{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
291 visninger | Oprettet:

Påhængsmotor starter ikke {{forumTopicSubject}}

Da jeg skulle søsætte min båd med en 40 HK mainer Four stroke pH motor, kom jeg til at vende batteri forkert, og satte derved plus til minus og omvendt. Motor kunne ikke starte.. nu har jeg åbnet hjelmen og byttet en af de 4 stk. 20 amp. sikring. Jeg kan nu tilte motor - både fra båd og fra motor, men når jeg starter motor fra båd og vrider nøgle mod højre siger den det “rigtige pip”, volt står på 12,5 men når jeg så vrider nøglen helt mod start går volt ned til 0 og der sker intet.. hvad er galt?
forslag modtages med tak 🙏😊


Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  Påhængsmotor starter ikke
 • #1   6. jun Byttet een af sikringerne? Atså sat en frisk sikring i i stedet for een der var sprunget eller blot byttet 2 i motoren? Var den sprunget, var det nok et sted at starte.

  Er batteriet friskt? Klikker startrelæet? Hvis startrelæet klikker og spændingen så falder til 0V uden motoren turner, vil jeg checke batteriet


 • hans H
  hans H Tilmeldt:
  jun 2019

  Følger: 2 Emner: 1 Svar: 173
  #2   7. jun Hej
  Er motor med karburator eller indsprøjtning.?


 • #3   7. jun @2 Håber karburator smiley

  Men hvis ikke startmotoren snurrer rundt, er det jo det første sted der skal løses. Når trådstarter får 0v når starteren aktiveres uden der sker noget, er hans batteri enten næsten dødt eller han laver en kortslutning.

  Jeg vil foreslå at lade batteriet op og checke alle sikringer først og se om et nyopladet batteri kan trække startmotoren rundt. 12,5V er lige til den lave side ubelastet, og det kan jo være blevet afladet da han sprang 40A sikringen.

  Afhængig af motor og hvor heldig man er, kan en forkert polaritet forårsage en sprunget sikring, ødelagte dioder i ladekredsløbet eller i værste fald en smadret ECU. Men det ser man jo først når motoret kan startes, så det er der der skal fejlsøges først


 • Morten D
  Morten D Tilmeldt:
  jun 2024

  Følgere: 3 Emner: 1 Svar: 2
  #4   8. jun Hej og tusind tak for svarene. Ved I, om der sidder sikringer andre steder, end der hvor de 4 sikringer sidder?

  profilbillede
 • Morten D
  Morten D Tilmeldt:
  jun 2024

  Følgere: 3 Emner: 1 Svar: 2
  #5   8. jun Jeg vil også prøve at lade batteriet helt op igen.

  profilbillede
 • #6   8. jun Det ser ud som om de røde ledninger under boksen er delvist smeltede? Og sikringskassen er helt skæv (smeltet?) i øverste højre hjørne?Kommentér på:
Påhængsmotor starter ikke

Annonce