Sådan finansierer du drømmebåden!

Sådan finansierer du drømmebåden!

20. nov 2017

Har du allerede fået et billede på nethinden af dig og din familie og venner, som sejler i din nyindkøbte båd på den nærliggende sø? Det er sommer, solen står højt på himlen, og båden suser igennem vandet, imens passagererne skåler i den iskolde champagne... Lige pludselig forstyrrer en irriterende påmindelse din tankestrøm. Pengene. Det er sådan set kun pengene, du mangler for at kunne realisere ovennævnte drømmescenarie. Men frygt ej! Læs blot videre her for en samling forskellige idéer til, hvordan du nemmest kan finansiere din drømmebåd afhængig af din personlige og økonomiske situation.

 

Forbrugslån


Lån.dk’s forbrugslån er en relativt ny form for lån, som er karakteriseret ved den meget korte tid, der går mellem ansøgningen om lånet, og til at pengene står på din konto. Pengene vil være øremærket til dit personlige forbrug, og det er derfor helt op til dig, hvad du bruger pengene på – det kunne eksempelvis sagtens være til din nye båd! Man søger om lånet online, og denne type lån repræsenterer således en både nem, hurtig og fleksibel måde at få råd til drømmebåden på.

 

Lån i banken


Banklån har i mange år været den mest brugte form for lån, idet det er en tryghed for mange at kunne have en ansigt-til-ansigt-samtale med de mennesker, man låner penge af. Og det er naturligvis også en helt klar fordel ved et banklån. Det, som for mange kan være en stopklods i forhold til banklån, er, at man skal have en relativt stor udbetaling for at få lov til at låne penge i banken, og for nogle er det derfor ikke en mulighed i sidste ende.

 

Forøgelse af boliglån


Har du et boliglån med friværdi, ligger der også muligheder for at finansiere din båd der. Det er nemlig muligt at låne op til 80% af sin boligværdi, og hvis man indtil på nuværende tidspunkt kun har belånt 60-70% af boligværdien, kan det lade sig gøre at låne det mere i huset og efterfølgende bruge de penge til finansiering af sit bådkøb. Dette kan for mange være en af de billigste finansieringsformer, men det er som nævnt kun en mulighed, hvis man har ledig kapacitet i sit boliglån. Hvis man ikke ønsker en højere månedlig ydelse, end man har i forvejen, vil man være nødt til at forlænge sin terminsperiode, så det kommer til at tage længere tid at afbetale det samlede lån.

 

Vejen til båden


Det er meget personligt og individuelt, hvordan vejen til drømmebåden ser ud. Den enkeltes nuværende økonomiske situation spiller ofte en stor rolle, når der er tale om lån, men en genvej omkring dette kan være forbrugslånet. Som nævnt er forbrugslånet et lån, som man søger om online, og hvor man typisk får sine penge udbetalt meget hurtigt. Det kan altså lade sig gøre at finansiere sin nye båd ved hjælp af et lån, hvor der ikke går utallige bankmøder forud for lånet. Pludselig er bådturen på søen måske ikke helt så langt væk endda.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg