{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
533 visninger | Oprettet:

Spartle inderside af kabinen {{forumTopicSubject}}

Hej,

Jeg har en Uttern 5000 ac.
Indvendigt i kahytten er der den klassiske nubrede glasfiberoverflade.
Jeg er imidlertid interesseret i at matche den udvendige glatte overflade indenfor.
Mit spørgsmål går på:
Kan jeg pudse de indvendige flader groft, spartle ud med en glasfiberforstærket spartelmasse, pudse igen, for så at male til sidst?
Er det opskriften på revner på sigt, og er der i så fald et bedre alternativ?

(Billedet er ikke af min båd, men overfladen er tydelig under førersædet)

På forhånd tak.
Mvh


Kommentarer på:  Spartle inderside af kabinen
 • #1   14. sep 2022 Det er bedst at få alt den gamle topcoate af, slib så du er nede ved ren glasfiber på en god del af overflade, og gå de lave punkter efter med en grov roterende stålbørste, affedt grundigt med acetone.
  Var det mig ville jeg bruge enten epoxyspartel, eller den billige polyester spartelmasse, som er udmærket bare det ikke er under vandlinjen.
  https://www.jemogfix.dk/presto-polyester-spartel-2-kg/6122/9031671/
  Og så epoxy grunder og Polyuretanlak lak.

  Jeg gav min samme omgang inde i kabinen, brugte epoxyspartel, epoxygrunder fra biltema, og Polyuretanlak også fra biltema (den er vist udgået) jeg kom lidt sort i en hvid Polyuretanlak så den blev let lysegrå, for at undgå en for "skrigende hvid"


 • #2   15. sep 2022 Mange tak for den udførlige vejledning.
  Det vil jeg give mig i kast med.


 • #3   16. sep 2022 Man kan også bruge glasfiber spartel, men det giver en gorvere overflade når man trækker spartlen ud. Men kan sagtens slibes glat, og finspartles med polierster spartlen. Hvis man har en overflade der er lidt flexibel når man sidder på den eller står pa den ville jeg grovspartle med glasfiber spartel, da det jo har fiber i og derved ikke revner så nemt.
  Hvis du skal slibe meget af så køb en billig askestøvsuger. Den kan man koble til en slibemaskine der har en studs til filterpose. Det reducere mængden af fri støv. Og husk et godt åndedrætsværn.
  Glasfiberstøv er ikke rart og trænger igennem tøj og keddeldragter, samt overtræksdragter. Det eneste der holder glasfiberstøv ude er hvis du køber en kemiheldragt smiley . Husk at starte med et koldt brusebad, der holder hud-porrene lukket mens støvet skylles af. Det virker bedst efter min mening, måske der er andre der har andre erfaringer.
  smiley


Kommentér på:
Spartle inderside af kabinen

Annonce