{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

X Ukendt 1900

2.378 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen båd er oprettet og stemt ind. Opret din egen båd

Niels G
Mand | 26 år | Oprettet: 29. jun 2014


X Ukendt

Årgang:
1900
Type:
Jolle
Drivkraft
Rugbrødsmotor, på et par åre
Størrelse
Ca. 8 fod
Interiør
Gulvtæppe og bænk i lakeret ask
Ekstraudstyr
- Gulvtæppe
Bemærkninger
Dette er min store kærlighed!
Først i sommeren 2014 begyndt jeg på noget lystfiskeri, sammen med nogle af mine kammerater. To af dem havde en båd, og jeg kunne ikke undgå at blive lidt misunderlig! Da jeg så fandt ud af hvor meget man skulle give for en fin og stor båd som deres (ca. 14fod), forsvandt lysten til at blive bådejer en smule. Heldigvis havde jeg en vældig flink onkel, som selv gør meget i fiskeri, som havde en gammel træjolle til at lægge. Vi fandt dog hurtigt ud af at det var et for stort (og tungt) projekt for mig, og jeg opgav igen lidt håbet om at blive bådejer. Men som sagt har jeg en vældig flink onkel, og han havde fundet en lille jolle til mig, gennem nogle af hans kammerater.
Det var denne lille fine jolle!
Inden jeg købte den havde den lagt i sælgerens gårdsplads og samlet vand, blade og andet godt skidt. Allerede her kunne jeg se det færdige resultat, men jeg kunne fornemme at både min far og onkel var meget skeptiske. Men købte den det gjorde jeg!
Planen var så nu at jeg skulle bruge min sommerferie på at sætte den i stand, så jeg kunne bruge lidt af sommeren på at fiske i den. Men skæbnen ville det anderledes...
I og med at jeg også interessere mig for landbrug, kom høsten også ind midt i det hele, og ferie med familien skulle der også være plads til. Så jeg nåede desværre ikke længere end at få malet båden, inden jeg skulle flytte hjemmefra og på landbrugsskole. Så båden kom til at stå hjemme i laden og samle støv.
Heldigvis kom Efterårsferien og reddede mig! Allerede den første dag tog jeg kontakt til den lokale snedker (Det skal jo gøres ordenligt!). To dage gik jeg hos snedkeren og lavede alt træarbejdet. Det vil siger listerne rundt i kanten, og bænken i midten. Herefter var det hjem i laden igen, og give alt træ en god omgang lak.
Fredag morgen d. 17 Oktober 2014 var hun færdig!
Dagen er endda min fødselsdag, og kl 10:20 blev hun lige så fint skubbet i vandet. Med flag, gulvtæppe og kopholder i form af en rulle gaffetape,flød hun lige så pænt ud i Sjørup sø. Ombord sprang jeg, og roede i alt hast et par meter ud.
Her sad jeg så.
I min helt egen båd, som jeg helt selv har sat i stand!

Jeg er pavestolt over mit projekt! Men jeg bliver nødt til at indrømme at jeg ikke kunne have gjort det uden hjælp her fra siden, især den tråd jeg oprettede (http://www.baadgalleri.dk/forum/teknik/19756-renovering_af_nybegynder)
Så tak til:
- Jens S
- Per T
- Steen B
- Torben R
Kommentér på:
X Ukendt
Annonce