{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
515 visninger | Oprettet:

Hul i glasfiber under vandlinjen {{forumTopicSubject}}

Hej jeg har købt en båd med denne ene defekt, ved i hvad der skal til at få lavet denne revne/hul?

Kan man lave det selv og har i evt en guideKommentarer på:  Hul i glasfiber under vandlinjen
 • #1   5. nov 2017

 • #2   5. nov 2017

 • #3   5. nov 2017 Nyt fiber indvendig og udvendigt.. så skal den nok holde

 • #4   5. nov 2017 Ligner kun gelcote er skallet af, glasfiber spartel + topcote så er du kørende igen

 • #5   5. nov 2017 Du skal have området sleben ned, så du komme ned til glasfiberen, og se hvordan det står til, det ligner at fiberen er delamineret, så det kræver en rep. med måtte og polyester, vil jeg mene.
  Kan du komme til skaden indefra, er det nemt at se om skaden er gennemgående.
  Og kan man komme til indefra, kan man jo komme måtte polyester på fra begge sider.
  Men det kan nu også snildt repareres udelukkende udefra...


 • #6   6. nov 2017 Tvivler lidt på at du kan komme til indefra, da der ret tit er en trælægte inde i ..
  Men slib ned til du har ren og revne fri glasfiber ( også 10-15 cm uden om området, så det skråner lidt ind mod midten, skal være HELT rent glasfiber )
  Klip glasvæv ud så det kan fylde "hullet" , start med en lille lap i "bunden" af hullet og byg op med lidt større lapper til du har lukket/dækket hullet, gerne med en smule over den omgivende flade, lad det tørre HELT, og slib derefter ned så det bliver plant, derefter skal der males med div dækfarver så du dækker rep og gør det pænt ( plus det beskytter )
  Der er masser af videoer på nettet om glasfiber rep af både store og små huller og revner.... gør dig selv en tjeneste og kik på nogle af dem, så er du lidt bedre rustet INDEN du går igang, det er faktisk ret sjovt at rode med glasfiber, eneste ulempe er at det KLØR helt vildt så beskyt bar hud .
  Husk også at ... ALT ! ! ! ! ! ALT skal være klippet til i de størrelser du skal bruge, der er faktisk ikke tid til at sidde og nusse når du først har blandet hærder i polyestren ( eller hvad du nu ender med at bruge )..... det går virkelig stærkt med at det begynder at hærde.... der skal også bruges tid på at få ALLE/ALT luftbobler/luft ud af rep steder...... det vil sgu være surt kun at have nået halvdelen inden det er forsent..... ja ja så skal man jo bare blande noget nyt... men det forsinker jo alt ....
  Evt ... prøv at lege lidt først.. beklæd en plast dunk, eller noget andet ( gerne med div kanter, buer, hjørner osv. ) og øv dig ud i glasfiber kunsten ......... det er ikke svært... tids faktoren er faktisk det sværeste ...
  Kig og lær... kig og lær.... og kig og lær lige igen.......OG SÅÅÅÅÅÅÅ......PRØV
  God fornøjelse..... husk at tage billeder af ALT, så du kan blære dig herinde, og lære os andre af dine fejl .... men ikke mindst af dit flotte resultat


 • #7   6. nov 2017 Husk også den skadede glasfiber skal være knastør, samt skroget og rum temperaturen, skal være mindst 15 gr.
  Så ind i varmen på båden, eller vent til foråret...


 • anders G
  anders G Tilmeldt:
  nov 2017

  Følger: 2 Både: 1 Svar: 2
  #8   22. nov 2017 Står med et lignende problem. tænker kun den går til glasfiberen. ved dog ikke hvad jeg skal bruge til og reppe. hullet med om det er noget glasfiber spartel. https://www.harald-nyborg.dk/p5269/pp-glasfiber-180ml eller om det er dette http://www.biltema.dk/da/Bat/Kemikalier/Polyester-og-Epoxy/Gelcoatspartelmasse-2000017195/ ??

  skal nok lægge billeder op hvordan jeg gør


 • #9   22. nov 2017 Du skulle kunne bruge den fra Biltema, ligger du et stykke cellofan ovenpå den våd gelcoatespartel, får du en blank glat overflade....

 • anders G
  anders G Tilmeldt:
  nov 2017

  Følger: 2 Både: 1 Svar: 2
  #10   22. nov 2017 det bliver et forårs projekt

Kommentér på:
Hul i glasfiber under vandlinjen