{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetland 570 1980

6.330 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen båd er oprettet og stemt ind. Opret din egen båd

niels s
Mand | 43 år | Oprettet: 26. jun 2008


Shetland 570

Årgang:
1980
Type:
Kabinebåd
Drivkraft
Honda BF90 og 4,8 hk nødmotor
Størrelse
19 fod
Interiør
Siddepladser rundt i kabinen, kan omdannes til dobbeltseng. Hylder i væggen over sæderne med indbygget LED lys. To bordplader med skuffer under. I den ene er der 3 x 230 volt. En fra inverter, to via havnestik.
Den anden indeholder 230 v. teknikskab med inverter, hpfi relæ og to batteriladere, en til hvert batteri. I væggen mod styrepulten findes 12 v. teknikskab med indbygget lys, sikringer osv. FM radio også i kabine.
På agterdæk er der to kistebænke til redningsveste osv. To batteribanke, en på hver side af hækbrønden, med batteriadskiller. 12 v. cigarstik og usb udtag. Kontrolpanel til ekkolod, pumpe, lys og vinduesvisker. Oplyst kompas. Kortlampe og Hydraulisk styretøj. Spisebord.
Gråt gulvtæppe både i kabine og på agterdæk.
Ekstraudstyr
Eagle 300 fishfinder, vinduesvisker ved styrplads. Vandski og vandsportsring.
Bemærkninger
Har lige købt båden. Nu er den fuldstændig strippet for al aptering. Jeg skal så bruge vinteren på at bygge den op igen. Jeg bygger op i krydsfiners støbeplader, som jeg tænker at male over med hvid topcoat. Den skal bygges op både indvendig og på agterdæk. Jeg skal også have nytrukket al el på båden. Jeg tænker at lave batteribank på hver side af hækbrønden. Jeg sætter 2 x 80 ah batteri på. Derudover skal der monteres inverter og landstrøm.
Jeg regner med at jeg kan nøjes med at polere den udvendigt, dog skal den have ny bundmaling og kalechen skal have en gang imprægnering.
Der er nok at gå igang med, men jeg er næsten færdig med at afmontere. Det bliver spændende at begynde at bygge den op igen. Billeder tilgår undervejs i processen.
Jeg har altid synes at Shetlands 570 er en flot båd. Derfor glæder jeg mig også til at få den i vandet næste år.
Gode fifs og ideer modtages med kyshånd :)

Båden er nu i vandet. Den sejler rigtig godt. Er god og stabil til havnemanøvre og ligger rigtig godt i vandet, selv i lidt livlig sø. Skulle man have et ønske til båden skulle det være en lidt større motor. 80 - 90 hk. ville ikke gøre noget.

Ved dette års klargøring til sæsonen, sad styretøjet fast. Så det eksisterende styretøj med wiretræk er nu udskiftet med hydraulisk styretøj, en såkaldt ratpumpe. Det kan varmt anbefales, nu er der ingen modstand, rattet kan drejes med en finger, og den holder kursen når jeg slipper rattet :)

Båden er nu i vandet med den nye 90 hk motor i stedet for den gamle 50 hk. Det var det helt rigtige :)
Trods en lidt tung aptering med kistebænke på agterdæk osv. Planede båden let. Jeg havde familien med ude, det vil sige to voksne og tre børn. Vi holdt en fart på 32 knob, og den lækre båd lå stadig stabilt.
Jeg var dog nødt til at lægge 60 kg. balast i stævnen for at kompensere for den tungere motor, primært i forhold til havnemanøvre, men det hjalp også godt ift hurtigt at komme op og plane.
Alt i alt en helt ny båd med masser af nye muligheder 👍
Kommentér på:
Shetland 570
Annonce