{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

X Norsk snekke 1950

676 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen båd er oprettet og stemt ind. Opret din egen båd

Tobias A
Mand | 30 år | Oprettet: 24. maj 2018


X Norsk snekke

Årgang:
1950
Type:
Hun hedder Marihelle 😁
Drivkraft
18 HK, 2 cyl. Diesel. Fabrikat: Sabb, årgang 1975, hastighed: 6 knob
Størrelse
23 fod
Interiør
Kahytten er lavet af mahogni, der er et lille toilet, og et tøjskab. Vi er ikke gået igang med renoveringen endnu, men har tænkt os at lave en dobbeltseng der kan foldes ud 😊
Ekstraudstyr
GPS, ekkolod, Sailor VHS, Navtek vindmåler, køleskab, radio
Bemærkninger
I vinters gik jeg og min kæreste Anaïs, en tur i Dragør. Solen skinnede og dens stråler faldt på den smukkeste af bådene i havnen, der lyste op som en juvel blandt mange hvide kalksten. Hun hed Marihelle, og var til salg! Jeg var bagstiv (pga. Julefrokost natten forinden) og Anaïs var forelsket. Her gik vi rundt og og pillede lidt og jeg fandt et sted med lidt råd osv. Et enkelt hul i skroget omkring vandlinjen osv. Mogens kom tilfældigvis forbi, og spurgte om ikke vi ville se båden indvendig (en ven af den tidligere ejer) - og det ville vi da meget gerne, og hun var stadig smuk, dog var hun fyldt med skrammel, så vi fik ikke kigget så grundigt... Ehm... 🙄😃 nå, men vi endte altså med st købe båden for den nette sum af 10.000 kr. Vi fandt hurtigt ud af, at vi nok vare skulle være glade hvis vi kunne få en plads i Dragør, og det fik vi og glade blev vi. Påskeferien bød på regn og slud, og Marihelle stod under en kraftig gummipressening. Endelig kom solen, og med den også varmegraderne, og arbejdet gik igang. Til at starte med koncentrerede vi os om bunden. De sidste mange år var der bare blevet malet oven på de sidste mange års løse maling, så det var ikke optimalt. Igang med skrabere, og vi fik skrabet hele bunden ned. Derrnæst på med excentersliber med sug, og endelig feincutter med slibetrekant, for at tage kanter og hjørner (den er jo klinkbygget). Dernæst spartlede vi de huller fra navlerne der var mest grælle, men holdt os fra sprækker, da træet skal kunne udvide sig. Imens Anaïs knoklede under båden, fandt jeg 3 huller mere der skulle lappes. I alt var der altså 2 omkring vandlinjen og 2 under fenderlisterne. Det fik jeg lov til st hygge mig med, og nu er jeg spændt på st se om det holder ☺️. Endelig fik den 3 gange underwaterprimer, fra Hempel, og en gang rød bundmaling også fra hempel. Flot blev hun.

Eftersom at vejret var med os, turde jeg godt gå igang med kahytten: noget skulle der ske!
Anaïs sleb resten af skroget, hvor der også var en del løs lak, imens at jeg fjernede den gamle kahyt, samt pullerten og dækket foran. Det hele var FULDSTÆNDIG ødelagt af råd. Taget har være utæt, og ja samlingen mellem kahyt og dæk har været utæt, hvilket faktisk er det der havde foretaget hullerne i skroget! Nå, men vi byggede altså en ny kahyt, med en ny tagkonstruktion, og lakkerede båden 6 gange.

Jeg mangler: at lægge epoxy på taget. Skære ud til Skylightet (der er taget højde for det i tagkonstruktionen).

Lave pullerten og lægge teakdæk og fuger.
Samt en masse andre ting 😂

Det bedste ved det hele: Nu er hun i vandet 😃


Kommentér på:
X Norsk snekke