{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
838 visninger | Oprettet:

Anders S
Anders S
Tilmeldt:
13. aug 2020
Følgere: 13 Emner: 6 Svar: 10

Båd i vandet om vinter - indeborsmotor {{forumTopicSubject}}

Hej,
Jeg har en motorbåd med indeborsmotor, der er saltvandskølet.

Jeg vil gerne have, at den kan ligge i vandet vinteren over, så jeg kan forsætte med at fiske.

Kan det lade sig gøre?

Mvh.Anders


Kommentarer på:  Båd i vandet om vinter - indeborsmotor
 • #1   16. okt Hej Anders
  Det kan sagtens lade sig gøre uden at gøre noget extraordinært, alså lige ind til der begynder at komme is på vandet. Her efter bliver du nød til at have en lille varmekilde som kan holde motor rummet frostfrit, her kan du starte ud med en 60-100W elpære plus lidt isolering og afhængigt af hvor meget vinter der kommer må man spæde til med mere varme og eventuelt isolering. Motoren er beskyttet med frostpropper så den forhåbentligt ikke flækker hvis uheldet er ude og vinteren sætter hårdt ind.
  Hilsen Rasmus


 • Anders S
  Anders S Tilmeldt:
  aug 2020

  Følgere: 13 Emner: 6 Svar: 10
  #2   18. okt Tak for svar 🙂

 • #3   24. okt Det er vigtigt at pointere, at frostpropper ikke giver nogen beskyttelse af motoren, hvis frosten sætter ind.

  "Frostpropperne" sidder i siden på motorblokken og er der, fordi al støbematerialet af motorblokken under produktion skal kunne komme ud. Hertil også, at det er i de huller, hvor "frostpropperne" sidder, at motoren fastholdes under støbeprocessen.

  Hvis man tror, at "frostpropper" redder en motor fra en frostsprængning, så får man sig en a-ha-overraskelse. Det gør de nemlig ikke....


 • Bjarne N
  Bjarne N Tilmeldt:
  apr 2019

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 38
  #4   18. nov Mine erfaring er, at f.eks vandkamre i cylindre- Volvo Penta- fryser og sprænger støbejernet - resultat en hysterisk regning på nye cylindre- hvis ikke de kan svejses- her er resultatet ca 60-70 % succes- altså noget usikkert- mht en FM 10HK- gammel sideventilet type-tærede cylindervæggen helt ind til stemplet- dvs hele cylindervæggens gods var tæret op- grundet manglende vinterkonservering- så luk skrogventilerne til kølevand, tap vandet af og påfyld nyt rent vand med den korrekte mængde antikorrosiv frostvæske- så er du sikker- hvis skivet bare skal henslæbe vinteren i havet- havde du tænkt noget vintersejlads, er det noget helt andet- særligt fjordvand er jo noget mere fersk end det rigtige hav, og fryser oftest noget hurtigere/ ved en højere temperatur- selvklart grundet lavere salinitet.

Kommentér på:
Båd i vandet om vinter - indeborsmotor

x