{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Motor problem 50HK Johnson

7.375 visninger | Oprettet: 4. sep 2011

Motor problem 50HK Johnson

Motoren startede perfekt, og vi sejlede ud med fuld gas til fiske positionen ( ca. 2 sm ). Fuld gas efter ny trimplade agter blev målt til 26 knob.
Så fiskede ( trolling ) vi i ca. 2 timer, hvor vi sejlede i tomgang hele tiden, og fart var konstant 2,6 knob. Sejlede ind til en havn ( med fuld gas ), for at nyde middagsmaden. Da vi sejlede ud igen, startede den med det samme, og vi sejlede igen med fuld gas uden problemer i 5 min. Pludselig begyndte motoren selv, at tage farten af. Stoppede motor, for at se om noget var gået i skruen. ( ingen ting at se ). Den startede igen første gang, og kørte perfekt i tomgang, men når man vil give den gas, ja så lyder den som på filmen.
Lyder det som et tændingsproblem, eller mangel på benzin ? Tændrør har kun kørt 4 timer, og benzin er helt nyt 99 oktan V-Power.

Kim C
Mand | 58 år | Oprettet: 11. aug 2006


Kommentér på:
Motor problem 50HK Johnson
  •   23. mar 2015 Jonas. Se tråden igennem. Og især mit indslag fra 18.nov.2011 smiley

  •   23. mar 2015 Hvad var fejlen egentlig. Det nævner du ikke ????

  •   23. mar 2015 Takker for info Rasmus. Men hvis du læser tråden igennem, kan du se at fejlen blev løst sept. 2011. smiley

  •   5. dec 2014 godt at høre!

  •   25. nov 2014 Kim C, ikke enig.
    Defekte rør kan godt være over et vist omdrejningstal. Min motor sejlede og startede fuldstændig perfekt, op til ca 3200 omdr. Derfra ville den ikke gå rent.
    4 nye rør hjalp.


  •   25. nov 2014 Forkerte eller defekte tændrør, vil give en ujævn konstant kørsel. Og ikke kun når den får fuld gas.

  •   24. nov 2014 tændrør hedder bh7-10 eller ql77 tempføler på en 80er motor kan IKKE få den til at go i slowmode men aktivere en hyler i gasboksen

  •   24. nov 2014 hmmm.........Nu fortæller du ikke noget om, hvor varm/kold motor er når/da det skete. For fejl i temperaturføler systemet kan give motoren samme ujævne gang, som hvis den trækker falsk luft. Følerledning har adgang til stel, eller føler i topstykke er defekt. For så går den i Slow Function, og kan kun tage ca. 1800-2500 omdr. Prøv evt. at tage ledning af temp. føleren, og prøv igen.
    Prøv også at gå alle benzinslanger efter for revner og løse forbindelser.
    Og til sidst, så tag bundskruer fra alle svømmerhuse ud, så du tapper alt ud. Kunne være snavs, vand eller.......?
    Ovenstående er nogle hurtige nemme ting, som du selv kan lave.


  •   24. nov 2014 hvad med at pumpe på bolden ved fuld gas.... kan osse være mellem studs og pumpe at den suger luft

  •   24. nov 2014 Hvilken motor har du Palle ? Jeg har ikke denne båd og motor mere. Men fejlen kom aldrig mere.

  •   30. maj 2012 Jeg takker mange gange for input og vender tilbage så snart fejlen findes. Hvis den findes. Håber bare snart det virker inden sommeren vender tilbage:-)

  •   29. maj 2012 Jammen så kan du jo helt klart udelukke tank, slange og pumpebold. Så er det bare med at "grave" dig videre ind, for det lugter helt sikkert af, at den suger falsk luft et eller andet sted. Der hvor du sætter slangen på motoren via slangestudse, kan studsen på motoren være defekt, slangeforbindelsen bag studs sidder løs, revne i en slange, forbindelser fra pumpen og op til karburatorerne, pumpen kan suge falsk luft hvis den ikke er pakket korrekt...........osv. osv. osv.
    Tag evt. plast-indsugningskassen af og lav så en test sejlads. Hold hele tiden motoren i live ved at pumpe lidt på bolden og samtidlig kig ind gennem karburatorerne. Når den så er ved at sætte ud, kan du evt. se, om det er den ene eller begge karburatorer der mister benzin. Hvis kun den ene karburator, ja så kan du gå denne efter og forbindelser til denne. Men som sagt, "grav" dig langsomt igennem det hele.


  •   29. maj 2012 Min gjorde det samme - Jeg skiftede bolden, og den kører perfekt nu igen.

  •   29. maj 2012 Kun tank til motor

  •   28. maj 2012 jan r
    har du skiftet slanger hele vejen op til pumpen. og evt vidre til karbu
    eller kun fra tank til motor.


  •   28. maj 2012 Håber der er liv i tråden endnu. Jeg har næsten samme problem dog blir min pumpe bold blød og ..... Jeg har skiftet slanger og pumpe bold flere gange. Jeg har prøvet anden tank. Min brændstof pumpe på motor har været skilt ad uden fejl. Så er det så jeg tænker skal karburatorer af og renses fuldt ud igennem. Er der nogen der ellers har nogen gode ideer. Den løber i pricippet tør for benzin jeg kan sidde og holde den igang ved at pumpe på bolden. Men kan skidt i karburatorer gøre den ikke suger benzinen frem? Den sejlede upåklageligt da den blev lagt i vandet. Men efterfølgende da jeg skulle bruge båden til hornfisk konkurrence. Var den som beskrevet

  •   5. dec 2011 Min gjorde nøjagtig det samme sidst jeg var ude - det tyder på jeg skal finde en ny bold inden foråret!

    Jonas


  •   18. nov 2011 Som sagt fandt jeg ikke årsagen til fejlen. Men efter bolden blev skiftet, og diverse blev spændt efter m.m. ja så forvandt fejlen. Formoder fejlen har været skidt i kugle-ventiler i pumpebolden, eller den har suget falsk luft i slangesystemet.

  •   17. nov 2011 Har også prøvet det samme pga. pumpebolden, det skal så siges det er fordi jeg har glasfiber tank, så sætter der sig skidt i ventilerne i bolden, så den er lukket for benzin, så derfor satte jeg et "knallert" filter på slangen inden bolden.

  •   9. sep 2011 nice nok

  •   9. sep 2011 Status:
    Svømmerhus i begge karburatorer rengjort, dyser blæst igennem, benzinpumpe adskilt men ingen fejl fundet, ny type tændrør monteret ( iflg. manual er det typen der skal bruges hvis man ofte sejler langsom, som ved trolling fiskeri ), ny og direkte connector på tanken, nye spændebånd overalt på benzinslanger, ny benzin pumpebold, tank og sugerør kontrolleret, udluftet benzinsystem, konrolleret benzinfilter.

    Båden smidt i vandet idag, startede perfekt, og kørte perfekt.
    Er sikker på, at fejlen må være defekt pumpebold.

    NB: Så er vi sgu` klar igen.


  •   8. sep 2011 Enig. Jeg har INTET imod VRO. De første havde nogle "børne-fejl", men den efterfølgende model, som man døbte VRO2 kører sgu`ok.
    Men det er en fjer som er blevet til 10 høns m.h.t. VRO. For hvis en motor havde fejl, ja så mente alle bare, at det er også det skide VRO system. Hvis min stadig havde VRO, ville jeg klart beholde det, da motoren får en bedre resuleret blanding alt efter belastning og omdrejninger.


  •   7. sep 2011 jan W undskyld men læs lige teksten...han har fået skiftet vro pumpen ud med en standart.....vro systemet er godt nok. bare man skifter pumpen ud inden for 9-10 år. det anbefaler omc ihvertfald

  •   7. sep 2011 du må ikke bruge dit vro system min ven der er sku får mange der har smadret motoren på dette smiley jeg blander selv efter råd fra pro mekaniker) mvh

  •   7. sep 2011 OK. Vejret p.t. er dog lige til at lukke op og puste grise i.
    Har adskilt fuel-pumpen. Alt ok og fin. Tømt begge karburator svømmerhuse, og blæst dyser igennem. Ingen skidt eller fejl fundet. Startet motor op igen, som starter første gang og kører perfekt. Så skal den bare i vandet igen, og testes med belastning på skruen.


  •   7. sep 2011 giv lyd når du har været ude og prøve

  •   7. sep 2011 Har købt nye tændrør af en anden type, som er beregnet til langsom fart ( når man trolling-fisker ).
    Alt fra tank og op til benzinpumpen er kontrolleret / udskiftet.
    VRO Benzinpumpen kan jeg sgu` ikke sætte på igen, da den er blevet skiftet i Sverige i 2009, da den var defekt. En standard pumpe er monteret ved en svensk Marine forhandler, og har jo virket fin de sidste par år.
    Nu renser jeg lige bundkar i begge karburatorer, blæser dem igennem, og kontrollere benzinpumpen. Så tror jeg sgu` jeg når i mål.


  •   6. sep 2011 Takker for info Jan.
    Jeg har også fået min lokale båd-pusher til at lytte klippet igennem. Og han er også 110% sikker på, at motoren ikke får brændstof nok. Siden jeg købte motoren i juni måned, har jeg aldrig kunnet pumpe pumpe-bolden hård. Men motor har aligevel virket fin. Jeg har derfor i aftes skiftet bolden ud med ny, samt sat ny connector på tanken, nye spændebånd, samt undersøgt sugerør på tanken. Ud over dette, fik den et sæt nye tændrør, som er beregnet til langsom fart i længere tid. Efter dette, kan jeg pumpe bolden hård. Så den gamle bold må have været lidt læk, så benzin kunne løbe retur til tanken. Om dette har været fejlen, at den løbende har suget mere og mere luft til sig, ja det må en ny testtur vise. Jeg vil dog lige adskille benzinpumpen, og se om den er ok, samt lige dræne svømmerhusene for evt. skidt. Hvis en testtur viser, at der stadig er et problem, ja så skal karburatorerne adskilles og renses.


  •   6. sep 2011 ellers spørg leif h han ved alt og jeg mener alt om johnson motorer mvh
    http://www.baadgalleri.dk/gal_visbruger.aspx?userID=19218


  •   4. sep 2011 skidt i svømmerhusene

  •   4. sep 2011 Hmm.......der er helt nyt sugerør i tanken, nyt benzinfilter før pumpe, og VRO pumpe udskiftet med ny standard benzinpumpe sidste år. Men ja, det lyder sgu` som mangel på føde til den.

  •   4. sep 2011 100% et fuel problem...prøv at pumpe bolden næste gang.......
    den kan have suget noget med op et sted i dit system


Annonce