{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din bilforsikring

Kommentarer på:  behandling efter glasfiber
  • #1   22. feb 2018 Du sliber ned til ren glasfiber, renser området med acetone og kan derefter male ovenpå glasfiberen med topcoat eller f. eks deres epoxy grunder.

    Hvis du lagde nogle billeder op af projektet, var det muligt at komme med mere direkte råd.


  • #2   22. feb 2018 Der var et par tynde steder i bunden... Jeg sleb nød og reparerede med glasfiber.... havde også tænkt epoxy grunder.... har desværre ikke lige et billede...

  • #3   22. feb 2018 Deres epoxy grunder er ganske udmærket. Når du blander malingen er det vigtigt at den bliver blandet i nogenlunde rigtigt forhold.
    Jeg har brugt en del af den grunder og der er forskel på styrken af den, hvor det er blandet rigtigt op og hvor det er gjort på øjemål.....


  • #4   23. feb 2018 Hvis det er en traditionel glasfiber/gelcoate båd, ville jeg give den noget gelcoate ovenpå glasfiberen. og derpå slutte af med top coate lavet ved at blande lidt pareffin i lidt gelcoate.
    Gelcoaten er til at slibe og polere på, hvis man ønsker en pæn overflade.

    http://www.biltema.dk/da/Bat/Kemikalier/Polyester-og-Epoxy/Gelcoat-2000017193/

    http://www.biltema.dk/da/Bat/Kemikalier/Ovrigt/Paraffinoplosning-2000017194/

    Man skal huske på at epoxy grunderen hæfter godt på glasfiberen, men hvis man senere får brug for at reparere ved samme sted. Så vil glasfiberen ikke hæfte så godt på epoxy grunderen.

    Men det er jo smag og behag.


  • #5   24. feb 2018 #4
    Jeg ved ikke om det er et minus ved epoxy at glasfiber ikke hæfter på det. Ved en reparation bør man altid, uanset malingstype, slibe ned til ren og sund glasfiber.


  • #6   25. feb 2018 Jeg tror jeg vælger gelcoat... hvor meget ville i male af bunden så? Jeg tænker det hele godt kunne trænge....

    profilbillede
  • #7   26. feb 2018 Jeg ville slibe de grå områder væk også, da det for mig ligner en gammel reperation. Og hvis det ikke er noget du selv har lavet. Er det jo ikke til at vide hvad det er. Og det kunne godt se ud til at der er en revne lige i hjørnet. Så ville jeg få den fikset inden nogen form for måling.
    Gelcoate kan være svært at få til at blive helt jævn når det påføres. Og kun give der hvor den originale gelcoate er beskadiget. Du skal nok regne med flere lag, og en del slibning for at få båden i facon igen. Husk at gelcoate skal have op mod 18-20 for at hærde, og at men kun har ca 20-30 minutter før hærdningen begynder.
    Man kan godt sige at gelcoaten også fungere lidt som et slidlag, til at tage de små ridser der kommer, hvis man lander den lidt for tit på stranden.
    Hvis du påtænker at male hele bunden, kan du evt finde lidt råd i følgende link.
    http://www.epaint.dk/pdf/Den_lille_soestarke.pdf


  • #8   26. feb 2018 På billedet ser det også ud til at der lagt glasfiber ovenpå maling. Hvis det er tilfældet, er der risiko for at det kan delaminere. Du bør i så fald slibe den gamle reparation væk og selv bygge området op med glasfiber igen.

  • #9   26. feb 2018 Det kommer jo altid an på hvor perfektionistisk man er, båden sejler jo alligevel smiley
    Men her er der et par links omkring glasfiberbåde.

    http://dl.kashti.ir/ENBOOKS/FBIR.pdf

    http://www.westsystem.com/wp-content/uploads/Fiberglass-Manual-2015.pdf

    https://www.jamestowndistributors.com/userportal/pdfs/HowTos/Fiberglass_Boat_Repair_and_Maintenance.pdf

    Men hvis der er en revne er det nødvendigt at slibe hul i båden. Med en skrå overgang fra hullets kant til gelcoatens kant på minimum 100mm. Og så bygge et kompakt fiberlag op, til den normale tykkelse er nået.
    Afhængig af glasfiberens tykkelse opnår op til ca 1mm pr lag, og uden at kende din båds skrov tykkelse ville jeg gå efter minimum 5-6 lag inden man sliber. Men hvis der er en revne hvor der er hul alligevel, så bor et hul ved siden af revnen og mål tykkelsen. Prøv evt. at lave en lille test på et stykker husholdnings stanniol, med den fiber du har, for at se hvilken tykkelse du opnår ved 5 lag.
    vh Thomas


  • #10   26. feb 2018 Hvis det er en revne, kan man med fordel bore hul for enden af revnen i stedet for ved siden af.
    Ved at bore hul for enden af revnen, mindskes den spændingskoncentration som kan få revnen til at vandre.


  • Riff O
    Riff O Tilmeldt:
    jan 2008

    Følger: 1 Svar: 1
    #11   1. mar 2018 Hej Lars.. Du skal bruge lightprimer.. det er grundmaling til glasfiber. derefter ka´ du bruge autolak..

    profilbillede
Kommentér på:
behandling efter glasfiber

Annonce