{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
855 visninger | Oprettet:

Hvad er en luftløs sprøjte? {{forumTopicSubject}}

Hej BG

Jeg skal male min båd (i kommende fremtid) med Hempel's light primer. Jeg vil påfører den med sprøjtepistol men læste i produktdatabladet på hempels hjemmeside at den skal påføres med en luftløs sprøjte. Hvad er det?
Spørger fordi jeg skal til at købe kompressoren men den levere jo masser luft så forstår det ikke helt?
Hvad for en type sprøjtepistol vil i iøvrigt anbefale til at male Hempelts light primer og Hempels Brilliant Gloss med? Overkop eller underkop eller findes der andre variationer man skal kende til?Andre forumemner med "Hvad er en"
hvad er en tpi??
hvad er en tpi og er den dyr? :)
Skrevet af: frederik p - 24. maj 2013
Kommentarer på:  Hvad er en luftløs sprøjte?
 • #1   9. jan Det der menes er en "Airless", hvilket er pumper man normalt bruger i industrien m.m.
  Her fødes pistolen med tryk fra pumpen ved hjælp af stempelmetoden.

  Om du skal male med over- eller underkop er en smagssag, personligt foretrækker jeg overkop. Der er forskellige fordele og ulemper ved hver type, men igen. En smagssag.


 • #2   9. jan Airless, de findes i mange varianter, du skal ikke bruge kompressor til dem.

 • #3   9. jan Men kan Hempels light primer og Hempels brilliant gloss påføres med en almindelig kompressor drevet sprøjtepisol eller skal der benyttes en "airless" ?

 • #4   9. jan Brug en elektrisk sprøjtepistol.

 • #5   9. jan Har ikke prøvet at sprøjtemale med de nævnte Hempel produkter, men har været ude for en grundmaling af andet fabrikat ( ikke til båd) der ikke kunne sprøjtes med en "luftsprøjte"
  Jeg vil mene at en overkoppistol med en rimelig stor dyse (2mm eller mere) er mest velegnet hvis der anbefales Airless.
  Men om det vil give et tilfredsstillende resultat ved jeg ikke..
  Har en elsprøjte fra Wagner, den skulle jeg ikke kaste mig ud i at bruge til at male båd, men en af deres billigste modeller.


 • #6   9. jan Jens B

  Det lyder som en god nem løsning hvis det kan lade sig gøre. Har du erfaring med at bruge elektrisk sprøjtepistol til at male primer? Jeg ville selvfølgelig købe en ordentlig en hvis det skulle være.


 • #7   9. jan Ikke erfaring med maling af båd, men malede for mange år siden en bil med elsprøjte - det kom til at se forfærdeligt ud

 • #8   10. jan øhmm, hvorfor anbefaler du den så?

 • #9   10. jan Kan ikke lige se hvor jeg anbefaler den. Du spørger efter en "luftløs" sprøjtepistol, og jeg skriver at du så skal bruge en elektrisk - synes ikke der ligger en anbefaling i det?

  Nå, men min erfaring er ca. 30 år gammel, og tænker at der er sket en del udvikling på dette område. Desuden kan en elektrisk sprøjtepistol nok fås i forskellige kvaliteter (og priser). Hertil kommer at resultatet nok mindst lige så meget afhænger af den erfaring brugeren af sprøjtepistolen har

  Men hvis jeg skal anbefale noget så er det nok at du ikke skal vælge den billigste


 • #10   10. jan Købte den billigste i jem og fix. forrige år, til noget 2k epoxy, 10 min blev det vel til, så døde den,

 • #11   10. jan Jens B

  Tak for det uddybende svar

  Jeg er meget i tvivl om hvilken løsning jeg skal vælge. Jeg snakkede med en flink mand fra Boatpaint.dk idag og han anbefalede mig en elektrisk sprøjtepistol, bare jeg ikke købte en af de billige. Min intuition siger mig dog at jeg skal vælge en kompressor drevet overkop pistol, da det er den mest "professionelle" løsning. Prisen for kompressor+pistol bliver ca. den samme som de rigtig gode elektriske sprøjtepistoler, så er spørgsmålet bare hvad der giver mig det bedste resultat, for begge dele kan sådan set bruges (ifølge ham fra boatpaint.dk)


 • #12   10. jan Hvis Hempel skriver deres produkter du vil bruge, er uegnede til luftsprøjter, er det nok ikke så optimalt at bruge det.
  Men du kunne jo prøve at ringe/skrive til Hempel, om det er helt håbløst med en luftsprøjte.
  Hvordan er det med deres Poly Best maling, den mener jeg da godt lan sprøjtes med luftsprøjte.
  Men lav nu en "prøvesprøjtning" inden du for alvor går i gang.
  Og husk at lufttemperatur og selve båden min. skal være 15 gr, og gerne en del mere så flyder malingen bedre sammen.

  Min erfaring med elsprøjte, er at den giver alt for meget maling, og forstøver det dårligt, skift til mindre dyse var heller ikke nogen succes.


 • Gert M
  Gert M Tilmeldt:
  apr 2008

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 7
  #13   12. jan hvis du bruger en sprøjte med luft, blæser malingen op igen hvis du sprøjter ned i fordybninger og indvendige hjørner !

Kommentér på:
Hvad er en luftløs sprøjte?