{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
517 visninger | Oprettet:

Vil du med i bådelaug i Nordhavn, København? {{forumTopicSubject}}

Hej, vi har været på venteliste til en bådeplads i Nordhavn hvor vi bor i lang tid og har nu endelig fået en plads - og har skrevet kontrakten under. Dog har vi ikke planen klar for præcis hvad vi gør, men vi tænker det ville være bedst at starte et bådelaug. Vi har været med i et bådelaug i Nordhavn indtil nu, men vi vil gerne opgradere en smule på båden og tænker derfor det er bedst at starte et nyt bådelaug nu når vi har muligheden for det - så skal vi bare finde ligesindede der har samme ønske - som helt kort er: have adgang til at komme på vandet måske 20 gange over sommeren. Det er vel den moderne tanke om deleøkonomien og et godt fællesskab i et hyggeligt og velfungerende bådelaug der tiltaler os. Vi synes det er smart at gøre det på den måde. Vi forestiller os 5 anparter - hvor man så deler kalenderen op for hele sæsonen på forhånd - og så kan man bytte (eller bare frigive) dage som man vil internt i gruppen. Der bør være mulighed for at have båden i måske op til 2-3 sammenhængende dage ihverfald en måske to gange hen over sæsonen- altså en lille tur med overnatning til Hven eller på tværs til Sverige eller noget sådan - men man ingen i gruppen skal nok forvente at have den uafbrudt i 2 uger til en laaaang tur til Skagen eller noget sådan; i princippet OK - men realistisk set fungerer det nok ikke at nogen tager båden i 2 uger i et bådelaug med 5 anparter smiley

Naturligvis baseres det hele på en klar og gennemskuelig kontrakt der regulerer alle forhold med hensyn til indtræden, udtræden osv.

Omkring bådtype: båden er ikke købt, så hvis man er interesseret kan vi altid diskutere det - men det er jo bedst hvis vi er cirka ligesindede hvad bådtype angår og økonomi osv. så jeg skriver lige lidt om vores tanker. Der er en hård begrænsning på bådens bredde på 250 cm. Vi har gået og kigget lidt og er synes at både som dem jeg linker til nederst virker ret optimale - det de har tilfældes er:

- Kabine oppe foran - en lille en; men nok til at en passager (et barn, for eksempel, men selvfølgeligt også voksne) lige kan tage en lille lur på en rejse
- lækkert siddearrangement rundt om et fint lille bord
- generelt reletivt sporty båd.

Omkring opstart: vi tænker at vi kan forsøge at købe båden brugt når der formentligt kommer flere både til salg når sæsonen går på hæld - derfor skal man også se dette bådelaug som noget der måske reelt først rigtigt starter op til næste år; hvis vi er hurtige kan vi måske få nogle uger med af sæsonen i år - men tror reelt set der handler mere om at være 100% klar til 2022 sæsonen.

Omkring økonomi: at købe båden brugt er også med henblik på at holde det økonomiske på et fornuftigt niveau - kan man mon finde en båd som en af de 4 listet herunder - til 350.000 kr? Bådepladsen koster 10.000 kr/år. Årlig optagning og behandling osv. er vel 10-15.000. Benzin er efter forbrug. Og så skal man vel budgettere med nogle ekstra reparationer osv. løbende, ved ikke helt hvad det bør sættes til. Forsikring er vel omkring 12.000/år.

Så i vores optik kunne det se cirka sådan ud for en andelshaver:

- 70.000-75.000 DKK per næse til anskaffelse af båd.
- 2-3000 for optagning/opbevaring/standard vedligehold
- 2-3000 for forsikringer
- 2000 for bådeplads
- forhåbentligt ikke for meget til ekstraordinære reparationer
- Benzin efter forbrug

Mht. udtrædelse - der skal vi lige snakke om hvordan kontrakten skal formuleres - tænker umiddelbart at der skal være mulighed for at vidersælge sin anpart så man kan få noget af anskaffelsesprisen tilbage igen - men det skal lige tænkes ordentligt igennem og være 100% transparant for alle.

Anyway - ved ikke om man kan skrive private beskeder her på forum - ellers kontakt mig gerne på Facebook:-)

Her er eksempler på både som vi synes kunne være interessante og som passer til bådepladsen:

Flipper 650 DC:
https://www.flipperboats.fi/model-range/day-cruiser/flipper-650-dc/

AMT 210:
https://www.amtboats.com/boat-models/daycruiser/amt-210-dc

Bayliner VR6 Cuddy: https://www.bayliner.com/content/brunswick/bayliner/na/global/en/boats/overnight/vr6-cuddy.html

Coaster 600 DC:
https://www.bluebay-marine.dk/coaster/coaster-600-dc-100-hk-yamaha-og-udstyr-63

Quicksilver 675 Active:
https://www.quicksilver-boats.com/dk/da/activ-675-cruiser/

Der frem til at høre fra ligesindede smiley

Mvh
Anders Jensen.

Spar penge på din bilforsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Vil du med i bådelaug i Nordhavn, København?

Annonce