Vedligehold din træterrasse når du bor ved havet

Vedligehold din træterrasse når du bor ved havet

3. jul
Dette indhold er sponsoreret

Har du valgt at bosætte dig ved havet, hvor det er nemt og belejligt at finde vejen til ned til bølgen blå og sætte sejl, så ved du også, at din træterrasse vil blive udsat for mere slid, end den ville, hvis du boede væk fra kysten. 

Den salte luft slider på træet og tørrer det hurtigere, end det ville væk fra vandet, og det er derfor vigtigt, at du ved, hvordan du bedst kan vedligeholde din træterrasse. Du kan for eksempel overveje flotte terrasseskruer, som kan holde til det mere salte vejr, så du ikke skal bekymre dig om rust på terrassen.


Rengør din terrasse
Når du skal vedligeholde din træterrasse, så er det vigtigt, at du rengør den først. Dette betyder, at du skal fjerne alle former for malingrester eller olierester, og den skal derefter have lov til at tørre i seks til otte timer. 

Dette kan du gentage flere gange, til du mener, at din terrasse er ren. Derefter kan du, hvis der er enkelte steder, hvor træet knaster op, slibe det ned.


Tjek dine skruer og søm efter
Efter du har renset din terrasse, er det tid til at tage din vedligeholdelse til det næste trin. her er det vigtigt, at du kigger dine søm og skruer efter. Dette betyder, at du skal efterspænde disse rundt omkring på terrassen, så de ikke stikker op fra træet og kan være farlige for dem, som vil benytte terrassen. 

Det er også her, at du kan udskift skruer, hvis dette er nødvendigt. Her kan du så overveje at benytte flotte rustfri skruer, som bedre kan klare livet ved vandet. 


Giv din terrasse olie og træbeskyttelse
Efter du har renset din terrasse, og du har kigget den efter for skruer og søm, så er det tid til at give den olie og træbeskyttelse. Dette mætter træet og gør det lækkert at se på. Det er også dette, som beskytter det mod vind og vejr, og har du valgt at bosætte dig ved havet for bedre at kunne sejle, så er dette nødvendigt. Husk derfor altid at bruge olie eller træbeskyttelse så snart træet er tørt efter rensningen. Dette vil give det bedste resultat, og du risikerer ikke, at træet bliver mættet af vand eller andet snavs, som derefter kan sætte sig og gøre træet træls at se på.


Tal med en professionel
Er du ikke sikker på, hvilke produkter du skal bruge til din terrasse, så er det her en god ide, at du snakker med en professionel trælastsælger. Disse kan hjælpe dig med at finde de produkter, som du har behov for, og de kan også hjælpe dig med en vejledning i, hvordan du skal bruge det efterfølgende. 

Husk dog på, at hvis du ikke er tilpas med at skulle gøre arbejdet selv, så er det også muligt at hyre professionelt hjælp ti at komme og gøre arbejdet for dig. Her er du garanteret et godt resultat. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x