Det skal du have styr på når du skal købe båd

Det skal du have styr på når du skal købe båd

30. dec 2020


Dette indhold er sponsoreret 

Står du og skal købe en ny båd? Hvad end du skal købe en ny båd brugt eller fra ny, er der visse ting du skal huske at være opmærksom på. Først og fremmest er det med at finde ud af, hvad dit budget er. Hvad har du egentlig råd til, når du også regner forsikring, plads til båden og andre faste udgifter i forbindelse med det at have båd med? Er du i tvivl om hvad du skal gøre med hensyn til forsikring kan du læse forsikrings artikler og finde ud af lidt mere. Læs videre her, og blive mindet om nogle af de vigtigste ting når du skal ud og købe båd. 


Tjek gæld 

Det er en rigtig god idé at få tjekket om der er gæld i båden. Tjek skibsregisteret for gæld i både på mere end fem bruttoregistertons. Mindre både kan dog også være optaget i registeret, hvis banken eller en anden form for långiver har krævet det. For lån i alle andre både, skal du tjekke Bil- og Personbogen, hvor lån i mindre fartøjer vil være opført under ejerens navn. Her skal du bruge sælgers CPR-nummer, eventuelt et firma- CVR-nummer, for at få adgang til oplysninger om mulige lån i båden. Du skal være særligt opmærksom hvis den båd du vil købe har været firmaejet, da den så ikke behøves at være knyttet til en person, og dermed ikke vil være at finde i Bil- og Personbogen. Det er strafbart for sælgeren af båden at sælge en båd med skjult gæld, så selvom du skal sørge for at være opmærksom, vil de fleste sælgere gør opmærksom på eventuelt gæld af sig selv. 


Få hjælp 

Det kan være en rigtig stor hjælp at få en professionel til at hjælpe dig, når du skal købe båd. Er det første gang du skal købe, er det særligt optimalt, da der kan være mange faldgruber og fristelser i forbindelse med et bådkøb. Du kan eksempelvis få båden du har i sigte synet og vurderet af en bådkonsulent, så du er sikker på, at alt er som det skal være. 


Kend dine rettigheder

Det er altid vigtigt at kende dine rettigheder i forbindelse med alle slags køb. Køber du en båd hos en privatperson er du dækket af købelovens almindelige regler. Køber du til gengæld ved en bådforhandler gælder købelovens reklamationsret på to år, og du er altså bedre stillet her.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce