{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.163 visninger | Oprettet:

Thomas E
Thomas E
Tilmeldt:
7. jul 2014
Følger: 1 Emner: 4 Svar: 2

Motorbåd trækker til bagbord - hvorfor? {{forumTopicSubject}}

Hej,

Jeg har været ude og kigge på en Uttern DC 5100 med en 75 hk påhængsmotor på. Båden sejlede egentlig fint, men krængede til en smule til bagbord med lidt fart på. Når båden lå stille i vandet, lå den lige. Ligeledes, når man slap rattet styrede motoren kraftigt til styrbord. Hvad kan dette skyldes? Nogen har skrevet en en fejlindstillet trim tab kan gøre dette - kan det passe?

På forhånd tak
Thomas


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  Motorbåd trækker til bagbord - hvorfor?
  • #2   14. jul 2014 Er finnen under propellen bøjet? Har før prøvet hvor det resulterede i den styrede meget til den ene side

  • Thomas E
    Thomas E Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 2
    #3   14. jul 2014 Tror indledende var bøjet, men den var justeret en smule til den ene side. Jeg har læst, at denne trim tab, kan have stor betydning. Undrer mig dog, at båden læner mod bagbord ved fart, men rattet trækker hårdt mod styrbord.

  • #4   15. jul 2014 Det 2 ting skyldtes propellens modsatte rotationskræfter, det er samme princip som på en helikopter, hvor man har en halerotor, til at modvirke at selve helikopteren drejer modsat hovedrotoren ...

    På en påhængsmotor sidder der som regel en finne-anode lige over propellen, som kan stilles til at modvirke propellens rotationskraft, men virkningen er begrænset, og skal en påhængsmotor monteres korrekt, så monterer man den med sidetræk, for at modvirke propellens modsat rettede kraft.

    Har man en båd med hydraulisk styring, som har indbygget en kontraventil, (som de fleste har), så kan man roligt slippe rattet, uden at motoren drejer over til siden af sig selv, og man kan faktisk også købe bowden-styringer, med en kontra-lås, så man også der kan kan undgå at motoren af sig selv drejer til siden..

    At båden tipper til den ene side, kan man modvirke, feks. ved at montere batteriet modsat den side den tipper til, eller en sandsæk, eller ved at montere feks. Smart-tabs eller andre former for Trim-tabs.


Kommentér på:
Motorbåd trækker til bagbord - hvorfor?

Annonce