Husk dette når du skal på sejltur

Husk dette når du skal på sejltur

22. okt 2020

Dette indhold er sponsoreret


Skal du ud at sejle inden for den nærmeste fremtid? Så er det utrolig vigtigt, at du har styr på alle de vigtige ting inden du begiver dig til søs. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du har pakket alle de nødvendige ting og sager, som du skal bruge under sejladsen, men der er også en anden tjekliste, som du bør gå igennem inden du sejler afsted. Og vi har herunder samlet tre af de ting, som er allervigtigst at tjekke af inden du begiver dig ud på en sejltur.


1: Redningsveste og sikkerhedsudstyr

Når man skal sejle er det utrolig vigtigt, at man har sikkerhedsudstyret i orden, fordi der kan være langt til nærmeste havn eller strand, når man befinder sig ude midt på havet. Derfor er det nødvendigt, at man har alt det nødvendige sikkerhedsudstyr om bord. Det gælder for eksempel, at der er en oppustelig redningsvest til alle medlemmer af besætningen. Derudover skal I også have brandslukningsudstyr, førstehjælpsudstyr, ekstra brændstof og kommunikationsradio om bord til nødstilfælde.


2: Tjek vejrudsigten

Vejret i og omkring de danske kyster kan være meget drilsk. Og det kan nærmest skifte fra høj solskin til regn og stormvejr inden for bare et par timer. Derfor er det meget vigtigt, at man tjekker vejrudsigten inden man begiver sig ud på en længere sejltur. Man kan nemlig ikke altid være sikker på at have dækning til at gå online og finde en aktuel vejrudsigt, når man er ude midt på havet. Og vejret er utrolig vigtigt, når man sejler - især i en sejlbåd, som er afhængig af vejrforholdene. Så husk at studere vejrudsigten grundigt før I tager afsted på sejltur.


3: Prøv alting af en ekstra gang

Uanset hvor godt man har forberedt sig, kan der altid ske noget uforudset, som måske kunne være undgået, hvis blot man havde prøvet alting af en ekstra gang. Og med det menes der, at man for eksempel tjekker sit sejl efter for huller og slid, sørger for, at der er bundet de rigtige knob og knuder på de rigtige steder og at man sikrer sig at der er lys i alle lygter, og så videre. Man kan nemt stirre sig blind på fejl eller mangler på sit skib, hvis ikke man tjekker alting efter en ekstra gang, og på den måde kan man undgå mange fejl og måske endda ulykker om bord på skibet.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce