{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.015 visninger | Oprettet:

Flakfortet lukker for lystsejlere i 2018 {{forumTopicSubject}}

Afgørelse fra Slots- og Kulturstyrelsen tvinger Flakfortet til at lukke for lystsejlere, da styrelsen kræver de faciliteter, som Flakfortet har etableret for lystsejlerne, fjernet - og fortet ført tilbage til den dårlige stand, som det havde i 1995, da det blev gjort til fortidsminde.

Bemærk!! Flakfortet overholder naturligvis de kontrakter, de har med leverandører og kunder, hvorfor Færgefarten til Flakfortet og restaurant og aktiviteter på Flakfortet opretholdes. Nedrivningsarbejdet af lystsejlernes faciliteter vil være det første at gå i gang med i forhold til Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse.

Informationsmøde vil blive afholdt i forbindelse med standerhejsning d.28. april kl.13.00. I er alle velkommen den dag ( http://www.flakfortet.com).

Dette er konsekvensen af, at Slots- og Kulturstyrelsen den 6. april 2018 afviste at give Malmøkranen AB, der driver Flakfortet, dispensation fra museumsloven. Malmøkranen har gennem de seneste år brugt et tocifret millionbeløb på ændringer og etableringen af faciliteter til bl.a. lystsejlerne. Nu har styrelsen påbudt Malmøkranen at føre Flakfortet tilbage til den stand, som det havde i 1995, da fortet blev gjort til et fortidsminde – længe inden Malmøkranen AB overtog Flakfortet.

Vi er frygteligt kede af, at vi nu må se os tvunget til at lukke Flakfortet for lystsejlere. Malmøkranen har gennem de seneste mange år brugt et millionbeløb på at sætte Flakfortet i stand, således at det kan anvendes af bl.a. lystsejlere i Øresundsområdet. Vi synes selv, at vi har skabt en oase midt ude i Øresund med over 50.000 årlige besøgende. Mange sejlere kommer mange gange i løbet af en sommer, fordi stemningen på Flakfortet er helt unik. Vi ved, at en lukning af Flakfortet for sejlerne vil skabe skuffelse hos mange.

I 1995 var Flakfortet – der på dette tidspunkt var ejet af statens ejendomsselskab Freja – i meget dårlig stand, og Freja solgte senere Flakfortet til Malmøkranen på betingelse af, at Malmøkranen satte fortet i stand og vedligeholdt dette. Konsekvensen af Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse er, at Flakfortet nu skal føres tilbage til en stand, hvor det på ingen måde vil være egnet hverken for lystsejlere eller andre besøgende.

Det vil med virkning fra i dag ikke være muligt at komme til Flakfortet i egen båd.

https://www.facebook.com/flakfortet/?hc_ref=ARScuUksNitbk_N0d0gxu8_Yvmt1kvGLZc7E9mMs8pWQmigpJ_SlgTlwUu6So5wgq90&fref=nf


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  Flakfortet lukker for lystsejlere i 2018
Kommentér på:
Flakfortet lukker for lystsejlere i 2018

Annonce