{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Gennemgang af Mercury 60 hk 3 cyl 1989

6.489 visninger | Oprettet:

Jeg har købt en Mercury 60 hk med stelnr. OC 188739. Efter hvad jeg kan slå op er det en 1989.

Jeg var bekendt med at tændingen er defekt og at sælger ikke havde haft den startet i sin ejertid på 4 år.

Nu er jeg så ved at diagnosticere lidt på den. Jeg har manualen her

http://www.clymer.com/Book.aspx?bid=641&title=Mercury+45+-+225+HP+Outboards%2c+1972-1989

som jeg fejlsøger ud fra kombineret med gode fifs fra nettet inkl. herinde.

Foreløbig kan jeg konstatere at motoren turner fint som den skal. Det blev også testet ved købet inkl. trimmet.

Kompressionen i kold tilstand er målt til:

Cylinder 1: 9,75 bar
Cylinder 2: 10,5 bar
Cylinder 3: 10 bar

Så det er fint.

Ud fra en hjemmelavet tændingstester, har jeg tjekket, om den kan trække 20 mm gnist. Det kan den kun på den ene cylinder. De andre 2 kan den hhv. trække en lille gnist og slet ingen.

Jeg målte herefter statoren igennem mht. modstand. Den siger ca. 5900 ohm imellem blå og rød og 137 ohm mellem rød og stel. Det er ok iflg. manualen (5400-6200 ohm og 125-175 ohm), men jeg kan ikke få det til at passe med de tabeller, som jeg kan finde på nettet.

http://www.outboardignition.com/page39.asp

Så tjekkede jeg triggeren og målte imellem den hvid/sorte og de tre tilslutninger til switch boksen. De lå alle på ca. 1200 ohm. Igen ok iflg. manualen (1100-1400 ohm). Triggerens isolering på den hvid/sorte ledning er gået totalt i opløsning og selve lederne inde i den er grønne af ir.

Næste step bliver at måle på tændspolerne.

Jeg ville gerne måle spænding fra hhv. stator og trigger, men jeg kan se, at det er peakspændinger, som der henvises til. Jeg har kun et alm. multimeter at måle med.

Uanset regner jeg med at skifte triggeren pga. den møre ledning.

Andre gode input/forslag til fejlfindings-øvelser? :-)

PS. Hvis der er en der ligger inde med et 100 % korrekt ledningsnet til denne model, så tager jeg gerne imod. Den i manualen er med 4 cyl.

PPS: Hvad bruger I af aftrækkere til svinghjulet på Mercury?

Jakob J
Mand | 47 år | Oprettet: 25. okt 2011


Kommentér på:
Gennemgang af Mercury 60 hk 3 cyl 1989
  •   19. sep 2012 Jeg smed gearet på med stumpen på geararmen i samme position som den sad i. Så håber jeg det er rigtigt. På billedet er gearet i frem.<br /><br />Jeg har i dag haft en tændingspistol på dyret. Den viser ca. 3 grader i det jeg vil kalde tomgang. Lyder det korrekt? Jeg har ikke pt. mulighed for at måle omdrejningstallet.<br /><br />Hvor kritisk er det, hvis dette ikke er 100 % i orden? Den starter fint og tager fint gassen i tomgang. Skal jeg bare få den smidt på båden og teste det af på vandet??

  •   17. sep 2012 Lige et hurtigt spørgsmål.<br /><br />Jeg fik gearet af og har nu skiftet impellen. Inden jeg sætter gearet på, vil jeg gerne høre om stumpen på billede 13 i galleriet. Den der sidder på geararmen.<br /><br />Hvordan skal den sidde og hvad er formålet med den? Den kan bare tages af gearvælgeren, drejes og sættes ned over i en anden position. Det virker bare mærkeligt, hvis ikke den skulle gøre godt for noget.<br /><br />I øvrigt sidder der ikke nogen køleslange bagerst på gearet, som der beskrives i manualen. Lyder det rigtigt?

  •   6. sep 2012 Jeg har lige bestilt på shipshop.dk. De havde både den bundprop jeg skulle bruge samt impeller.<br /><br />Jeg var ved Gnisten, da jeg skulle bruge tændrør + kabler. De havde ingen af delene og mit indtryk var, at det mere var et sted for handel med nyere både frem for et værksted. Mekanikerens arbejdstøj lignede i hvert fald ikke noget der havde været i forbindelse med større reparationer...<img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   6. sep 2012 køber mine hos gnisten, der passer fint <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" />

  •   5. sep 2012 Den lurede jeg efterfølgende på deres hjemmeside... Men tak.

  •   5. sep 2012 biltema sælger ikke impeller til outbords.. kun til indenbords..så vidt jeg ved<br />kontakt evt svendborg marine...

  •   5. sep 2012 Så kom den af...<br /><br />Den sad godt nok fast. Brugte en lang mejsel som løfte-/tvingestang i begge ender af benet, så det gav et lige træk.<br /><br />Strålerne virker på ingen måde rustne, men flere af dem føltes som om de var revet lidt. Nu er de nænsomt filet fine igen.<br /><br />Jeg skifter impellen nu den er af, og så er jeg ellers spændt på, om det er til at samle igen. Strålerne oppe i krumtappen kunne jo godt tænkes at have lidt ridser også :-/<br /><br />Er Biltemas impeller ok?

  •   5. sep 2012 Hmm. Ok.<br /><br />Både gear forbindelsen og selve drivakslen er jo forbundet via stråler. Dvs. at det burde &quot;falde&quot; fra hinanden. Jeg har indtil videre kunnet tvinge det 10 mm fra hinanden. Lige nu med 2 mejsler. Én bagerst mellem gear og ben og én forrest.<br /><br />Bare utroligt at det ikke slipper, når den er så langt fra hinanden. Bryder jeg mig ikke om...

  •   5. sep 2012 hos mig sad den lidt fast i gearvælger forbindelsen, men den sidder over vandpumpen og du kan ikke gøre særlig meget ved det. Bare vær forsigt. Hvis den knækker skal du nok ha blokken af ;-( i følge dit billede tror jeg ikke at der sidder flere bolte i, den er jo kommet et stykke ud allerede. Jeg mener også min stod i neutral dengang jeg pillede det af. prøv evt men en gummihammer men forsigtig

  •   5. sep 2012 Jeg har brug for hjælp!<br /><br />Makkede med gearet i går aftes. Vil tjekke impellen inden jeg sætter motoren på båden.<br /><br />MEN<br /><br />Jeg kan bare ikke få gearet af. Se sidste billede i albummet.<br /><br />Jeg har afmonteret følgende bolte:<br />-Trimfinnen inkl. bolt selvfølgelig<br />-Møtrik oppe under trimfinne<br />-Møtrik under kaviationsplade inde ved benet<br />-2 møtrikker på hver side af benet (dem man ser på billedet)<br /><br />Der skulle ikke være flere jf. værkstedshåndbogen og drevet skulle bare droppe af. Det gør det bare ikke!<br />Forrige ejer, som aldrig nåede at få motoren i vandet, har skiftet impellen. Dvs. motoren har ikke kørt i saltvand siden skift af impellen. Her tænker jeg på korrosion oppe ved overgangen mellem aksel og krumtap.<br />Som motoren står nu kan jeg dårligt turne den med hånden, men det er måske naturligt nok, når gearet står i &quot;spænd&quot;. Motoren står i neutral, men det skulle vist ikke have noget at sige.

  •   12. aug 2012 Jamen det lyder da godt Michael. Jeg tænkte bare, at der måske var andre, der kunne bruge mine erfaringer. Det gode ved projektet er især, at når nu jeg kommer på vandet, så har jeg en god idé om hvordan maskinrummet er skruet sammen. - Hvis nu uheldet er ude...<br /><br />- Og nej. Har endnu ikke været på vandet. Den er fortsat monteret på bukken i garagen og kommer først på, når den kører som den skal <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   12. aug 2012 Jeg er enig med jer begge ang. pakningen. Stod jeg med en for 30 kr. så var det selvfølgelig det jeg gjorde. Jeg tænkte bare, som Mekanikles også er inde på, at den koster en del eller er af del af et helt pakningssæt, som jeg pt. ikke har brug for.<br /><br />Jeg tror, at jeg køber noget pakningspapir og laver en ny selv og så dropper det flydende.

  •   11. aug 2012 Ved ikke lige med den pakning men mange gange koster pakninger ikke alverden. Alternativt skære dem selv.

  •   11. aug 2012 taro..du må meget undskylde.. men hvor kan du købe en topdækselpakning til en båd motor for 30kr... den koster mindst 3-400kr..<br /><br />men jo er tildels enig med dig med hensyn til flydende pakning...det er noget lort i de forkerte hænder

  •   11. aug 2012 God læsning.. Og fedt at gå igang med sådan et project. Har du haft den i vandet siden du fik den til at køre?

  •   11. aug 2012 Et godt råd. Køb de rigtige pakninger istedet for det fusk med flydende pakning. En pakning alt efter str koster måske 30 kr flydende pakning koster vel det samme eller mere. Flydende pakning bruges kun hvis der ikke kan fremskaffes en rigtig pakning eller den rigtige pakning under ingen omstændigheder vil lukke helt tæt. Flydende pakning er og blir kun for krejlere og fusk. Alternativt køb noget tyndt gummi og skær selv dine pakninger. Evt pakningspapir.

  •   10. aug 2012 hvis du har prob´s.. så lav mm gevind istedet ogsmid noget 6 eller 8mm i ...<br />men 1/4&quot; er nok ikke helt i skoven

  •   10. aug 2012 Sidder lige og regner lidt på bolt størrelsen. Den kunne måske godt hedde 1/4 tomme ud fra denne tabel:<br /><br /> <a href=" http://www.boltdepot.com/fastener-information/US-Metric-Conversion-Table.aspx" target="_blank"> http://www.boltdepot.com/fastener-information/US-Metric-Conversion-Table.aspx</a> <br /><br />Det passer meget godt med 2 rynker pr. tomme jf. den her:<br /><br /> <a href=" http://www.boltdepot.com/fastener-information/Measuring/US-TPI.aspx" target="_blank"> http://www.boltdepot.com/fastener-information/Measuring/US-TPI.aspx</a> <br /><br />I så fald fås bolten her:<br /><br /> <a href=" http://rustfribolte.dk/produkter/9-rustfri-bolte/46-rustfri-bolte-i-tommemaal-unc/" target="_blank"> http://rustfribolte.dk/produkter/9-rustfri-bolte/46-rustfri-bolte-i-tommemaal-unc/</a> <br /><br />Medmindre andre har et bedre bud på størrelsen eller noget liggende, må jeg prøve at bestille nogle stykker her <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   10. aug 2012 Ok. Tak!

  •   10. aug 2012 du kan godt bruge flydende pakning..bare du renser ordentlig af først. og brug helst noget højtemp så holder det hvis din pumpe ikke giver vand nok

  •   10. aug 2012 Sidste update:<br /><br />Dækslet ind til vandkammeret omkring cylindrene er kommet af. 3 bolte knækkede. 2 af dem kunne tages med en rørtang. -Den sidste er jeg ved at bore ud.<br /><br />2 spørgsmål:<br /><br />Skal jeg lave en ny pakning til dækslet eller kan flydende pakning bruges her? Alternativt kan denne ene pakning erhverves til en fornuftig pris?<br /><br />Hvor finder jeg 3-4 bolte? De er ikke alm. mm gevind. Så vidt jeg kan måle mig til hedder de 6 x 1,25. Nogen der har 4 bolte liggende eller kan anvise et sted de kan købes?

  •   24. jul 2012 Så tror jeg mysteriet er løst. Har haft min kammerat, der er maskinmester og selv ivrig sejler, til at kigge på den. Han konstaterede hurtigt, at det ikke var tændingsproblem. Han pegede på karburatorerne.<br /><br />Efter lidt stillen på blandingsskruerne så vupti. Nu går den rent <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> Den stod simpelthen for magert.<br /><br />Sidste projekter inden gode gamle Hr. Archimedes kan sendes på pension er tjek af impeller (tidligere ejer har været MEGET glad for flydende pakning overalt inkl. benzinpumpe, vandpumpe, gearben etc....) samt løsning af den forpulede knækkede bolt ved dækslet. Havde jeg da bare ladet det l... være...<br /><br />PS. Jeg kommer til at skulle bruge et beslag til fastgørelse af styrekablet på motoren samt et Mercury kabel op til styreboksen. Hvis nogen har dette liggende, gerne i det sydfynske, så giv et praj <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   23. jul 2012 Så er den testkørt igen. Øv. Det var ikke et nåleventil problem umiddelbart. Jeg har lavet en ny video, som viser problemet bedre end den første:<br /><br /> <a href=" http://www.baadgalleri.dk/video/diverse_baad/2093-mercury_60_hk_89_gaar_stadig_ujaevnt" target="_blank"> http://www.baadgalleri.dk/video/diverse_baad/2093-mercury_60_hk_89_gaar_stadig_ujaevnt</a>

  •   23. jul 2012 Jeg tør sgu ikke rigtig bore lige der. De har helt sikkert svejst den på fordi der intet gods er at bore i. Selve indsugningen ligger lige bag ved.<br /><br />Nu har jeg fjernet pladen og monteret karburatoren igen. Jeg kan lige ane et lille hul helt oppe i toppen af det hul som pladen dækker for. Det må være et eller andet returløb eller sådan noget. Hullet er jo i hvert fald langt over svømmerhøjden.<br /><br />Indtil videre ser det ud til at nåleventilen lukker fint, så nu skal det bare samles og testkøres. Igen igen...<img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   23. jul 2012 evt bor et lille hul og monter en lille skrue til at holde den fast

  •   22. jul 2012 Det er godt nok den øverste der er problemet her.<br /><br />Men jeg tror ikke det er selve nåleventilen der er problemet. Den der lille plade på billedet falder nedad og trykker på svømmeren som så ikke kan lukke for ventilen.<br /><br />Spørgsmålet er bare hvad den plade gør godt for? Så vidt jeg kan se har den ingen funktion men så er det jo mærkeligt den er der.

  •   22. jul 2012 desværre er de ældre mercury karburatorer, berygtet for det nr med at slide nåle ventilen op..det er gerne den nederste som laver ballade

  •   22. jul 2012 Jeg tror måske jeg har fundet ud af hvorfor den går ujævnt. I den ene karburator kan jeg pumpe benzinen direkte igennem. Dvs. nåleventilen lukker ikke af. Jeg opdagede så, at en lille messingplade ved siden af nåleventilen lå løs. Se de 2 sidste billeder.<br />Svømmeren skal derfor både lukke for ventilen + løfte denne plade, da den falder ned, når karburatoren monteres.<br /><br />Derfor: Hvad gør denne plade godt for? Kan den fjernes? Det ligner den er gået løs i en modstandslodning = den kan ikke bare fastgøres igen.

  •   15. jul 2012 Men prøv den med at svejse en møtrik på hvis det kan lade sig gøre og bolten ikke er knækket inden i feks.

  •   15. jul 2012 Jeg har løsnet mange bolte specielt i alu med gas.. En billig gasbrænder fra feks Harald Nyborg.. Men det skal være inden skaden er sket dvs inden den er knækket.. <br /><br />Med en gasbrænder varmer du bare lidt rundt om bolten.. Det kommer sig ikke så nøje hvis den ikke er for stor. En lille koncentreret flamme er bedst.<br /><br />Det virker selvfølgelig kun på mindre bolte i alu..<br /><br />Større bolte der er rustet sammen i jern feks skal der mere knald på end en billig gasbrænder kan.

  •   15. jul 2012 gas virker ikke <br /><br />der skal acetylen og ilt . til

  •   14. jul 2012 Og det er jo ikke bolten du skal varme det er rundt om hvis det er en alu blot <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" /> giver sig slev <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" />

  •   14. jul 2012 Nå jeg laver bil og har det problem så så en god hammer hjælper også i ny og næ <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> men nemts at se nå man står og ser på det

  •   14. jul 2012 Ok. Tænkte om det var på alu'en der skulle varmes. Når der varmes på et emne bliver det jo større og i det her tilfælde må bolten jo gerne blive lidt mindre <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   14. jul 2012 Ja det går jo ud på at få den til at bliv varmt op også den kan udvide sig også skulle den kunne komme ud <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   14. jul 2012 Ja det går jo ud på at få den til at bliv varmt op også den kan udvide sig også skulle den kunne komme ud <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   14. jul 2012 Ok. Jeg må kigge på det. Har sådan en lille gasbrænder som jeg vil prøve med.<br /><br />Varmer man på bolthovedet?

  •   14. jul 2012 Gas

  •   14. jul 2012 Men hvor meget varme vil du mene der skal bruges? Dækslet skal jo af, da det er utæt nu. Varmepistol, gas, etc.?

  •   14. jul 2012 Jamen så burde jeg være død nu <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /><br /><br />Det føltes bare som om den fulgte med ud...

  •   14. jul 2012 En så rusten bolt som den i dækslet der er en dødssynd at forsøge at skrue ud uden varme.. Det er alu formentelig den er skruet ind i og den slags irrer sammen. Men find en der kan svejse og svejs en møtrik på så er den os varmet op og burde være til at få ud.

  •   14. jul 2012 underligt jeg købte mine tændrør hos gnisten de havde dem på lager nul problemo

  •   14. jul 2012 rolig nu jakob..har osse kun en alm touch phone men bruger mit digi cam til video

  •   13. jul 2012 Nå. En opdatering mere <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /><br /><br />Gnisten, 2 x K Marine og PS et eller andet aflagt besøg for at finde 3 nye tændrør. Det holdt satme hårdt!<br /><br />Temp føleren er ikke nødvendigvis defekt, så der er loddet en ny ledning på og forbundet som diagram fra en V6 viser. Føleren fremgår sjovt nok kun på V6 modellerne...<br /><br />De sidste ledninger til trim, stelforbindelsen til benzinpumpen osv. blev monteret. Jeg skulle ALDRIG have forsøgt at skrue bolten i dækslet ud <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Sad.png" /> Det føltes bare som om den gik lidt trægt, men den knækkede simpelthen. Pis... Nå men stelforbindelsen blev så lavet til andetsteds.<br /><br />Og så til det allermest spændende. Opstarten <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /><br /><br />Den startede faktisk ganske kvikt. Dejligt! Den lyder faktisk også sund nok. Ingen skrammellyde og klonk <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /> Eneste problemer, foreløbig, er at den halvvejs skyder samt sender lidt vand ud af dækslet der hvor bolten er knækket. Argh.<br /><br />Jeg har lagt en video op hvor motoren kører. Sorry Mekanikles. Den gør sgu ondt i nakken igen... Kan ikke finde ud af at vende den. Skulle have optaget den anderledes. Den hakker også noget, men det skyldes Nokia. Vi er nogen der endnu ikke har gjort os fortjent til en smartphone <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   13. jul 2012 gnisten i svb kan helt sikkert skaffe den til dig. Ellers kan du sikkert også bestille den hos marineparts24.de de plejer altid at være flinke og hjælpsom <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" /><br />Det ser fanme godt ud efter sådan en gang rengøring<img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" />

  •   13. jul 2012 den er ikke monteret til stel !!!!! den laver stel forbindelse når den bliver for varm

  •   12. jul 2012 Min teori holdt ikke... Der er 175kohm mellem der hvor ledningen er loddet på og stel. Hmm.

  •   12. jul 2012 Okay. Skal lige lure funktionen af den...<br /><br />Måske føleren er kortsluttet til stel, når temp er i normalområde og så afbryder ved høj temp. Så giver det mening, at der sidder en ledning fra stel til holderen, da det så har virket som en bypass af føleren.<br /><br />Jeg må ud og måle <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" />

  •   12. jul 2012 og ja det er den der skal sidde på den lille holder

  •   12. jul 2012 du kan sikkert købe en ny føler hos den lokale pusher på fyn<br />

  •   12. jul 2012 Så er der et par billeder mere af føleren. Jeg kunne skrue den ud uden problemer. Det ligner at der har været loddet en ledning på den. Måske det er den der går til den lille holder?

  •   12. jul 2012 kan jo være at billede 11 er samlepunkt for den føler i toppen ! lad den sidde.<br />hvis du piller slangen af ? hvad sidder der inde under<br /><br />ps var så lidt

  •   12. jul 2012 Har også skift cdi på min fra1993 samme motor bare 50 hk

  •   12. jul 2012 Tak!<br /><br />Billede 11: Hmm. Den ligner ikke noget der har nogen funktion pt. Tror jeg fjerner den.<br /><br />Billede 12: Ok! Jeg genetablerer stelforbindelsen <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Smile.png" /><br /><br />Billede 13: Hvad gør jeg med den? Det er en slange der er monteret. Ikke en ledning. Den giver vel intet signal mere så? Hvor sidder i øvrigt termostaten på sådan en svend her?<br /><br />PS. Tak for cdi'en! Det var den der lavede numre <img src="/Public/Images/Icons/Smilie_Blink.png" />

  •   12. jul 2012 nu har mercury ikke nogen toppakning da cylindere og top. er 1 stykke,,, ihvertfald på de gamle modeller... det kan højest være dæksel til kølevand,, men der sker intet ved at pille en bolt ud og montere en ny stelforb.<br />billede 11 er et samlepunkt(org)<br />billede 13... er en gammel tempføler<br />

  •   12. jul 2012 Den lille slange vil jeg mene er resten af en temp føler måske. Du kan godt løsne en bolt i topstykket for at lave en ny stelforbindelse uden du skal have en ny toppakning

  •   12. jul 2012 Så er jeg kommet lidt videre i mit projekt.<br /><br />Triggeren og cdi boksen er skiftet og motoren trækker igen en fin gnist på alle rør.<br /><br />Karburatorerne har været af for en rensning. De var forbavsende fine ift. at motoren har stået stille i +4 år. Måske tidligere ejer har stoppet den med en konservering.<br /><br />Ellers er motoren blevet rengjort efter bedste evne og ser nu hæderlig ud. Billeder kommer.<br /><br />Næste projekt bliver at starte den op. Først skal jeg dog lige have fundet 3 nye tændrør.<br /><br />Jeg har dog lige 3 ting, som jeg vil høre om jeres hjælp til. Det er de sidste 3 billeder i albummet, 11 - 13.<br /><br />Billede 11: Nogen der ved hvad tingesten på billedet er og hvad funktion den kunne være tiltænkt?<br /><br />Billede 12: Går det at løsne bolten i topstykket for at spænde en ny stelforbindelse fast?<br /><br />Billede 13: Hvad er det for en lille slange?<br /><br />På forhånd tak!

  •   18. maj 2012 Nu må jeg se hvor meget den her fejler. Det er selvfølgelig lidt en lotteriseddel, når ikke man kan høre den igang. Foreløbig er der konstateret en del ir i den fælles ledning på triggeren, generelt en del rust/ir på terminalerne på switchboksen og et defekt tændkabel.

    Prøver i første omgang at rengøre det hele og skifte tændkabler og tjekker så tændingen igen. Tror ikke triggeren er defekt, men skifter den nok alligevel pga, den møre ledning. Det er et spørgsmål om tid inden den fejler tror jeg. Alternativt kan der måske loddes en ny ledning på et stykke oppe, hvis den kun er irret og dårlig i det sidste stykke.


  •   18. maj 2012 Det ser rigtig godt ud, den skal nok komme til at køre igen, har en motor magen til smiley Den ku heller ikke køre da jeg fik den. Ved mig var det en knækket ledning i multistikket. Så kørte svinet igen.

  •   17. maj 2012 Så er tændspoler målt igennem. De er alle ok, men jeg har et enkelt defekt tændkabel.

Annonce