{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Selco 18 ht 1978

12.407 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen båd er oprettet og stemt ind. Opret din egen båd

Kutlingen
Mand | 49 år | Oprettet: 12. jun 2009


Selco 18 ht

Årgang:
1978
Type:
Hardtopbåd af norsk oprindelse. Oprindeligt født som kabinebåd, men senere lavet til ht.
Drivkraft
Johnson 70 hk 4 takt efi. Super økonomisk motor, der er identisk med den lidt mere kendte suzuki 70 hk. Vægt 160 kg. Trækker nemt både 1 og 2 vandskiløbere.
Størrelse
5,35 lang 2,1 bred vægt ukendt, men den er ikke ret tung. Jeg har i mange år kørt den på en 1000 kg trailer uden problemer.
Interiør
Båden har overnatningsmulighed for 2 under hardtoppen.
Jeg har monteret gråt skridsikkert gulvtæppe, der giver et virkeligt godt fodfæste, men desværre let bliver beskidt, da det er en fiskebåd.
Ekstraudstyr
2 stk vhf radioer med dsc og seperate antenner for sikkerheden. Lowrance hds 5 og hds 8m. Raymarine sportpilot. Digital yacht klasse B transporter.
Bemærkninger
Båden er opbygget med fiskeri for øje. Der er monteret teak trollingbar, med baslag til aftagelige stangholdere og downriggere.
Denne model er født med en stor udskæring mellem cockpit og motorbrønd. Denne udskæring har jeg fjernet da jeg fisker meget på nordsøen over 25 mil fra land, og ikke var helt tryk ved dette.
Jeg har genopbygget hækken på båden, da den ikke var stærk nok til mit brug. Jeg har lavet det, så ingen gennemboringer i hækken går igennem træ, men kun massiv glasfiber, dette burde eliminere risikoen for fremtidig vand i fineren.
Hækken er blevet ekstremt stærk, og det har også givet mig 2 rigtigt fine hylder agter.
Alt i alt en dejlig båd, som jeg har haft i 14 år, og har bragt mig mange gode oplevelser.
Kommentér på:
Selco 18 ht
  •   26. maj 2013 Tak for det Jesper. Det er faktisk ikke så svært at arbejde med polyester og glasfiber, som mange går og tror. Jeg byggede en båd som 16 årig, så vil mene at alle kan finde ud af det, hvis bare man er omhyggelig, og forbereder arbejdet ordentligt.
    Mvh Bjørn


  •   26. maj 2013 Fantastisk stykke arbejde du har lavet, det er godt at se når tingene bliver lavet 100% gennemført. Du får en ekstra høj stemme herfra .-) spændende med næste projekt. held og lykke og god sommer.
    Mvh Jesper.


  •   2. maj 2013 Tak for kommentaren. Faktisk har jeg lige solgt den, og skal aflevere den til sin nye eger imorgen efter arbejde. Efter 17 år hos mig, er det lidt en underlig fornemmelse at spænde lastestroppen omkring den for sidste gang. Jeg håber min nye båd sejler bare halvt så godt som min Selco smiley
    Mvh Bjørn


  •   20. mar 2013 smiley

  •   19. mar 2013 Den er taget på vrag et stykke fra hanstholm, på ca 65 meters dybde. Agnen var en sej på knap 1 kilo. Jeg plejer at bruge ørredfileter, de fungerer glimrende og falder ikke så let af krogen.
    Mvh Bjørn


  •   19. mar 2013 hvor har du taget den Lange henne ??? smiley

  •   11. feb 2013 Ja det fungerer rigtigt godt, og jeg foretrækker klart ht både, frem for kabiner, da det er nemmere at komme ind til de ting man har derinde under fiskeri. Der er så den ulempe, at man ikke kan låse af til tingene når man er på tur, og forlader båden...
    Jeg har ikke selv ombygget den til ht, men har kun lavet konsollen, da den der var der ved køb var grim, og alt for lav. Der er også lavet en del forstærkninger af fordækket, da den forrige ejer bare havde fjernet skottet, og den går altså ikke smiley


  •   11. feb 2013 det ser sq fint ud det med den er ombygget til ht, det giver noget bedre anvendelsesmuligheder, og føles vel også bare mere rummelig generelt...

  •   24. dec 2012 Fin fiske maskine, kan se den er god til de store fisk.

  •   24. dec 2012 Ja fineren bliver støbt fuldstændigt inde i glasfiber, go alle stedr hvor der er gennemgående huller i spejlet, er fineren fjernet, og laminatet lavet massivt.
    Jo motoren støder på hvis jeg forsøger at trimme den helt op, så man skal være lidt varsom. Det er dog ikke et problem, da den er rigeligt højt oppe til søsætning og transport. Det er ,som altid på en båd, et kompromis, og i dette tilfælde er den øgede sikkerhed ved offshore sejlads rigeligt ulempen værd. Ihvertfald for mig :).
    Det er da også rigtigt, selco ER norsk. Det havde jeg faktisk godt hørt, det var bare lige smuttet ud med juletravlheden.
    Ang glasfiberarbejdet, så er det faktisk også blevet mit arbejde, da jeg laver udviklingsarbejde for vindmølleindustrien. Godt nok mest epoxy og kulfiber, men teknikkerne er stort set de samme.
    Har du set min anden båd?
    Det er et lidt større projekt....
    God jul herfra
    Bjørn


  • Martin O
    Martin O Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 1 Både: 1 Svar: 4
      24. dec 2012 Selco er Norsk forresten

  • Martin O
    Martin O Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 1 Både: 1 Svar: 4
      24. dec 2012 Man må sige du er skrap med glasfiberarbejdet! Støber du finer inde?

    Støder motoren ikke på den væg du har lavet foran motoren når du vipper den op?


  •   23. dec 2012 Tak for det. når det bliver lidt mildere i vejret, må jeg lige tage nogen bedre billeder
    af båden når den er helt rigget op.
    Bjørn


  •   23. dec 2012 Kanon fin "fiskemaskine" Velkommen

Annonce