Tre gode råd til drikkevarerne til jule- og nytårsbord...

Tre gode råd til drikkevarerne til jule- og nytårsbord...

18. dec 2019
Dette er sponsoreret indhold 

Julen og nytåret er for rigtig mange mennesker en tid, hvor der bliver spist og drukket godt og lækkert. Det fylder generelt meget for danskerne, at vores jule- og nytårsborde er lækre og overdådige, og samtidig skal der også helt være nok til at gøre alle glade. Derfor får du her en guide til, hvad du kan gøre for at gøre julen og nytåret ekstra lækkert i år. 

God vin med god mavefornemmelse 
Der bliver drukket rigtig meget vin til julemiddagene rundt om i landet. Men vin-verdenen kan være svært at finde rundt i, hvis man ikke er sommelier eller den helt store vinkender. Derfor er der en rigtig god mulighed, som både økonomisk og miljømæssigt giver mening. Det er nemlig sådan, at man kan vælge at købe økologisk vin, i stedet for at gå ned i supermarkedet og vælge den første og den bedste. Med økologisk vin får man helt sikkert velsmag, og samtidig får man god samvittighed over, at den vin man sidder og nyder, ikke er skadelig for miljøet eller for den jord, som det er blevet dyrket i. Et andet råd i forbindelse med den vin, som skal nydes til julemiddagen, er at benytte vinen i maden. Ved at komme den vin som skal drikkes til hovedretten, i eksempelvis sovsen, er det en rigtig lækker måde at binde måltidet sammen, og skabe sammenhæng mellem det der spises, og det der drikkes. Så vælg din vin med omhu og benyt den flere steder i middagen og så kommer der helt sikkert et skønt resultat ud af det. 

Drinks i lange baner 
Hvis man er træt af drikke snaps og lunkne øl til julefrokoster og middage, kan det være der skal prøves noget nyt. Der er nemlig også nogle gode muligheder for at lave lækre drinks, som både er julede, og som smager dejligt. Man kan i mange tilfælde benytte de ingredienser, man plejer, når man laver drinks og så bare tilføje mere julede ingredienser. Ingredienser som gør sig rigtig godt i jule-cocktails, er elementer som ingefær, appelsin, æble, kaffe og fløde. Alle disse ingredienser vil kunne bruges til at gøre juledagenes drikkevarer mere lækre og julede, og samtidig vil de gøre de fleste drinks smagfulde og smukke at se på. Derfor kunne det være en mulighed at spice julens drikkevarer op og prøve noget nyt denne jul. 

Gør boblerne mere spændende 
De fleste husstande fejrer det nye år med bobler af en eller anden slags. Men det kan godt være lidt kedeligt at drikke champagne, asti eller prosecco, som det er. Derfor kan det være en rigtig lækker idé at gøre boblerne til en del af nogle drinks. Det er nemlig en rigtig lækker ingrediens at benytte bobler i drinks, både til at give smag men også til at give denne fornemmelse af kulsyre, som er i disse forskellige flasker. I denne forbindelse, kan der eksempelvis laves Aperol Spritz med proseccoen eller blandes hyldeblomstsaft i champagnen. Astien kan blandes med nogle mere syrlige eller bitre ingredienser, som citron eller tonicvand, for at give lidt modspil til den søde drik. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce