Tre måder, du holder udgifterne nede ved istandsættels...

Tre måder, du holder udgifterne nede ved istandsættels...

12. aug

Det kan være dyrt at istandsætte båden. Udgifterne til materialer og interiør kan hurtigt hobe sig op, og før du ved er det, er du gået over budget. I det følgende har vi derfor samlet en række råd, der kan hjælpe dig med at holde udgifterne nede, når du går i gang med istandsættelsen. 

Køb materialer på auktion

Der er rigtigt mange penge at spare, hvis du køber mange af de materialer, du skal bruge brugt. Det kan i længden være det, der gør, at du er i stand til at holde dig inden for budgettet. Online auktion er en af de bedste måder at købe brugt på - særligt, hvis der er tale om lidt dyrere materialer. Her har du mulighed for at byde på det, du skal bruge, og hvis der ikke er mange om buddet, kan du få materialer eller interiør til uhørt lave priser. Det er derfor altid en god idé at tjekke auktionssider, inden du går ud og køber nyt. Du kunne være heldig at falde over lige det, du står og mangler.

Læg et klart budget 

Det er utroligt vigtigt, at du starter ud med at lægge et helt klart budget. Find ud af præcis, hvor meget du regner med at bruge på hver del af renovationen. Lav for eksempel en post til interiør, en til materialer, og så videre. På den måde har du hele tiden et overblik over, hvor meget du har brugt, og hvad du har brugt det på. Overblik er nøgleordet i en renoveringsproces, hvor det hurtigt er nemt at miste fornemmelsen af, hvor pengene egentlig forsvinder hen. Et andet godt råd i denne forbindelse er altid at lave luft i budgettet til uforudsete udgifter. Der kan opstå alskens situationer, hvor du bliver nødt til at bruge mere end først forventet. Sørg derfor for at have et budget, der ligger nogle tusinde kroner under, hvad du egentlig har råd til at spendere. 


Gør så meget selv som muligt

En anden oplagt måde at spare mange penge på er at gøre så meget af arbejdet selv som muligt. Dette kan give sig selv, hvis der er tale om en mindre istandsættelse, hvor det er nemt og oplagt at klare det hele selv. Men er skal du i gang med en større renovation, hvor du for eksempel skal udskifte toilet eller lignende, kan det være nødvendigt med professionel hjælp. Betragter du dig selv som handy og har du tiden, kan det dog, som nævnt, være langt billigere at klare en stor del af arbejdet selv - også selvom det tager en del længere tid. Ender du med at få professionelle indover, er et godt råd at lave grundig research, så du finder de håndværkere eller specialister, der kan tilbyde den bedste pris uden at gå på kompromis med kvaliteten. Forhør dig rundt for at sikre, at andre har haft gode oplevelser med dem, og at prisen er fordelagtig.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg