og op til bagbor vindue. Det tager lidt tid.

  •   11. apr 2019 Skriver lige i morgen

  •   11. apr 2019 Jeg vil gerne have dem sat på alulisten hele vejen rundt ved vinduerne i cockpit, men der bliver jo næsten nødt til at være 2, da man skal kunne åbne og kunne komme ud på stævnen. Så den bliver vel nødt til at blive opdelt. Skal jeg bare trække strømmen fra instrumentbrættet?

  •   10. apr 2019 Nej. Jeg kan godt lodde ledninger på i rigtig længde, men der vil være nogle samlinger du selv skal lave. Nu er det jo en fordel vi har samme båd 😄

  •   10. apr 2019 Det vil sige jeg ville kunne købe gennem dig, hvor det stort set er plug and Play? Eller hvordan?

  •   10. apr 2019 Jeg indkøber dem der er IP54-67 altså stænk og "vandtæt". Der er mange forskellige på lager og mange af dem er af tvivlsom kvalitet. Efter min mening skal de være stærke og varmeudvikingen ikke for stor. Jeg har monteret en panik-knap😀. Går noget ned midt i mørket, trykker jeg på knappen. Fødder, alle kistebænke, sikringsgruppe og motorrum bliver oplyst af "kold-hvid" led-bånd. Der er nu ikke noget der er gået ned i mørket, men jeg bruger det også hvis jeg skal støvsuge :):)
    I kahytten bruger jeg varm hvid. Husk der findes 30,60 og 120 led pr. meter. Hvis du ikke vil have stor skygger mellem lyset skal du bruge 120 styks led.
    Jeg bruger en anden grossist, med på siden : detled.dk er der meget at vælge imellem. Jeg bruger noget lidt dyrere led bånd, men jeg holder jo også garantien på mit arbejde for kunden.


  •   10. apr 2019 Hej Martin, hvordan får det strøm? Hvor købte du det henne? Jeg overvejer nemlig lignede oppe i mit cockpit på båden i 12 volt.

  •   26. nov 2016 Ser fint ud, giver utroligt meget lys ,ser det ud til 👍

Annonce