{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dory 13 1972

10.972 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen båd er oprettet og stemt ind. Opret din egen båd

Claus B
| 49 år | Oprettet: 20. jun 2006


Dory 13

Årgang:
1972
Type:
Det er en gammel redningsbåd, som jeg har købt billigt. Den lignede l..., da jeg købte den, men njegb havde et billede inde i hovedet af hvordan den kunne´komme til at se ud after en stor ombygning og med masser af knofedt. Der var slået hul i siden på den og derfor var prisen lav. Men jeg har lappet diverse huller og forstærket bunden med lidt glasfiber. Og pudset og pudset og pudset og pudset og pudset og da jeg troede at jeg var færdig med at pudse, så startede jeg forfra med at pudse igen og igen. Efter ca 150 timers pudsearbejde på båden og efter at have drevet mine naboer til vandvid med larm fra slibemaskiner, blev jeg endelig færdig med det. Så malede jeg båden med en mørk blå farve med Hempel maling og det ser godt ud til båden, da den er lyseblå indvendig.
Drivkraft
Motoren er en 25 hk. Yamaha fra 2005, 2 takter, som kører som en drøm.
Og det er rigelig til at få båden til at plane, da båden ikke vejer ret meget. ca.220 kg + ca 30 kg efter ombygningen.
Størrelse
Det er en Dory 13, som har en totallængde på 4.14 mtr. Den er flad i stævnen, som gør at båden er noget større indvendig end en regulær 13 fods jolle. Der er god plads til at fiske fra og 4 voksne personer kan nemt være deri, men båden sejler bedst med kun 2 personer tilstede i båden
Interiør
Jeg har selv opbygget styrepult, førersæde og passagersæde i træ og belagt det med glasfiber. Med en 25 ltr. tank, som er indbygget i det ene sæde, er der styr på det, så den ikke ligger og flyder rundt i båden under sejlladsen.
Ekstraudstyr
Af ekstra udstyr kan jeg nævne at der er blevet monteret rustfri søgelænder, vindspejl, en lille flagstang med Dannebrog og et par stangholdere til fisketure. Der er blevet syet et par hynder i blå til båden og det er min kone, der har stået for det. Det kunne jeg ikke lave selv, så det var rart at hun osse kunne hjælpe med et bidrag til min lille båd.
Af ekstraudstyr er der førstehjælpskasse, brandslukker, tæppe, anker, værktøj, 6 ltr reservedunk, kompas og altid en køletaske tilstede i båden under sejllads.
Bemærkninger
Båden er færdig med ombygningen nu. Der er brugt mange timer, men det har været hyggeligt og meget spændende at gå i krig med. Jeg er meget glad og tilfreds med det færdige resultat, fordi båden er blevet lige præcis , som jeg ville have den skulle se ud fra starten af, da jeg så den.
Næste projekt , bliver at give båden en overhaling indvendig med noget nyt maling, men det sker først til næste år. Nu skal der bare sejles med båden.
Det er en meget lækker båd at sejle i. Hvis man vel at mærke kan li at hoppe godt og grundigt, når der er lidt søgang.
Den kommer let op i 35-40 graders vinkel ved bølger på 80-100 cm og det er sjovt. Osse lidt farligt, men hvis man har tungen lige i munden, så skal det nok gå. Men heldigvis er en Dory 13 en meget søstærk båd, som har tjent som redningsbåd i de seneste 25 år ved Falck og derfor er den bygget til at trodse de mange bølger.
Og båden er lynhurtig oppe at plane, selv med 25 hk, men jeg kunne godt tænke mig at prøve at sejle båden med en 40 hk. motor, som er max godkendt størrelse motor, som båden kan bære.
Jeg har snakket med nogle, som har haft en 50 hk. motor på en tilsvarende Dory 13 og det var så vildt at der skulle skiftes underhylere bagefter. For vildt.
Kommentér på:
Dory 13
Annonce