Sådan får du stabilt internet på båden

Sådan får du stabilt internet på båden

2. feb 2018

Der findes ikke noget så befriende som at befinde sig ude på det åbne hav og være væk fra civilisationen for en stund. Men nogle gange kan det være meget praktisk lige at tjekke vejrudsigten for, om der skulle være risiko for regn eller at sende en besked via Messenger til dem derhjemme, om at alt er, som det skal være. Det er altså meget rart at have mulighed for at gå på nettet, også når man er ude at sejle. Læs med i denne guide om, hvordan du kan få stabilt internetforbindelse ombord på båden.

Mobilt internet

Mange oplever, at det kan være svært at få rækkevidde helt ud på havet, og det kræver nemlig også en stærk forbindelse. For at du kan koble dig til nettet, kan du benytte dig af forskellige ting, der kan hjælpe dig. I følgende link kan du læse mere om muligheden for stabilt internet: www.netkablet.dk.

Du kan for eksempel benytte dig af et USB-modem for at få mobilt internet, men bemærk, at du kun kan bruge det, hvis du medbringer din computer eller tablet. USB-modemmet fungerer som en mast, der kan opfange signalerne fra mobiler, så du kan koble dig på og få internet. Du skal befinde dig i nærheden af computeren eller din tablet, hvor signalet afgives fra, men så længe du er på en båd, er det begrænset, hvor langt væk du kan gå.

En anden løsning er at benytte dig af en mobil bredbåndsrouter, der som regel giver bedre forbindelse og større rækkevidde end et USB-modem. Routeren opfanger signaler inde fra landet, så den er ideel til en lille sejltur, hvor du ikke kommer for langt væk fra kysten.

En hurtig søgning på internettet kan hjælpe dig med at finde det bredbånd og abonnement, der passer bedst til dine behov og pengepung. Det er en heldig tid at leve i, da prisen på mobilt bredbånd falder i takt med, at hastigheden og internetforbindelsen stiger, så i den nærmeste fremtid er det ikke usandsynligt, at vil vi have 5G-internet som standard.

Måske er det næste spørgsmål, der rejser sig, hvordan man kan være sikker på, at man rent faktisk får den hastighed, som bredbåndsudbyderen reklamerer for. Det kan du få svar på i følgende afsnit.

Test hastigheden på dit bredbånd

Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse her og se, om det passer med den hastighed, som din udbyder har lovet dig. På den måde kan du både danne dig et overblik over, hvor hurtigt dit internet kører, og om du betaler for meget, i forhold til hvad du får for dine penge.

Det kan også være, at du er teknisk interesseret og bare gerne vil se, hvor hurtigt dit internet kører, og så er testen yderst hjælpsom til dette.

Når du tager testen, er det vigtigt, at der ikke kører programmer i baggrunden, da det ellers kan have negativ indflydelse på resultatet. Husk også, at du ikke må foretage testen, mens du sejler, da du skal kunne styre båden uforstyrret. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce