Gør din båd sommerklar

Gør din båd sommerklar

26. apr 2021

Så snart vejret begynder at blive varmere og bladene springer ud på træerne er det tid til at bruge mere og mere tid udenfor. Det betyder selvfølgelig også mere tid på din båd. Efter en lang vinter uden brug, kan den dog godt have brug for en ordentlig klargøringen, så den er klar til de mange skønne sejlture i foråret og sommeren. Hvis du også brug for at gøre dit hjem sommerklar, så kan du eksempelvis få en algebehandling så dine fliser bliver flotte og sommerklar. Når hjem og båd er ordnet er du rigtig klar til sommeren. Læs med her, og få nogle tips til hvad du skal gøre for at få din båd klar til det gode vejr. 

Hovedrengøring

Din båd fortjener helt sikkert en ordentlig hovedrengøringen inden de mange forestående sejlture. Ligesom du sikkert giver dit hjem en god hovedrengøring engang imellem, er det en god ide at gøre det samme med din båd. Sørg for først og fremmest at have det rigtige udstyr til rengøringen af din båd. Brug så et rengøringsmiddel som er beregnet til både. Efter du har påført rengøringsmidlet på båden kan du eventuelt bruge en højtryksspuler til at tage det værste snavs med. Brug herefter klude og andet nødvendigt udstyr til at gøre båden skinnende ren. Puds ruderne på båden og nyd hvor skinnende ren den er blevet. 

Maling 

Om din båd har brug for en omgang maling inden årets mange sejlture afhænger først og fremmest af, om den har ligget i en havn eller stået på stativ over vinteren. Det anbefales at du giver din båd bundmaling en gang om året, når den gøres klar til forår og sommer. Grunden til det skal gøres hvert år frem for hvert andet, er at malingen i dag ikke er lige så effektiv som tidligere. Til gengæld er den mere miljøvenlig, og du kan derfor male bunden af din båd med god samvittighed. 

Sørg for motoren er klar 

Et vigtigt step i klargøringen af din båd, er at sikre dig, at motoren er funktionsdygtig. Dette er et vigtigt step, da det er motoren der skal bringe dig og dine passagerer sikkert hjem fra sejltur. Hvis du har forstand på motorer kan du selv tjekke den og eksempelvis tjekke om der kommer vand ud af antihævertventilen og om der kommer kølevand ud af udstødningen bag båden. Har du ikke den store forstand på motorer kan du i stedet få en professionel til hurtigt at tjekke den. På den måde kan du med sikkerhed undgå komplikationer med motoren og kan med sikkerhed begive dig ud på havet med familie og venner.  Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x