Hvilke forskellige leasingaftaler finder der?

Hvilke forskellige leasingaftaler finder der?

2. mar 2023

Der findes flere forskellige leasingaftaler, der kan tilpasses den enkelte kunde. Der findes både privatleasing, erhvervsleasing og splitleasing, som hvor henholdsvis du, virksomheden og begge parter betaler til bilen hver måned. Læs med her og bliv klogere på de forskellige aftaler man indgår ved leasing af biler, samt hvilke fordele der er ved dem hver især.

Hvad betyder det at lease en bil?

At lease en bil betyder, at man lejer den i stedet for at købe den. Det er en fleksibel måde at få adgang til en bil på, da man typisk ikke skal betale hele prisen for bilen på én gang. I stedet kan man vælge et leasingaftale, hvor man betaler et fast beløb hver måned over en bestemt periode - typisk mellem 12 og 48 måneder. Nogle leasingaftaler giver dig mulighed for at købe bilen efter endt leasingperiode, men dette afhænger af hvad du vælger. Derudover er der også nogle programmer som giver dig mulighed for at bytte din nuværende bil ud med en anden model efter endt leasingperiode. Dette kan være godt, hvis du gerne vil have adgang til de nyeste modeller uden selv at skulle investere i dem.

Privatleasing og erhvervsleasing af bil

Privatleasing og erhvervsleasing af biler er begge populære måder at få adgang til en bil på. Man kan privatlease en ny eller brugt bil, og afbetale over x antal måneder, hvorefter man kan forlænge aftalen eller få noget andet. Mn kan desuden spare rigtig meget på registreringsafgift, hvis man vælger at lease en brugt bil. Erhvervsleasing er en god mulighed for virksomheder, som ønsker at mindske kapitalbindingen i virksomheden. Under erhvervsleasing findes der både finansiel aftale og operativ aftale, som man kan vælge imellem.

Splitleasing af bil

Splitleasing er et alternativ til at virksomheden leaser gennem en erhvervsaftale, hvor bilen kun må bruges arbejdsrelateret af medarbejderne. Med splitleasing deler du udgifterne med virksomheden, og kan derfor køre i den privat. Splitleasing gør det muligt for virksomheder at få en ny bil uden store investeringer, og du kan som medarbejder bruge bilen til andet end arbejde. Dette betyder at du undgår beskatning af fri bil, og både du og virksomheden kan få mere bil for pengene.

Der findes altså flere forskellige typer af leasingaftaler, som man kan vælge imellem alt efter hvilke behov man har. Arbejder man i en virksomhed, så kan man undersøge muligheden for splitleasing, så både du og virksomheden kan spare penge og få øget fleksibilitet.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce