{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

opstart af en 2takter

110 visninger | Oprettet: 27. apr

opstart af en 2takter

Det kan være lidt af en udfordring at starte en 2-takter der har stået stille 3-4 md uden start, og ville derfor lige vise hvordan min Mercury 260 HP starter op. Jeg kunne bare give den noget mere tomgangsgas men vil gerne skåne den for at rev. for meget op. Så det er for mig, med en omdrejningsvillig motor, lidt med at finde begrænsningens kunst i hvor meget gas jeg giver den.

Thomas M
Online
Mand | 56 år | Oprettet: 7. jul 2008


Kommentér på:
opstart af en 2takter
 •   30. apr Martin: Jeg husk min gamle 6cyl Mercury 115hk (tower of power) den havde en ventil som dumpede ekstra benzin fra den øverste karburatoer direkte ind i indsugnings hullet til de 4 nederste cylindere. Der skulle man passe på for den ville jo tømme øverste karburator hvis motoren ikke drejede rundt samtidig.
  På min nuværende kan du bare trykke, for der kommer ikke benzin før motoren drejer rundt. Fordi det er en EFI, hvor systemet er afhængig af pulssignaler fra tændingssystemet.


 •   29. apr PS. Hvis chokeren fungere på samme måde på alle Mercury, så skal nøglen trykkes ind IMENS motoren tørner, ikke før :)👍

 •   29. apr Thomas:
  God forklaring med starteren smiley Grunden til at jeg spørg er at jeg ligeledes sejler med Mercury 2 takts, og min starter opfører sig på præcis samme måde. Men det er heller ikke mit indtryk at der er noget galt med den, jeg smører og massere også min lidt hvert år når man alligevel er igang med fedtsprøjten og smøre hard points smiley Jeg har undersøgt det lidt på nettet tidligere, men det kan som bekendt være svært at styre uden om de "kloge" hoveder.


 •   29. apr Martin; Nu er princippet på dens starter lavet sådan, at det er den elektriske startmotors acceleration, der gør at tandhjulet føres op mod tandhjulskransen på svinghjulet. Og den bliver i indgreb så længe motoren ikke starter, men hvis den kommer med tilstrækkelig stor prut til at modstanden mod tanhjulet forsvinder. Så falder den tilbage til udgangs position. Det er helt naturligt princip, men den trænger sikkert til lidt smørelse, som den får hvert år inden den skal ud og sejle.
  Kurt; Jeg starter den jo op inde i min garage uden kølevand, og da det er første start i flere måneder vil jeg forsøge at begrænse omdrejningerne lidt. Vær opmærksom på at der er tale om en IKKE STANDARD motor. Det er en High Performance, som er en speciel fabriks fremstillet version af en 2,5L V6 motor til at yde max. Den yder de 260hk ved 7500 rpm. Og er yderst omdrejnings villig, derfor giver jeg den ikke bare fuld udslag på tomgangs-gasgiveren (hvis man kan kalde den det). Den får nye tændrør og ny vandpumpe og gearolie hvert år. Jeg kunne måske bare have justeret gasgiveren lidt ned, men jeg blev lidt overrasket over at den gik op i så mange omdrejninger, så derfor slukkede jeg bare. For derefter at prøve lidt mere forsigtigt, og derfor de mange forsøg hvor den lige slår nok i gang til at starteren hopper ud af indgreb. Denne motor kan slet ikke sammenlignes med en almindelig standard motor, og den manual jeg har til den står der ikke noget om 6 sekunder på choker. Og når den startes i havnen, holder jeg den normalt inde lidt længere. Men tak fordi du gør mig opmærksom på dette, som jeg vil prøve på min næste gang.
  smiley


 •   28. apr Lidt mærkeligt måde,,, chokeret skal holdes inde i 6 sekunder, som beskrevet i manualen, og starter skal ikke falde ud, den trænger til service.

 •   28. apr Fedeste motor smiley

 •   28. apr Er det normalt at din starter falder fra så hurtigt/ofte? smiley

x