{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.291 visninger | Oprettet:

Valg af bil {{forumTopicSubject}}

Når du køber en brugt bil, har du muligheden for at få meget bil for pengene, både ved køb hos en forhandler og ved køb af en privat bil. Men hvordan undgår du at betale for meget for drømmebilen? Der er jo et utal af varianter, bilerne har ikke kørt lige langt, er ikke samme årgang, har ikke samme farve og har ikke det samme udstyrsniveau. Læs mere her https://www.bilpriser.dk/

Alle de elementer fastlægger jo markedsprisen.

Det mest oplagte er at bruge en online bilvurdering, for eksempel købsvurderingen på www.bilpriser.dk. Her kan du vælge bilmærke, model, årgang, version, km-stand, farve og udstyrsniveau. Herefter fortæller systemet dig, hvad bilen burde koste hos en forhandler. Du kan så herefter sammenligne med de priser, som du finder på nettet eller i avisernes bilannoncer. På nettet kan du også med fordel bruge www.bilpriser.dk, når du søger efter brugte biler, både fra forhandlere og fra private.

Fordele forhandlerkøb

De fleste er klar over at forhandlerbilerne koster mere end private biler til salg, hvilket der naturligvis er en række holdbare forklaringer til, fordi forhandleren har udgifter til udstillingslokaler, personale, annoncering, renteudgifter på deres lager af brugtbiler samt klargøring af bilen m. v.

Men forhandlerkøb har desuden en række fordele indbygget:

1. Forhandleren har oftest et bredt udvalg, og kan vejlede dig omkring tilsvarende eller lignende biler hvis den udsete bil alligevel ikke passer helt.

2. Normalt kan forhandleren skaffe drømmebilen gennem sit professionelle netværk i løbet af kort tid, og du sparer derfor tid og søgeomkostninger.

3. 2 års Reklamationsret giver større tryghed i handelen. Bilforhandlere er som erhvervsdrivende bilforhandlere forpligtede til at give dig 2 års reklamationsret, der bl.a. er en garanti for at bilen er købt fri for restgæld ved overtagelsen og i det hele taget en sikkerhed for et professionelt salgsforløb.

Problemer med reklamation på biler under 10.000 kr. skal forfølges igennem forbrugerklagenævnet. Såfremt forhandleren er tilsluttet branchens egen klageinstans, kan klagesager omkring biler fra 10.000 kr. indbringes til Ankenævn for Biler. Det er et uafhængigt branchenævn, som de fleste bilhandlere er medlem af, og det afgør herefter tvisten på maksimalt 1½ måned. Forhandleren er derefter forpligtet til at følge branchens eget påbud.

4. Forhandleren kan normalt umiddelbart overtage byttebilen den dag du hente den nye bil, så du ikke skal stå med to biler et stykke tid. Bagefter kan han enten sælge den selv eller eksempelvis lade 4000 bilhandlere byde om kap om den på www.autocom.dk.

Fordele privatkøb
Hvis man kan se bort fra fordelene ved forhandlerkøb, er privathandel en interessant mulighed. Prisen kan normalt konkurrere med forhandleren, og måske er spændingen i jagten på en god handel større.

Valg af bil-type
En lille flad, bred og rød italiensk sportsvogn eller en muskelsvulmende BMW er måske den første indskydelse for de fleste. Men i den virkelige verden bør du analysere dine og familiens behov.

Hvad er dit transportbehov, dagligt, ugentligt og årligt? Hvor mange kilometer drejer det sig om? Kører du på motorvej, landevej eller i en by? Skal bilen primært bruges af én person eller til transport af en storfamilie? Hvilken type gods skal den typisk transportere, en attachétaske eller storfamiliens ugentlige Bilka-indkøb?

Når du har set på det, er det en god ide at overveje, hvilket luksusudstyr, du er villig til at betale ekstra for. Husk at større motor, federe design og mere plads alt sammen er luksusting, som koster dyrt hver eneste måned, du afdrager på bilen, og som omvendt ikke giver meget, den dag bilen skal sælges. Er du villig til at betale? Eller skulle du lytte til resten af familien og lede efter en bil med træk, lasteskinner på taget og aircondition til turen sydpå?

Forsikring

Når du har valgt type, vil du hurtigt kunne udse dig nogle forskellige modeller i klassen. Og så er det en god ide lige at tjekke hos forsikringsselskaberne, hvad det egentligt koster at forsikre den bil, du har udset dig. Små rappe modeller med GTI-skilte og lignende på bagklappen kan være overraskende dyre at forsikre.

Lån

Du skal formentlig låne for at købe den bil, du finder. Indhent mindst tre forskellige lånetilbud og fokusér på Årlig Omkostnings Procent, ÅOP. Sammenlign med forhandlerens eventuelle finansieringstilbud. Husk at renter kan trækkes fra i skat, det kan gebyrer ikke. Det kan også ændre billedet af, hvilket lån er billigst over bilens afdragsperiode.

Værditab og totaløkonomi

Ved at kigge på en vurdering af en tilsvarende bil, når den er et år ældre og et år yngre, kan du danne dig et indtryk af værditabet. Du kan også læse de analyser af værditab, som Bilpriser.dk har offentliggjort her på hjemmesiden. Herefter er du klar til at lægge et budget. Her bør du medtage alle væsentlige poster: Årlig renteudgift, årligt værditab, årlig udgift til forsikring, ejerafgift og brændstofudgift. Så kan du klart se, hvilken bil, der er mest økonomisk. Et kig i krystalkuglen omkring hvilke biler, der forventes at blive efterspurgte om et par år, er også nyttigt, ligesom "årets modefarve" ikke altid er modefarven om 3 år.

Tjek din bil

Tag et print af købsguiden 'tjeklisten' med i hånden. Og så er du klar til at købe din næste brugte bil.  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Valg af bil

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
Annonce