Tips til at opnå en større sikkerhed på din båd

Tips til at opnå en større sikkerhed på din båd

6. mar

Det er utroligt vigtigt, at man sørger for at prioritere sikkerheden meget højt, når man er ude at sejle.

Skulle det ske, at uheldet er ude, er der utroligt langt til nærmeste hjælp, og du er derfor mere eller mindre overladt til dig selv. Derfor er det af afgørende betydning, at du sørger for, at din båd er forberedt på hvilken som helst situation.

Her i artiklen kan du læse om forskellige tips og gode råd i forbindelse med, hvordan du kan opnå en større sikkerhed på din båd.


En redningsvest er lovpligtigt at have med ombord

Hvis du vil opnå en større sikkerhed på din båd, er det først og fremmest vigtigt, at du har en redningsvest ombord. Faktisk er redningsveste lovpligtige, når man er ude at sejle, eftersom de er i stand til at redde dit liv, såfremt båden enten kæntrer eller synker, eller hvis du skulle være så uheldig at falde overbord.

I den forbindelse bør du være særligt opmærksom på, at der findes to forskellige typer af veste, nemlig en redningsvest og en svømmevest.

Svømmevesten anbefales til de mere øvede svømmere i kystnære eller beskyttede områder, eftersom de er udstyret med en opdrift på 50 Newton, mens en redningsvest har en opdrift på mindst 100 Newton.

Du kan også tage skridtet videre, og købe en redningsflåde til din båd. En redningsflåde kan være afgørende for jeres sikkerhed, hvis i er langt væk fra land og vandet er koldt.

Hvis du allerede har en redningsflåde, men har aldrig har prøvet at ro før, så kan det være en god ide at du prøver en romaskine i f.eks et træningscenter. Du kan også købe en til hjemmebrug, så kan du nemlig samtidig arbejde på at gøre din kondition bedre. Det må siges at være en win win situation.


Invester i en brandslukker eller et brandtæppe 

Det er desuden vigtigt, at du sørger for at have noget udstyr ombord på din båd, som er i stand til at slukke brande.

Undersøgelser viser nemlig, at brand på en båd hører til blandt de mest farlige situationer, man vil kunne komme ud for, når man er til søs. Ilden kan hurtigt gribe om sig, især hvis der er tale om en mindre båd, og det er mere eller mindre umuligt at få tilkaldt hjælp i tide på havet.

Derfor bør du altid sørge for at have en pulverslukker og brandslukker med, når du skal ud at sejle. Derudover fungerer brandtæppet som et fint supplement, hvis du skal have slukket en mindre brand.


Øg sikkerheden ved at medbringe tågehorn eller signalhorn

Det er ydermere af afgørende betydning, at du sørger for at medbringe et tågehorn eller signalhorn på din båd, hvis du gerne vil øge sikkerheden. Såfremt der skulle opstå en nødsituation, er disse nemlig utroligt vigtige, og her kan du med fordel vælge at investere i et horn på gasdåse.

Der findes forskellige regler, der er vigtige at overholde, når man er til søs, såsom regler omkring lydsignaler. Derfor er det tilmed vigtigt, at du sørger for at have styr på disse, inden du tager ud at sejle.


En førstehjælpskasse er altid en god idé

Endelig kan det være en rigtig god idé at medbringe en førstehjælpskasse på båden, da denne for eksempel er ideel, såfremt du eller andre får behov for at få renset et sår. Man bør huske på, at når man befinder sig til søs, er det ikke muligt at tilkalde en ambulance, såfremt uheldet skulle være ude.

Er skaden livstruende, er det naturligvis muligt at kontakte Søværnets Operative Kommando, bedre kendt som SOK, men ellers er du altså overladt til dig selv. Derfor er en førstehjælpskasse en god ting at medbringe, da denne indeholder alle de remedier, man vil kunne få brug for i forbindelse med mindre alvorlige skader.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg