Tre tips til at tage dig godt af din båd

Tre tips til at tage dig godt af din båd

3. jul 2020

Dette indhold er sponsoreret


Mange danskere vælger i år at tilbringe sommerferien herhjemme i kongeriget. Hvis du tilfældigvis er den heldige ejer af en dejlig sejlbåd, så vælger du også højst sandsynligt at blive herhjemme. At have en båd er ikke for sjov. Det er en stor investering, og der følger utrolig meget arbejde med.


Båden er som dit andet hjem, og du bør tage dig mindst lige så godt af din båd, som du gør dit hus. Derfor er denne sommer ideel for dig som bådejer til at få styr på alle de ting omkring din båd, som du normalt ikke har tid eller overskud til. Sæt nogle dage af i kalenderen, inviter venner og familie, gør en tur ud af det.


Så bliver vedligeholdelse af båd en sjov sommeraktivitet. Men kolde øl i køletasken og en god vilje til at arbejde på båden er ikke det eneste, der skal til. At tage sig godt af sin båd er teknisk arbejde, der kræver den rette viden. Ellers kan det gå grueligt galt, når man er ude på vandet. Det kræver altså dedikation og tålmodighed at vedligeholde din elskede båd. Men din viden bør også være på plads. Er du en uerfaren og ny bådejer, så gør du klogt i at sætte dig ind de diverse teknikaliteter omkring vedligeholdelsen af netop din båd. Er du i tvivl om, hvor du skal starte, så er denne guide til dig. Her er tre solide tips, som du bør tage i brug for at tage dig godt af din båd.



Rens overfladerne

En god og simpel måde at vedligeholde sin båd på er at holde den ren. Ganske enkelt. Alle overflader på din elskede båd bør få en tur engang imellem, så du kan være sikker på, at båden er i topform. En genial måde at gøre dette på er ved hjælp af en højtryksrenser. Den hjælper dig simpelt og effektivt med at rense alle overflader uden det store slid fra din side. På testsektionen.dk kan du danne dig et overblik og finde den bedste højtryksrenser til lige præcis dit behov. Så kan du være sikker på, at din båd altid skinner i sommersolen.



Reparer utætheder 

En anden god måde at sikre din båds levetid og sikkerhed ude på vandet er at have styr på utætheder. Tjek skroget efter for alle eventuelle utætheder og huller. Når de svage punkter er lokaliseret skal de fixes. Her bruger mange silicone til at reparere utæthederne, men faktisk er det bedre at bruge konstruktionslim, da det er mere smidigt i forhold til bådens overflader. På den måde ved du også, at din reparation holder. Et andet godt tip er at have øje for søventilerne i din båd. Tjek dem grundigt efter, og sørg for at de ikke kan knække under sejlads. 



Rens tovværket

Sidst bør du også sørge for at dit tovværk er rent og i god stand. Har du en sejlbåd, er tovværket mekanismen, der binder det hele sammen. Derfor er det problematisk, hvis dit tovværk er helt sølet til med skidt og ikke fungerer efter hensigten. Hvis tovværket kun er let beskidt, så er en gennemskylning med ferskvand rigeligt. Er det mere beskidt, kan det anbefales at vaske det ved lav varme og med lidt mild sæbe i vaskemaskinen.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce