Gør klar til sommer på båden

Gør klar til sommer på båden

4. maj

Det gode vejr er langsomt begyndt at snige sig ind over det danske land. Det betyder for mange bådejere, at der skal bruges adskillige timer ude på båden, som kompensation for at vinteren ikke har tilladt det. Inden du kommer alt for godt igang, skal du dog sørge for at gøre båden klar til sommeren. I denne artikel kan du få et par gode tips til, hvordan du gør båden og dig selv sommerklar.

Udstyret skal være i orden

Først og fremmest skal du sikre dig, at alt bådudstyr er i orden, og at du har alt det om bord, som du vil kunne få brug for. Det bedste du kan gøre, er at lave en tjekliste og efterfølgende gennemgå den. På den måde fanger du det, hvis der mangler noget, eller hvis der er noget, der skal skiftes ud. Det ville være træls at komme af sted på den første sejltur og opdage, at der mangler noget vigtigt. Derfor er det bare med at være grundig, når du tjekker op på tingene.

Allervigtigst er det, at du sørger for, at alt redningsmateriale er ombord og i ordentlig stand. Her skal du blandt andet have redningsveste, -kranse og førstehjælpsudstyr til rådighed. Det gælder om at være godt dækket ind, hvis uheldet skulle være ude.

Båden skal være i topform

Det er ikke kun udstyret, der skal være i orden, inden du skal ud at sejle. Din båd skal også være i topform. Hvis du ikke selv har den store forstand på at undersøge dette, er det en god ide at få nogle til at kigge på den, som ved, hvordan tingene skal se ud for at være i orden. Du kan altid tilkalde professionel, og du skal ikke holde dig tilbage med at gøre det. Det er bedre at få tjekket ordentligt op, så du er på den sikre side, når du sejler.

Sørg for hygge

Det er ikke alle timer på båden, der bliver brugt på at sejle. Faktisk bliver en stor del af tiden brugt på at sidde og hygge. Derfor skal det også være en prioritet, at du sørger for at gøre båden hyggelig, inden sommeren melder sin ankomst. Ved at gøre dette, kan du næsten være helt sikker på, at du vil komme til at nyde din tid på båden meget mere - og det samme vil de gæster, som du får på besøg sommeren over.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 4. maj
NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 14. apr
x