{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.215 visninger | Oprettet:

ib h
ib h
Tilmeldt:
18. jul 2009
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

bådkøb {{forumTopicSubject}}

hej har købt en regal fra 97 , i annoncen står der med ny motor, men længere nede i kommentar står der nyrenoveret motor, vi har sejlet i ca 10 timer og nu står motoren af. hvordan står vi , kan vi gøre noget


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  bådkøb
  • theWSU .
    theWSU . Tilmeldt:
    jul 2008

    Både: 3 Emner: 39 Svar: 217
    #1   16. aug 2009 er den købt privat eller hos forhandler..?

    Der er nemlig stor forskel.


  • ib h
    ib h Tilmeldt:
    jul 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #2   16. aug 2009 hej den er købt privat

  • #3   16. aug 2009 Hvem har renoveret motoren? Et "momsregistreret" værksted? - i så fald er der jo 1 års garanti på renoveringen!!

  • #4   16. aug 2009 ja vil da gå til dem der har renoveret den, du får ikke en skid ud af ham som du har købt den af.

  • #5   16. aug 2009 hvis båden er købt som beset eller på anden måde formuleret at den er købt som prøvet, er alt hvad der hedder retur ret, og garanti, ect, ikke gælde for sælger,

    Der i mod hvis motoren er renoveret, ville jeg finde det værksted der har lavet den, hvis altså du har kvitteringer på hvad der er lavet og hvem der har lavet det,


  • #6   16. aug 2009 Privatkøb= købt som beset du kan intet gøre...

    Købt ved forhandler = 2 års reklamations ret!


  • #8   16. aug 2009 Schmidt
    Det er noget ævl du skriver.
    Ved handel med mellem private gælder købeloven, medmindre andet er aftalt.
    Hvis jeg nu sælger en båd og skriver i slutseddelen at båden er købt som beset, køber har afprøvet båden og er bekendt med de fejl og mangler den nu har, ja så er det det der er gældende. Ingen garanti eller reklamationsret.
    Men ved en forhandler forholder det sig anderledes, da han aldrig må stille dig ringere end købeloven.
    Det vil sige at selvom han skriver afhentningstilbud, uden garanti eller reklamationsret, ja så er det kun fordi han ikke har andet at lave end at skriv alt muligt som ikke er gældende. Du vil altid have 2 års reklamationsret ved forhandler, selvom han skriver noget andet.

    I denne sag kan vi ikke udtale os om hvad der er gældende, da sælger kun oplyser hvad der stod i annoncen. Vi skal vide hvad der står i hans slutseddel.


  • #9   16. aug 2009 Dueh Thorleif. Du behøver ikke signere alle díne indlæg med din stillingsbetegnelse
    Sorry for off topic
    Mvh Pedellen


  • #10   16. aug 2009 Ok.
    Vi er enige om den første del. Hvis fejlene er oplyst så er køber bekendt med dem, og kan ikke reklamere over dem. det var også det jeg skrev, bare i en forkortet udgave.

    Med hensyn til garanti og reklamationsret blander du tingene sammen. Man kan ikke som forhandler komme uden om reklamationsretten. Men garanti har intet med reklamationsret at gøre. Der er i reklamationsretten en formodningsregler, og den gælder de første 6 mdr.

    Som privat kan du aftale dig ud af alt, og du kan i din slutseddel tage højde for at båden i dette tilfælde er 12 år gammel. Hvis der intet står i slutseddelen om at motoren er renoveret, ja så er det op til en dommer at vurdere om en motor holder mere end 12 år uden renovering.
    Hvis du i en handel mellem private bliver snydt, har du kun 1 mulighed og det er at kontakte en advokat.

    Du kan evt kigge lidt her i afsnit 3. Der står lidt om det.
    (link fjernet)


  • #11   16. aug 2009 dette indlæg viser bare lidt om hvad man kan bruge svarene til, nul og niks, for der kommer 10 forskellige svar, og alle har selvfølgelig ret.

  • #13   16. aug 2009 Det er delvis korrekt hvad du skriver Michael.
    Det er ikke nok kun at skrive købt som beset.
    Hvis man er bekenmdt med fejl på båden skal de oplyses i slutseddelen.
    Du er dårligt stillet i en evt retsag hvis du ikke har oplyst fejlene, og køber finder ud af at du feks har kontaktet en mekaniker for at få tilbud på en reperation.
    Men hvis du oplyser fejlene du kender til, og så skriver:
    Købt som beset og afprøvet, køber er bekendt med diverse fejl og mangler. Båden er 12 år gammel og der ydes ingen garanti eller reklamationsret.
    Ved sin underskrift acceptere køber disse betingelser og handlen betragtes hermed som afsluttet.

    Ja så kan han hoppe og danse lige så tosset han vil for en dommer, men det ændrer ikke slutseddelen

    Mvh
    Frank
    Fritids jurist med Karnov stående i reolen smiley


  • #15   16. aug 2009 jeg har ret.

    Mvh Thomas Hansen

    Fritidsforbrugerombudsmand/jurist/dommer///


  • #19   16. aug 2009 thomas A

    Det gælder ikke om at have ret her, da dette kun er et debatforum.
    Det gælder derimod mere om at give trådstarter et svar han kan bruge.
    Vi kan ikke give ham det svar, da vi ikke kender nok til sagen / slutseddel.

    Til gengæld kan vi diskutere købeloven, handelskøb og privatkøb.

    Trådstarter bliver nødt til at kigge på sin slutseddel, og se om der står noget om at motoren er renoveret. Står der det kan han kontakte en advokat med henblik på enten et forlig med sælger eller en retsag. Han kan ikke gøre brug af forbrugerrådet, da de ikke tager sager mellem 2 private folk.


  • #20   16. aug 2009 Schmidt, Hvorfor har du dog aftalt det med dem ? Det kan godt være jeg spørger dumt, men din "stilling" har da intet med dette galleri at gøre.

    Per


  • #21   16. aug 2009 i må da kede jer ekstremt i gør det da kun mere svært for manden......ib h ring til en advokat han kan hurtig fortælle dig hvor du står har du krav på noget så få ham til at sende sælger et brev og afvent svaret det skal nok få ham op af stolen mvh allan.

  • #23   16. aug 2009 så skriv da bare det istedet for alle de historier om hvor kloge i er det kan han da ikke kan bruge til en skid

  • René Ø
    René Ø Tilmeldt:
    jul 2008

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #24   16. aug 2009 Schmidt ' -> Alle de fine titler du smider om dig med lyder jo meget fint, men købeloven er nu skruet sammen på den måde, sort på hvidt, at såfremt denne skal gøre sig gældende, kræver det sælger er momsregistreret. Som udgangspunkt er købeloven IKKE gældende ved handel mellem private. Den måde du beskriver evtentuelle defekter SKAL figurere på slutseddelen er korrekt, SÅFREMT det er detailhandel, dvs. erhvervsdrivende til privat.
    Skal domstolene tage stilling til den omtalte sag du nævner, til købers fordel, kræver det dokumentation for, sælger har været bevidende om bådens defekter. Domstolene kan IKKE ombryde købeloven, som jeg tolker din sagsbeskrivelse.
    Erhvervsdrivende kan sælge til anden erhvervsdrivende, og på den måde fraskrive sig købeloven, dog kræver dette der på slutseddelen tydeligt figurerer, at produktet er solgt uden reklamationsret, og at det i øvrigt fremgår produktet ikke er solgt detail, det være sig f.eks. vha. CVR numre fra begge parter e.l.

    Mvh. René, garanti- og reklamationskonsulent


  • #26   16. aug 2009 Jeg giver op her, jeg ved ikke om du har besluttet det samme Michael.
    Men nu er René jo kommet ind i billedet, og han ved det hele kan jeg se.
    PS: du er helt forkert på den René.


  • René Ø
    René Ø Tilmeldt:
    jul 2008

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 38
    #27   16. aug 2009 Frank H -> Hvor ledes vil du bilde mig ind, at bestemmelserne der står beskrevet i købeloven er ukorrekte?

  • #28   16. aug 2009 Du skriver at købeloven kun gælder for momsregistreret. Dette er en kæmpe misforståelse.

  • #29   16. aug 2009 Gælder købeloven ved handler mellem private?
    Jeg vil gerne have en præcisering af hvilke regler der gælder for handel mellem private.

    Der foregår jo en del handel mellem private f. eks gennem Den Blå Avis eller lignende og jeg er flere gange stødt på den opfattelse, at når det drejer sig om handel mellem private så gælder købeloven ikke. Man har som køber i sådan en handel ingen rettigheder.

    Jeg vil mene at handel mellem private er omfattet af købeloven, men at de særlige bestemmelser omkring returret og fortrydelsesret ikke gælder medmindre andet er aftalt.

    Som eksempel kunne tages at en sælger sælger en defekt varer. Køber modtager varen og konstaterer at varen er defekt samme dag som vedkommende modtager den (f. eks når han åbner pakken). Køber kan dokumentere at varen er defekt ved modtagelsen (f. eks billeder eller via testprogrammer til en computer) og såfremt sælger ikke kan dokumentere at varen ikke var defekt ved afsendelsen er det hermed sandsynliggjort at varen var defekt på salgstidspunktet. Der er f. eks ingen skader på emballagen. Og det er f. eks heller ikke en vare som ville kunne tænkes at tage skade af en måske lidt hårdhændet håndtering af Postdanmark. Hvis sælger så er blevet gjort opmærksom på defekten i god tid mener jeg at køber har ret til at enten: 1. forlange nedslag i prisen eller 2. ophæve købet

    Det er op til køberen at bestemme hvad han vil i situationen.

    Er dette en korrekt opfattelse ? eller hvilke rettigheder har man som køber.

    Hvis det ydermere tænkes at den defekte vare er en del af et sæt og at det er gjort klart af køber på skrift inden handlen at vedkommende kun er interesseret i handlen såfremt alle dele kan købes samlet. Det kunne f. eks være at køber har købt fire letmetal fælge til sin bil og det viser sig at en af fælgene er defekte. Kan køber så kræve at sælger tager alle fire fælge tilbage ? Eller kan sælger nøjes med at refundere prisen for en fælg ? Det skal her siges at fælgene kun kan købes to og to. Så køber ville skulle ud og investere i to nye fælge såfremt han går med til dette (og gerne vil kunne køre i sin bil på forsvarlig vis). Han vil derfor ende med fem fælge i alt.

    Findes der en klar udlæggelse af hvilke regler der gælder for salg mellem private. Her tænker jeg på noget man kunne sættet på et website hvor der bliver handlet meget mellem private. Således at køber og sælger ved hvad de har at rette sig efter ?


    Svar:
    Købelovens almindelige regler gælder for handel mellem private, men reglerne om forbrugerkøb gælder ikke. Det betyder, at det som udgangspunkt er aftalen mellem de private, der indeholder de vilkår, der gælder for det pågældende køb, fx at en vare er købt som beset eller med diverse mangler. Eller sagt på anden vis, så kan private udmærket aftale noget andet end det, der fremgår af købelovens almindelige regler, for de gælder kun, såfremt parterne ikke har aftalt noget andet.
    Købeloven giver ingen fortrydelses- eller returret - heller ikke når forbrugere køber varer i en butik, dvs. efter købelovens regler om forbrugerkøb. I stedet indeholder købeloven regler om, hvad en køber har af muligheder, hvis der er mangler ved en vare, fx at få et nedslag i prisen eller ophæve købet. Men - og med stort: MEN - når det gælder handler mellem private, er der ingen lette løsninger som Forbrugerklagenævnet, hvis parterne efterfølgende bliver uenige. I stedet må den utilfredse part anlægge en egentlig retssag, og det vil som oftest ikke være den økonomiske risiko værd.

    I en sag om fx brugte fælge vil de færreste private løbe procesrisikoen, hvis der er tale om et køb til nogle få hundrede eller et par tusinde kroner. Alene advokatudgiften kan let løbe op i 15.000 til 20.000 kr.

    Desuden er der ofte et stort bevismæssigt problem ved køb mellem private, for der foreligger sjældent en detaljeret skriftligt købsaftale. Og mundtlige aftaler er ikke noget værd rent bevismæssigt.

    Lad mig tage dit eksempel, for her vil du som køber af en genstand fra en anden privat person kunne ophæve handlen og kræve dine penge retur, hvis der er en væsentlig mangel ved genstanden. Men når der er tale om en brugt genstand, som du fx har købt via en annonce i Den Blå Avis, skal det afgøres efter en særlig skala, hvad der anses for en væsentlig mangel. Nemlig en skala, der tager udgangspunkt i, hvad du kan forvente at få af fx brugte fælge til den pågældende pris.

    Er der efter denne skala en væsentlig mangel ved en fælg, og har sælgeren ikke taget et forbehold, fx købt som beset, kan den private køber ophæve hele købet. Men det store problem opstår, hvis sælgeren ikke vil være med til det, for så har køberen kun mulighed for at komme videre med sagen via en egentlig retssag.

    Som køber får du en langt bedre beskyttelse ved at handle via butikker - også når det gælder brugte genstande. Købelovens regler om forbrugerkøb kan nemlig ikke fraviges til skade for dig som forbruger, og der er forskellige klagenævn, fx Forbrugerklagenævnet.


    Sakset fra http://www.familieadvokaten.dk/breve-600/b600-340.html


  • #30   17. aug 2009 Det er §47 der er den værsteikøbeloven

    § 47. Har køberen før købets afslutning undersøgt salgsgenstanden eller uden skellig grund undladt at efterkomme sælgerens opfordring til at undersøge den, eller er der før købets afslutning givet ham lejlighed til at undersøge en prøve af salgsgenstanden, kan han ikke påberåbe sig mangler, der ved sådan undersøgelse burde være opdaget af ham, medmindre sælgeren har handlet svigagtigt.

    Så hvis båden er prøve sejlet er den nok vansklig at komme efter.



  • ib h
    ib h Tilmeldt:
    jul 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #31   17. aug 2009 vi takker for jeres store interesse

  • #33   17. aug 2009 ja det ville være fedt med et resultat.
    Det kunne også være fedt hvis du skrev hvad der stod i din slutseddel.


  • #34   18. aug 2009 Schmidt :
    Steffen, lad være med at være så skråsikker på noget du ikke ved noget om.
    Har talt med Ramin (Min nabo) om det, da i er flere der rådgiver faktuelt forkert.


    Øhh jeg er så meget sikker i min sag mester! Har terbet købeloven forfra, bagfra, fra højre og fra venstre smiley

    Mvh
    Steffen - Butikschef smiley


Kommentér på:
bådkøb

Annonce