7.886 visninger
|
Oprettet:
Polycarbonat :) {{forumTopicSubject}}
Hvordan er Polycarbonat at arbjede med ? kan det bukkes uden de store problemer ?
Skal nemli har lavet et nyt vindskjold og har hørt det er det man skal bruge
Så ville lige høre om der var nogen der har prøvet at arbejde med det før . . . og kunne fortælle lidt om hvordan
PFH tak :d
sep 2006
Følger: 1 Både: 1 Emner: 5 Svar: 6
sep 2006
Følger: 1 Både: 1 Emner: 5 Svar: 6
har bar læst et par steder - at det var det man skulle bruge - men ikk hvordan og heller ikk hvorn det er at arbejde med -.-'
Har haft 3 indlæg oppe rundt omkring - og kun nysgerrige besøgende har kigget ( det er jo så ogs iorden )
Havde bar håbet på lidt hjælp - lidt hurtigt - (som det plejer med spørgsmål herinde ) men der er så bar ikk nogen der ved noget om Polycarbonat -.-'
ÆvBøv
mar 2007
Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 3
jul 2008
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 4 Svar: 16
mar 2007
Følger: 8 Følgere: 61 Både: 2 Emner: 63 Svar: 1.895
mar 2007
Følger: 8 Følgere: 61 Både: 2 Emner: 63 Svar: 1.895
aug 2007
Følger: 8 Følgere: 8 Både: 2 Emner: 35 Svar: 300
plexi og akryl er ikke det samme, akryl findes tit og ofte i meget tykke plader og er en del hårdere end de andre materialer, det gør det dog ikke spor stærkere da akryl er meget sprødt og absolut ikke egner sig til opgaven.
jeg ville vælge polycarbonat eller plexi og så samtidig nanobehandle det med et eller andetpoly er dog en del stærkere og sejere end plexi og har så det den fordel at det bliver ikke porøst eller sprødt på samme måde når det får nogle tæv, jeg har formået at montere 3mm poly i en ramme på 1 x 1m og stået og slået på det med en stop mukkert det lavede så selvfølgelig et mærke men det gik så absolut ikke i stykker, men skal dog huske at mukkerten kommer lige så hurtigt retur som man sender den afsted når man slår på sådan en plade. en anden ting er at hvis du vil have det i en bestemt farve så bestilt den i den farve og begynd ikke at eksperimenter med at montere diverse solfilm og lign fordi det vil aldrig holde.
mvh Låsesmeden
jun 2007
Følger: 29 Følgere: 30 Både: 1 Emner: 12 Svar: 135
Bukningen ja det er nemt du bukker bare der sker ikke en skid, du kan bukke det helt sammen og tilbage igen, det knækker ikke, kan ikke knække lyder måske underlig men sandt.
Du skal fårst lave en skabelon af hård pap eller lignende, få det til at sidde godt i kanten på båden og siderne sådan at buen ser prof. ud, det lykkedes måske ikke første gang men neste gang det er jo kun pap, toppen klipper du lidt højere end det skal være da det er svært at få buen rigtig, det kommer vi til senere, nu har du så skabelonen, det blev en større plade end du regnede med uha uha derefter saves polypladen ud med en stiksav (BOSCH) langsom omdrejninger går skidenemt, derefter på med pladen, mellem plade og båd skal du have en strimmel hård gummi HÅRD ikke vindusgummi da du borer huller igennem og spænder sammen rustfri bolte og møtrik bagfra ingen galopskruen eller lign. siderne trykkes bare ind og boltes fast det knækker ikke du skal ikke være bange, derefter setter du en laeservatterpas i mitten på båden lige mellem hvor siderne ender, der justerer du laeseren i siderne højer drejer til venstre og der igen derefter i midten på toppen forand højden som du ønsker tjæk alle tre punkter mange gange og juster, derefter har du jo en linie hele vejen rundt, tegn med en tusch og afmonter vindspejlet og sav buen ferdig, når du har monteret igen tag en båndpusser og pus hele toppen rundt og vuptig ferdig helt rund og OK. Skide godt Egon!!!
Ja Ja det lyder nemt, men se på vores billeder vi har selv lavet vores og syntes det gik rimelig. :=))
vores er så stiv og hård at vi kan stå på det uden der sker noget.
jun 2007
Følger: 29 Følgere: 30 Både: 1 Emner: 12 Svar: 135
hvis du har i tankerne at lave det som vi beskriver, så skriver vi lige en lidt bedre historie helt fra starten til slut med billeder og text.
Vi er klar til det værste :=))
jun 2007
Følger: 29 Følgere: 30 Både: 1 Emner: 12 Svar: 135
Polycarbonat :)