Tre gode råd til dig, der skal købe hus

Tre gode råd til dig, der skal købe hus

21. jul 2021

Når man køber hus for første gang er der rigtig mange overvejelser man bør gøre sig. Det kan imidlertid være svært at navigere rundt i de mange fagtermer, der benyttes i banken og ved ejendomsmægleren. Ligeledes kan det være svært at danne sig et overblik over de mange ting man skal være opmærksomme på, når man investere i fast ejendom. Derfor giver vi her tre bud på, hvad du bør overveje inden du køber hus. 

1. Krav til bolig

Først og fremmest er det vigtigt at overveje, hvilke krav man har til sin kommende bolig. I den forbindelse er det vigtigt, at man tænker langsigtet og inddrager fremtiden i overvejelserne. Eksempelvis kan en familieforøgelse betyde, at det hus man købte for et par år siden pludselig synes for lille, ligesom at man skal overveje, hvor langt der er til institutioner og skole. Det er også vigtigt at overveje, hvor i landet man vil bo, og hvor stort et hus man leder efter. Overordnet set er huspriserne højere, jo tættere man kommer på de store byer. Til gengæld kan transport til og fra arbejde og skole være en udfordring, hvis man bor langt fra by. 

2. Husets tilstand

Du har måske fundet et hus der på overfladen indfrier alle dine krav, men man bør ikke ikke købe et hus uden at gennemgå tilstandsrapporten. Tilstandsrapporten beskriver husets tilstand og giver en vurdering af omfanget af eventuelle skader på huset. Det kan imidlertid være rigtig svært at gennemskue tilstandsrapporten, hvorfor det er en rigtig god ide at rådføre sig med en uvildig byggesagkyndig. Hvis man ønsker hjælp til boligkøb i København kan man med fordel besøge bygga.dk, hvor man kan få hjælp af en byggesagkyndig, der giver en byggeteknisk gennemgang, og forståelse for husets tilstandsrapport. På den måde undgår du at støde på ubehagelige overraskelser, når du overtager huset, og samtidig giver det et rigtig godt udgangspunkt, når forhandlingerne om husets pris begynder.

3. Økonomi

De fleste er selvfølgelig interesseret i hvor mange penge de kan låne i banken, men det er ikke den eneste økonomiske overvejelse man skal gøre, når man køber et hus. Det er vigtigt at tænke langsigtet, for en ting er om du har råd til huset, noget andet er, hvordan din økonomiske situation vil se ud i fremtiden. Der skal naturligvis være penge til, at man kan leve et godt liv i ens nye hus. Derfor er det vigtigt at man overvejer, hvordan ens økonomi hænger sammen inden man køber et hus.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x