9 tips til bådens tur tjek

9 tips til bådens tur tjek

1012visninger 0 svar | 6. jun 2017
Se her, hvad du som minimum skal tjekke inden du står til søs på sommertur.

Båden belastes hårdt når familien og gaster border båden. Døgnet rundt anvendes cockpit, kahyt, pantry og toilet lukaf. Vi viser de 9 vigtigste checkpunkter, så du får det optimale ud af din sparsomme ferietid.

Kølevandsimpeller


Sejlene er de basale fremdrivningsmidler, men motoren er den kærkomne, når der skal laves havnemanøvre og sejles i løjt vejr. Check impelleren, den må ikke have revner i fligene og sørg for en ekstra hvis uheldet skulle være ude. Check også vandstanden i ekspansionsbeholderen og påfyld om nødvendigt.

Dieseltanken


Hvis du har en dieselmotor, så er det vigtigt  du kontrollerer inden sejladsen, at tanken er ren for dieselalger og skidt. En inspektionsluge i tanken, er den optimale checkmulighed, men alternativt vil et check i vandudskilningsfilteret giver indtryk af dieseltankens tilstand. Vand og skidt i filteret vil blokere så dieselen ikke kommer frem til motoren.

Motorolie


Løft oliestandspinden og check at olien står op til niveau mellem de 2 hakker på pinden. Påfyld ekstra motorolie eventuelt.

Batterierne


Kapaciteten i batterierne afhænger af hvordan batterierne er vedligeholdt. Generelt skal spændingen på batterierne ligge på 12,8 volt. Det kan måles med et voltmeter. Er batterierne over 4-5 år så skal de skiftes. Husk at skifte alle batterier. Et gammel batteri sammen med et nyt, vil ødelægge det nye.Gå alle søventilerne igennem. Drej alle håndtag og se at de virker. Har du holdingtank skal du være ekstra opmærksom på søventilen gennem skroget. Den kan på grund af fækaliesyre være kassabel. I tvivl ? Så skift til nye i komposit materiale.

Gasanlæg


Check dagligt lækagetesteren den skal boble. Lugt af gas er ensbetydende med lækage, skift det gamle anlæg ud med nyt inden sommerturen.

Redningsveste


Udløbs dagen på patronerne til de oppustelige veste skal overholdes. Skift til nye både patroner og udløser tabletter. Sørg også for at redningsflåden er i ordentlig stand. Den kan blive din sidste redning når båden er gået ned.

VHF radioen


Den sikreste kontakt til land er VHF radioen. Sørg for et check opkald til Lyngby Radio og bliv sikker på at der er klar forbindelse.

Kølevæske


Motorens kølevæske skal være op til niveaustregen i ekspansionsbeholderen. Top væsken op hvis noget er fordampet og undgå at overfylde.

Læs flere artikler på www.baadnyt.dk

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
9 tips til bådens tur tjek