{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Elben nord for Hamborg
 • #1   16. apr 2018 Kanalbeviset kræves på de europæiske floder og kanaler.

  Der gælder særlige regler for sejlads på indre vandveje, floder og kanaler. Disse regler er fastlagt af CEVNI-landene, bl.a. Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Østrig.

  CEVNI-landene har pålagt fartøjer fra udlandet at følge reglerne for sejlads på indre vandveje. Reglerne omfatter bl.a. særlige vigepligtsforhold og farvandsafmærkninger. Der er også krav om, at føreren skal have gennemført sejladsundervisning og erhvervet kanalbeviset.

  Danske sejlere, der allerede har erhvervet et duelighedsbevis i sejlads for fritidssejlere, kan gennemføre et tillægskursus og gå op til prøve i CEVNI-reglerne og herefter få udstedt et kanalbevis.

  ​​Tillægskursus i CEVNI-reglerne

  Dette tillægskursus udbydes af flere sejlorganisationer i Danmark, f.eks. Dansk Sejlunion, Foreningen til langturssejladsens fremme og/eller Dansk Yachtskipper Forening.

  ​​Kanalbevis

  Kanalbeviset gælder for fartøjer op til 15 meter.​ Der gælder særlige regler for lystfartøjer over 15 meter. Desuden gælder der supplerende regler for sejlads på de store floder som Rhinen, Donau, Rhone. Hvis du skal sejle på de europæiske indre vandveje, bør du orientere dig om de lokale regler.​

  Elben første strækning ind til Hamburg er dog underlagt internationale søfartsregler, men derfra gælder CEVNI reglerne og kræver kanalbevis


 • Peter B
  Peter B Tilmeldt:
  okt 2009

  Følger: 1 Emner: 27 Svar: 280
  #2   16. apr 2018 Tak for godt svar, det vil sige at jeg kan sejle på mit speedbåds kort indtil Hamborg? Min båd er 7 meter lang motorbåd.


 • Peter B
  Peter B Tilmeldt:
  okt 2009

  Følger: 1 Emner: 27 Svar: 280
  #3   18. apr 2018 Så det er frit frem st sejle der.

Kommentér på:
Elben nord for Hamborg