{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Granada 24 1976

402 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen båd er oprettet og stemt ind. Opret din egen båd

Tim
Tim
Mand | 43 år | Oprettet: 31. aug 2022


Granada 24

Årgang:
1976
Type:
Sejlbåd, 24 fod. Skrog nummer 289.
Drivkraft
Sejl og diesel. Bom og hovedsejl er afmonteret, for at få mere dæksplads og plads i cockpittet. Sejler udelukkende for Genua og det passer dejligt til vores brug og temperament.

Motoren er en to-cylindret Vetus M2.C5 Diesel, fra år 2020.
Det kører fantastisk godt og har et rigtigt godt moment til manøvrering i havnen.

Brændstof forbrug ved 2300rpm er fra Vetus oplyst som "265 g/kW.h (195 g/hp.h)". Hvad det betyder i praksis, har jeg ikke afprøvet endnu, men det virker ikke til at være ret meget.

Marchfarten for motor alene er omkring 4,5 knob SOG.
Højeste hastighed, vi har oplevet, var for sejl, med en kraftig medløbende strøm - i alt 7,6knob SOG.
Størrelse
Stikker 1,30m, men har en personlig sikker dybde på 2m plus.
Længde: 7,20m
Bredde: 2,52m
Interiør
Den originale aptering er i mahogny, men meget af det er med tiden og af tidligere ejere, udskiftet til alm. finerplade.

Der er to mindre sovepladser, i v-sengen.
To sovepladser i fuld længde i salonen, samt en stikkøje som vi bruger til at få bagage af vejen.

Vi sejler to voksne med to støre teenage-børn, men har rimlig god plads, da vi ikke er så høje.
Ekstraudstyr
Det originale RM69 toilet var blevet meget gult med alderen og slangerne var heller ikke i så god stand. Slangerne er udskiftet til nye Vetus sanitetsslanger og toilettet er udskiftet til et helt nyt Seaflo Marine Toilet, Compact.

Der er installeret en gammel-gammel Raytheon ST1000+ rorpinds pilot. Solid tingest, fungerer perfekt og er super nem at betjene.

Som ekkolod, temperaturmåler og log, er der en Garmin 526s. Skøn lille maskine der kan lidt af hvert. Den bliver suppleret med Skippo på en telefon også.
Bemærkninger
Første sejltur var 1. marts 2024, da jeg overtog den. Turen gik fra Skælskør til Grenaa, med overnatning i Røsnæs.

Første dag var der nul vind. Anden dag stod den på vindstød på op til 12m/s fra øst; så perfekt sidevind hele vejen og ret høje vindbølger og dønninger. Båden klarede turen godt, men jeg var noget forslået da jeg ankom til Grenaa, hah.

Jeg har gennem tiderne sejlet joller, fiskebåde, motorbåde og speedbåde, men det er første gang jeg ejer og sejler sejlbåd, så hele oplevelsen er ny for mig.

Jeg er så småt begyndt på en midre renovering af båden. Den gamle beklædningerne på væggene bærer tydligt præg af knap 50-års fugt og brug. Dem fjerner jeg og giver et lag topcoat i farven 8020-musling i stedet. Det lyser pænt op og giver et meget renere indtryk.

Når al vægbeklædning er væk, vanker der et projekt med at fikse 2-3 steder på dørken, hvor der er helt blødt at gå og tydligvis med fugt under.

Derudover står en rullegenua aller-øverst på min ønskeliste, men jeg har INGEN ide om, hvad jeg skal købe og montere for at slippe med det det gamle klipse-på-system som er der lige nu.

Gode råd og vejledning modtages meget gerne.
Kommentér på:
Granada 24
Annonce