Dette skal du have styr på, når du skal på fisketur

Dette skal du have styr på, når du skal på fisketur

19. nov

Artiklen indeholder sponsoreret indhold 


I Danmark har vi et hav af lystfiskere, som bruger mange timer om ugen på at stå ved vandet for at fange alt lige fra havørreder til torsk eller sild. Det er dog ikke nok blot at tage fiskestangen i hånden. Der er nemlig en række ting, som du skal have styr på, før du tager på fisketur. Vi introducerer til fem gode råd til hér.


Sæt dig ind i hvad er skal på linen

Det er ikke nok at have en fiskestang. Der skal også noget på linen, som kan gøre, at du fanger noget. Og det er ikke ligegyldigt.


Der er nemlig forskel på, om du fisker med spinner, blink eller orm, idet nogle ikke fisk bider på hvad som helst. Du skal også vurdere størrelsen på dit blink eller spinner alt efter hvor store fisk, du vil fange. Du kan altid starte med at købe billig fiskegrej og opgradere senere hen.


En fisketur kan hurtigt blive en langgaber, hvis du ikke har noget, fiskene gider bide på. Tænk på det som et menukort, hvor du skal finde noget, der falder i fiskenes smag.


Du skal have fisketegn

Når du fisker i Danmark, skal du have fisketegn. Et gyldigt fisketegn betyder, at du kan fiske lovligt.


Her skal du vælge, om du vil købe et lystfiskertegn eller et fritidsfiskertegn. Forskellen på disse to er, at du med fritidsfiskertegnet kan fiske med garn eller ruser. Desuden gælder lystfiskertegn kun for folk i alderen 15 til 65 år.


Fisker du ikke året rundt, kan du med fordel købe fisketegn for én dag. Derudover bør du være opmærksom på, at du ikke behøver fisketegn, hvis du besøger en put and take-sø.


Den rigtige påklædning redder fisketuren

Det er ikke nok med det rigtige udstyr og fisketegn. Påklædningen er også vigtig.


Her skal du sørge for at have varmt tøj med, som sørger for, at du ikke bliver nødt til at tage tidligt hjem, fordi du fryser, eller det begynder at regne.


Derudover er det også en god idé at have nogle vandtætte gummistøvler eller waders med. På den måde vil du have mulighed for at kunne gå ud i vandet. Det kan eksempelvis være brugbart, hvis din spinne eller blink sidder fast under en sten.


Find de gode fiskesteder

At der er vand betyder ikke, at der er fisk. Det må mange lystfiskere indse, når de står mange timer uden at få bid.


Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvor de gode fiskesteder er. Herefter vurderer du, om der er tale om en bugt, å, sø eller lignende, hvorefter du også kan vurdere hvilket udstyr, du skal fiske med.


Her er internettet eller en fiskeributik din bedste ven.


At fiske kræver tålmodighed

Det sidste punkt handler om at have den rette mentalitet. Det er nemlig ikke nemt at få bid – nogle gange kan det tilmed være umuligt.


Derfor bør du være bevidst om, at det kræver stor tålmodighed, når du skal på fisketur. Du skal ikke se fiskeri som en tur i Føtex, hvor du handler ind til aftensmaden. Derimod skal du gøre det for fornøjelsens skyld, den friske luft samt en måde hvorpå, du kan stresse af.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x