{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.442 visninger | Oprettet:

Køle alarm På mercury påhæng--- {{forumTopicSubject}}

Hey folks !
Min styreboks har det med at at hyle for ingen køling ( llang konstant hyletone ) selvom der er fin køling på motoren og rigtig fin kontrol-stråle også...Kan høre at det må være noget kabel eller en føler, for den kommer og går lidt og til tider bliver den kun halv og lyder næsten som et gammel modem, altså som om at alarmen går såen halvt igang og så forsvinder lidt igen...Er der nogen der kan forklare hvilket farve kabel der fører til temp føler og evt hvor temp føler sidder i forhold til at skifte ? Det er en mercury 60 hk påhængsmotor fra 1994 smiley


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  Køle alarm På mercury påhæng---
  • #1   13. jun 2010 Temp. føleren sidder på topstykket ( venstre side når du står bag ved motoren ). Der går en brun ledning med blå stribe op til den ( i fagsproget kaldet TAN-blue ).
    Der er kun en ting at gøre, og det er at finde fejlen.
    1. I gas/gear boksen sidder din alarm, og er tilsluttet en TAN-blue og en violet ledning. Tag disse ledninger af, og tilslut 12V til alarmen. Lyder den som den skal, arbejder du dig videre i systemet.
    Der hvor kabel til motor går ind i motor, finder du igen de omtalte TAN-blue ledninger forbundet sammen. Tag stik fra hinanden, og mål overgangsmodstand fra TAN-blue ( kontrolboks ) til stel, samt TAN-blue op til temp. føler. ( har du også TAN-blue til et olieblandersystem, måler du også dette for en sikkerheds skyld). Alle skal vise uendelig stor modstand.
    Hvis ingen ledningsfejl, ja så er der faktisk kun en defekt temp.føler tilbage.

    Farvekoder kan du finde her.

    (link fjernet)



  • #3   13. jun 2010 Har du selv blander eller blander du i benz??.. hvis du har selv blander, kan det være lavt olie stand i tanken. eller føleren som har en dejl

  • #4   14. jun 2010 Jamen er olie alarmen ikke en anden lyd ? men jo den er med selvblander, og den er næsten lige blevet fyldt op...har bare haft en motor uiden selvblander og samme gas/gear og da vandpumpen på et tidspunkt stod af var det nemlig samme alarm som jeg får nu så gik næsten ud fra at det var køle-systemet smiley

  • #5   14. jun 2010 Alarm på olie-niveau er korte "trut" efter hinanden, og temp. alarm er en konstant alarm !!!!!!!!!!!

  • #6   14. jun 2010 Undskyld Casper for off top, men er der et sted hvor man kan finde en komplet liste over de forskellige advarsler/alarmer fra styreboksen?

  • #7   14. jun 2010 Forskellige advarsler/alarmer står i servicemanualen, eller brugermanualen.

    Mange brugermanualer kan findes her.
    Åben linket, find din motor i rækken, og download pdf-filen.
    Kan se, at både Kaspers og Thomas`s motor er der brugermanualer at finde her.
    (link fjernet)



Kommentér på:
Køle alarm På mercury påhæng---

Annonce