Få en indkørsel, der gør dine naboere misundelige

Få en indkørsel, der gør dine naboere misundelige

21. jun 2021

Bor du i et villakvarter, så er du nok ret bekendt med, hvor forskellige indkørsler kan tage sig ud; nogle indkørsler er der ikke en finger at sætte på, her når ukrudtet aldrig at spire frem mellem fliserne ,og asfalten virker altid helt nypoleret. Så er der den anden type af indkørsel, denne ser noget mere faldefærdig ud; fliserne er skæve - hvis man overhovedet kan få øje på fliserne for bare ukrudt, eller der er store huller i asfalten. 


Der er nok ingen tvivl om, hvilken indkørsel man helst vil være indehaver af. Og der er heldigvis råd for, hvordan du opnår en indkørsel, som din nabo vil skæve misundeligt til.


Vælg den rigtige belægning 

Hvis din nuværende indkørsel ikke står til at redde, så er det måske tid til at lægge en helt ny. Her er første beslutning hvilken type belægning du ønsker for din indkørsel. En mulighed kunne være at benytte knust asfalt.  Knust asfalt er et solidt genbrugsmateriale, som består af rester fra gamle veje og andre asfaltbelægninger. Man bruger ofte knust asfalt, når der skal udbedres huller i vejen, eller når man ønsker et stabilt underlag for eksempel i sin indkørsel. Knust asfalt benyttes både i offentligt og privat regi. Der er dog nogle regulativer, som du skal være opmærksom på, hvis du vælger knust asfalt til din nye indkørsel. Asfalt er en utrolig praktisk og holdbar løsning til en indkørsel.


Du kan også vælge en mere klassisk løsning ved at gå efter en belægning af fliser. Med fliser kan du forvente en flot indkørsel, som er nem at holde ren. Ulempen er dog det pokkers ukrudt, som hurtigt vil vokse frem mellem fliserne. Dette kan man dog løse ved at fylde fugerne med fugesand eller lignende. 


Når du har valgt den rette belægning og din indkørsel står snor lige, så er næste step at sørger for at vedligeholde den ordentligt, så den kan blive ved med at overskygge de andre indkørsler i nabolaget. 

Vedligehold din indkørsel bedst muligt 

Her får du tre gode råd til, hvordan du vedligeholder din nye indkørsel bedst muligt. 


Først er det en god idé, at sørger for at feje visne blade væk fra din belægning. Bladene kan nemlig misfarve dine fliser, hvis de får lov at ligge hele vinteren og visne. Så for at holde din indkørsel pæn bør du sørger for at feje alle blade væk inden vinteren melder sin ankomst. Misfarvningen kan fjernes, hvis det skulle glippe. Dette gør du bedst med en omgang klorin. 


I forhold til ukrudt, som kan være en træls følgesvend i fugerne i din indkørsel, så er den bedste løsning at lægge fugesand. Her kan du også vælge en type fugesand, er beregnet særligt til at forebygge ukrudt. Det er også vigtigt, at du husker at fylde dine fuger med sand jævnligt, hvis du ønsker at holde ukrudtet nede. 


Sidst men ikke mindst, så er det nødvendigt at rengøre din indkørsel i ny og næ, hvis du ønsker den skal blive ved med at fremstå knivskarp. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x