{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
736 visninger | Oprettet:

Vi overvejer at købe en båd {{forumTopicSubject}}

Hej
Vi overvejer at købe en båd og er helt grønne på bådmarkedet. Og håber at kunne lære lidt her😊

Vi har set denne på dba
Shetland 570
År 1992 er det for gammelt?
HK 115 er det ikke for lidt til vandski?


https://www.dba.dk/shetland-saker-motorbaad/id-1082541555/?utm_source=share&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios_share_listing

Mvh John


Kommentarer på:  Vi overvejer at købe en båd
 • #1   22. aug Glasfiber forgår jo "stort set" ikke, hvis man ellers passer det.
  Jeg ville være mere mere bekymret for motoren. Hvis den er fra 1992 kan der være forskellige ting, der kunne indikere om den er vedligeholdt over årene. Er der ens kompression på cylindrene, hvordan har gearkassen det, tar den gassen osv. Måske en bådmekaniker kan lave en mere overordnet test.
  Umiddelbart lyder 115 HK som et fornuftigt valg til bådtypen.
  Og til sidst handler det hele om pris og hvilken betragtning man lægger hen over projektet.


 • #2   22. aug Tohatsu laver gode motorer, den er fra 2008 og hvis du laver en kompressionstest på den finder du ud af om den har det godt. Den burde kunne holde mindst 20 år endnu...

  Hvis du ikke har en mekaniker kan du evt. aftale med sælger at i laver en kompressionstest sammen, hvis du vil købe båden. Selve testeren er ikke så dyr. https://www.thansen.dk/bil/autovaerktoj/motorvaerktoj/kompressionstester-vaerktoj/n-449988417/pn-449988406/
  I tager alle tændrørene ud og sætter testeren på første tændrør-plads, så kører du motoren rundt uden tænding (den slår du fra ved gashåndtaget) lad os sige 5 gange rundt og måler. Det gør du så på alle cylindre og de burde ligge mellem 100 og 150psi, hvis den er rask ligger de alle indenfor 10 psi spredning. Hvis den kun har kørt 400 timer og har ellers fået den olie den skal have så forventer jeg at de alle ligger over 140psi eller deromkring.


 • #3   22. aug Fin båd til en fin pris - og et fornuftigt tidspunkt at købe på. I kan nå at sejle i år, og viser det sig konen bliver søsyg eller katten har vandskræk, kan I sælge til foråret til samme pris og købe en campingvogn i stedet.

  Husk dog speedbådskørekort og måske et trailerkort. Båden står godt nok til 900kg, men det må være uden motor, benzin osv, og traileren 1500kg


 • #4   23. aug Der er mange Shetland som har været ramt af råd i bunden og vand i skummet. Du kan overveje at veje den inden køb for at have en idé om der er noget galt.
  Ellers en fin båd. Jeg har selv Tohatsu og kvaliteten er absolut i orden. Bygget i Japan på vist nok verdens største fabrik for påhængsmotorer.


 • #5   26. aug de holder dælme prisen godt smiley
  vær obs på det som jakob j skriver ... det er i forvejen en tung båd (og stærk, så den kan tåle mere sø end du kan) så det er ikke fedt hvis skum har suget vand..tjek også lige om hækken ikke er rådden som på mange gamle både...
  den kan godt trække ski med 115, ellers sætter du bare en mindre 4bladet skrue på. hvis du alligevel mangler kræfter eller vil have en støjsvag 4takter er det nemt at udskifte til større påhæng.
  bedste råd er at få en tur og se om den lever op til forventningerne smiley


 • #6   28. aug Når nu det er en trailer båd, så prøv at få den vejet på en skrotplads/vejebod.
  Så kommer det store arbejde med at trække al den vægt fra på de ting der er sat på båden, såsom motor ( og benzin i tanken ) og div tilbehør .... anker/tov osv osv, så har du en vægt på skroget ( bedst vil være en tom båd, motor og fuld tank, er nemt at regne vægten ud på ) for vand i skroget i en ældre båd vejer en del, og hvis sælger siger at det jo er en trailer båd.... ja det holder ikke ... de suger også vand når de bliver brugt, eller der kan være en utæthed hvor regn vand kan komme ind, vand i både forsvinder IKKE bare lige, heller ikke ved ikke at blive brugt, tjek for blære i bunden.. finder du en blære som lugter surt når du prikker hul i den..... så lav en alene hjemme flugt ( arme over hovedet, åben mund og skrig imens du løber væk )
  Ellers er det en god, stærk båd sådan en 570, sødygtig og kan tage nogle rimelige bølger samt der er god plads på den ( har selv haft en 536 )


 • #7   28. aug Har selv haft en 570 fra ny af med 115 HK på og den gik over 40 knob så den lave topfart undre mig lidt så ja måske en god ide med at få den vejet.

Kommentér på:
Vi overvejer at købe en båd

x