{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anker

376 visninger | Oprettet:

Så er det færdigt 😊.
Tanken er at det skal kunne skilles og samles uden brug af værktøj og det skal være nemt også i en presset situation. Flere billeder, tekst og mål vil komme som projektet skrider frem.

Efter adskillige opmålinger af diverse ankre har jeg fundet ud af at fra overfladen på ankeret og i tyngde punktet for overfladen ( i mit tilfælde ligger det på forkanten af stokken som det kan ses på et af bilederne ) kan man tegne en linje i 30 grader frem efter, og i den linje skal trekpunktet ligge. Forskellige ankre har forskellige længder på stokken men tilfældes ligger trekpunktet altid tæt på denne linje.

Alle dele til ankeret vil blive skåret ud med vinkelsliber og svejset op i 4mm plade, så alle med fikse fingre vil kunne lave sådan et uden en hel masse special værktøj.

Håber den trekantede profil på stokken giver tilstrækkeligt med sidevejs styrke.

Sammen koblingen mellem stok og anker er konisk i to retninger hvilket gør at jo mere der trækkes i ankeret jo mere bider det ind i hinanden. Stokken forhindres i at falde ud ved at installere splitten som forhindre den i at glide baglæns og der ved skille ad.

Rasmus K
Mand | 41 år | Oprettet: 17. jul


Kommentér på:
Anker
 •   26. aug Mantus præcis.
  Det bedste anker jeg nogensinde har haft🤗.


 •   26. aug Hej SEB
  Mantus anker 👍. De er meget effektive ankre, det er også dem jeg har hentet inspiration fra.

  Hilsen Rasmus


 •   26. aug Hej Rasmus.
  Det er dette anker der er vist øverst i artiklen.
  Første gang jeg satte ankeret var jeg nær hevet overbord, fordi jeg blot holdte linen i hånden så jeg kunne mærke om det bed sig fast i bunden - dét gjorde det, griner.
  https://smallboatsmonthly.com/article/mantus-dinghy-anchor/


 •   26. aug Hej Seb
  Hvilket anker er det du har, har du eventuelt et biled af det.
  Grunden til at jeg går og laver det selv er at jeg elsker det og syntes det er næsten mediterende. Samtidig får man en forståelse for hvordan ting virker og hænger sammen, og sådan har jeg det med mange ting. Elsker at nørde med ting, ikke at det altid bliver godt men man lærer altid noget af det, har lavet to andre ankre det ene ligger her inde på en video og er ganske velfungerende. Det andet er et lille et der kan klappes sammen og er ganske glimrende. Det jeg er i gang med er at se om man kan lave et “lille” anker der kan håndtere store mængder tang, for sådan et findes ikke på markedet og der er gode odds for at møde det i det danske farvand. Jeg ser det bare som en sjov beskæftigelse og udfordring at løse sådanne problemer.

  Hilsen Rasmus


 •   26. aug Jeg har et rustfrit anker på 1,3 kg der kan skilles ad med en split. Det er jeg MEGET glad for og kan ikke drømme om at skille mig af med. Det sætter sig altid og holder vores 19 fods Campion (sommetider flere både) uden problemer.
  Min pointe er: køb det rigtige anker og spar tiden og besværet med at eksperimentere selv? Blot en tanke...


 •   12. aug Tak skal du have Per
  Jeg har haft de tanker med at anker pladen kunne glide ned over stokken. Men den skal stadig låses så den ikke glider op, spade er lavet efter det princip. Men jeg tænkte at hvis jeg laver det som jeg har kan jeg gemme splitten inde i ankeret så den ikke tager skade når det graver sig ned. Men når jeg fin noget tynd wire skal jeg have sikret splitten så den ikke kan blive væk. Glæder mig til at få det glas blæst.


 •   12. aug Det er flot arbejde - tillykke!

  En ide - og kun en ide - kunne være at lave skovlen så den kan glide ned over stokken til den møder et fast endestop der hvor du har din split. Så vil du aldrig risikere at miste/glemme splitten? •   10. aug Så er ankeret færdigt, nu mangler bare en glasblæsning og en trækprøve for at se om der skal laves lidt finjusteringer.

 •   8. aug Så er der lidt friske billeder af ankeret der tager form.

 •   3. aug Hej Per

  Inspirationen til ankeret er Rocna, Spade, og ikke mindst Mantus ankre.

  Har ændret lidt på udformningen af stokken og håber på at den vil kunne håndtere større mængder af tang bedre, en det første anker jeg eksperimenterede med. Det er også lavet af tyndere plade (4mm rustfri) hvor det første var lavet i 12mm Jern og tæt på 20kg tror jeg. Håber også på at det bliver mere agressiv. Meningen er at ankerplade og stok skal kunne skilles ad for at lette opbevaring men vil ikke gå på kompromis med styrke. Ankeret er lavet ud fra det de kalder et 15kg men tror jeg kommer ned i nærheden af 10kg.

  Hvis du har lyst til at afprøve det første jeg lavede, kunne vi godt finde ud af noget. Er også interesseret i andres mening og høre om hvordan det performer i andre forhold. I normale sandede bundforhold holder det nemt min Kegnæs med 60hk, da vi lavede forsøg med det blev vi nød til at slække af ved ca 2/3 gas for ikke at rive klampen ud af båden.


 •   3. aug Interessant - har du nogen ide om vægt på ankeret? Bliver det et klapanker eller er pladen fast monteret på stokken?

  Afhængig af hvilken bund du regner med at ankre op på, vil jeg nok være betænkelig med eet klapanker med løs plade. I hvert fald kan jeg ikke få mid danforth kopi anker til at gribe i ålegræs i Haderslev fjord, så frokosten endte med at blive midt i sejlrenden.


 •   2. aug Spændende projekt 👍

x