Planlæg din næste tur på vandet

Planlæg din næste tur på vandet

21. dec 2021

Du kan aldrig gå for tidligt i gang med at planlægge en tur på vandet. Hvis du er ejer af en båd, så skal du med garanti ud og sejle, når vejret er til dette. Båden er dog ikke det eneste middel, der kan bringe dig ud på vandet. Der er mange alternativer, som du kan udforske, hvis du ønsker en tur fyldt med sjov, natur og vand. Denne artikel vil give dig tre bud på, hvordan du kan planlægge en udflugt, weekendtur eller blot en smuttur ud på vandet uden at have egen båd eller brug for at leje/låne en. Du kan nemlig komme tættere på vandet med en kano, kajak eller et stand up paddleboard (SUP). 

Tag din makker med på kanotur 

Hvis du ønsker at erstatte hverdagen og bylivet med natur og vand, så er en kanotur noget for dig. Man skal være to personer for at fylde en kano, så det er oplagt at invitere venner eller familie med på en udflugt i kano. Kanoen er smart, da der er plads til at opbevare bagage i den, men man skal dog huske at vandsikre det med en plastiksæk, hvis uheldet skulle være ude, og kanoen vælter. Der er mulighed for kanoleje mange steder i landet, hvortil det også er muligt at tilkøbe pakkeløsninger, hvis du skal afsted i flere dage og ønsker at have styr på overnatning. 

Smuttur i kajak

Ligesom kanoen er kajakken også en god måde at komme tættere på vandet. I en kajak får du også trænet din overkrop og balanceevne. Hvorimod kanoen primært bruges i de danske åer og søer, så kan kajakken tage dig med en tur på havet. Du skal dog være meget opmærksom på vejr, vind og tidevand, hvis du begiver dig ud på havet. Kajakken har ikke så meget opbevaringsplads, så her skal du nok have en anden til at transportere din bagage, hvis du skal på tur i flere dage, medmindre du rejser med minimal opbakning. 

Hold balancen på et SUP-board

En kæmpe trend, som også har ramt Danmark, er stand-up paddleboard også kaldet SUP. Her kommer din balance virkelig på prøve, men du er garanteret en sjov tur på vandet. Denne form er også mest egnet til en smuttur. Hvis du gerne vil have en overnatning med, så skal din bagage transporteres af en anden. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x