{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Selco 18 Cabin 1977

5.488 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen båd er oprettet og stemt ind. Opret din egen båd

Martin O
Mand | 48 år | Oprettet: 5. apr 2010


Selco 18 Cabin

Årgang:
1977
Type:
Drivkraft
Mercury F80 ELPT EFI fra 2015
Størrelse
18 fod
Interiør
Ekstraudstyr
Lowrance LCX 19-C kortplotter/fishfinder
Bemærkninger
Båden er fra en gang i 70´erne. Sælgeren havde desværre afmonteret typeskiltet da han forsøgte at bilde mig ind den var fra 1988. Motoren er lige skiftet og knap nok prøvekørt, men den virker rigtigt lovende.

Båden:
Hynderne skal ordnes, glasene i kabinen og i vindspejlet skifter jeg. Ny bundmaling. Så skal der 2 styrestole på drejekonsoller, og evt en høj håndliste eller en trolling bar i noget teak rundt om hele cockpittet. Billeder bliver opdateret efterhånden som projektet skrider frem hen over de næste par år. Der skal jo også være tid til at komme på søen.
Kommentér på:
Selco 18 Cabin
  •   27. maj 2013 Jeg takker for de gode råd smiley det er godt med lidt sparring når man kommer til at stirre sig lidt blind på projekterne, hehe. Jeg tror at jeg holder mig til mit nuværende ryds camping projekt smiley
    så skulle jeg gerne være på vandet i næste weekend smiley


  • Martin O
    Martin O Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 1 Både: 1 Svar: 4
      27. maj 2013 Ellers er opdateringen at vinteren er gået med at få motoren til at spille. Renovering af karburatorene og udskiftning af kontraventilerne i manifoldene gjorde tricket.

  • Martin O
    Martin O Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 1 Både: 1 Svar: 4
      27. maj 2013 Hej Jesper
    Jeg er enig med Bjørn i at 40 hk nok er i underkanten til den båd. Propellen kan dog have meget at sige når du er på kanten af motorstørrelsen. Men tag den ud og hvis den ikke planer med 2 mand i modvind ville jeg nok finde en med lidt mere motor. 90 Hk vil jeg så sige er for meget, jeg har set den på 37 knob på plotteren, hvilket kun er 3 mere end Bjørns går med 70 hk. Men her har propellen nok også lidt at sige, da den er oppe på de 37 knob på få sekunder. Hvis jeg skulle skifte ville jeg sætte 60 eller 70 på den.
    Den er lidt følsom overfor sidevind når den sejler hurtigt, og så krænger den mere end andre både i samme størrelse når man går rundt på kanten, men jeg er 100+ kg og det gør det ikke bedre. Men det er nærmest umuligt at få en kombination der kan alting, da dem der ikke krænger (eksempelvis Uttern 560) er meget fladbundede og derfor banker mere i bølgerne. Igen et spørgsmål om at prøve at sejle en tur, da man opfatter tingene forskelligt og lader sig irritere af forskellige ting.
    Jeg skiftede fra en nyere quicksilver til denne, da jeg var træt af bankeriet i bare 20 cm bølger. Selcoen har en 10 gange bedre gang i bølgerne.
    Tjek om der er revner i hækken på den, da fineren inde under rådner for et godt ord.
    Mine 10 cent... Martin


  •   26. maj 2013 90 sømil, så langt kommer jeg ikke smiley jeg prøver en tur i den her i ugen, jeg skal primært bruge den til fiskeri på lavt vand, flue, bling og sådan i den stil, så rimeligt vigtigt at der er noget stabilitet i forhold til at kunne bevæge sig rundt, uden at båden gynger for meget smiley
    Tak for hjælpen, det er super godt at få lidt erfaringer fra virkeligheden
    Mvh Jesper..


  •   26. maj 2013 Hej Jesper.
    Den sejler virkeligt godt i bølger. Jeg har lige solgt den, da min anden båd raider 18 er ved at være færdigbygget. Jeg har haft selcoen i 17 år og har været rigtigt glad for den.
    Til at begynde med havde jeg en 50 hk 4 takt mercury på den og det gik også helt fint.
    Bølger er bestemt ikke et problem for den, og jeg har selv haft flere ture på nordsøen, hvoraf den længste var på knap 90 sømil .... Dens største problem til mit brug, var den manglende sidestabilitet, og en anelse for lidt plads agter.
    40 hk tror jeg er i underkanten til den, men det kommer jo an på, hvad du regner med at bruge den til.
    Mvh Bjørn


  •   26. maj 2013 Det lyder som et stort stykke arbejde der bliver lagt i din Selco smiley den ser rigtig fin ud. Håber at sommer arter sig så du får en masse timer på vandet smiley

    hvordan er dine erfaringer med bådens sejlegenskaber når der er lidt bølger? nu har du godt nok en ret stor motor på, men jeg overvejer at købe en lignende med 40hp.


  •   23. dec 2012 Den sejler fortrindeligt, og når jeg er alene, går den omkring de 34 knob. Når vi er 2 i båden, fuldt rigget til havfiskeri med bla 110 liter benz 50 kg pirke og diverse andet grej, går den omkring 30, med en fin marchfart på 24 knob. På mine fisketure ligger forbruget omkring 0.7 l/mil smiley
    Bjørn


  • Martin O
    Martin O Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 1 Både: 1 Svar: 4
      23. dec 2012 Kutlingen, hvordan sejler båden med de færre hk?
    Janus, Billederne er mine egne. Jeg havde den på den blå avis på et tidspunkt med de samme billeder. Du kan måske have set den der. Jeg fortrød dog.


  •   22. dec 2012 Middel herfra, men det ændrer sig sikkert efterhånden som projektet skrider frem.
    Jeg har selv en magen til din, men med 70 hk 4t.
    Jeg har monteret trollingbar, og det giver lige det ekstra støtte som båden mangler.
    Derudover er der lavet flere andre ting på båden så den er mere genet til fiskeri.
    En rigtigt smuk klassiker.
    Bjørn


  •   27. okt 2012 Rigtig fed båd du har dig der. Kig da lige forbi min hvis du har tid smiley

  •   27. okt 2012 velkommen til dig

  • Martin O
    Martin O Tilmeldt:
    apr 2010

    Følger: 1 Både: 1 Svar: 4
      27. okt 2012 Er det bedre?

Annonce