Leasing af bil: Disse tanker kan du gøre dig

Leasing af bil: Disse tanker kan du gøre dig

12. jan

Der er forskellige måder, som man kan få en bil til rådighed på. En mulighed er at kaste sig ud i et bilkøb, men en anden ting, som man også kan overveje, er at få lavet en leasingaftale. 


Hvad for en løsning der er bedst kommer helt an på, hvilken situation man står i. Nogle gange er et bilkøb den bedste løsning, mens leasing af bil i andre tilfælde kan vise sig at være både et godt og bedre alternativ. 


Nedenfor kan du blive lidt klogere på, hvilke overvejelser du kan gøre dig, inden du kaster dig ud i et bilkøb eller en leasingaftale. 

Brug tid på at forstå de forskellige former for leasing 

Når man taler om leasingaftaler, så er der forskellige typer, som man kan vælge imellem. De mest velkendte former for leasing er flexleasing, privatleasing og erhvervsleasing, og her er flexleasing er den mest populære. Der findes også de mindre velkendte typer, som for eksempel splitleasing, sæsonleasing og korttidsleasing. 


Grunden til at flexleasing er den mest populære form for leasing er fordi det er en type, som kan passe godt ind i mange forskelliges behov. Dog er det vigtigt at understrege, at selvom flexleasing er et passende valg for mange, så er det stadig vigtigt at man selv får undersøgt på de forskellige muligheder man har. Det er nemlig den eneste måde man kan være sikker på, at man får valgt den rigtige løsning for en selv. 

Hvornår skal man købe og hvornår skal man lease?

Det kan være svært at vide, om det bedst kan betale sig at købe en bil eller få lavet en leasingaftale. Det er meget individuelt, og det kommer helt an på, hvilken situation man står i på nuværende tidspunkt, og hvilken situation man kommer til at stå i, når man kigger fremadrettet. 


Jo kortere tid man ønsker at have sin bil, før man skifter den ud, jo bedre mening giver det at lave en leasingaftale. En anden ting, som kan være god at tænke på, er om man har en nogenlunde idé om, hvordan ens liv former sig de kommende tre år. 


Her kan et godt eksempel være, hvis man befinder sig i den alder, hvor man tænker det snart er tid til at begynde at stifte familie. Når der kommer børn i hjemmet, så ændrer det nemlig på kravene til den bil man har. Ofte kræver det for eksempel en større bil, når man får børn, da der skal være plads i bilen til både barnesæde, barnevogn og andre ting, som hører med til dét at have børn.


Kort sagt kan man altså sige, at hvis man er uskarp på, hvordan ens liv ser ud de næste tre år, så kan det være en god løsning at få lavet en leasingaftale.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x